Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Δευτέρα, 11 Οκτωβρίου 2021

Ζάκυνθος: Πήγαν να πληρωθούν τα μεροκάματα τους και τους περίμεναν μπράβοι με σηκωμένα μανίκια

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤

Αντί να λάβουν την αμοιβή τους, έλαβαν... απειλές

Πληθαίνουν οι καταγγελίες εποχιακών εργαζομένων στο νησί της Ζακύνθου που αντί να λάβουν την αμοιβή τους για την εργασία τους σε επιχειρήσεις εστίασης και μπαρ, λαμβάνουν απειλές και βλέπουν την πόρτα της εξόδου από τους εργοδότες τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εργαζόμενοι συμφώνησαν στην αρχική πρόταση που τους έγινε να λαμβάνουν νόμιμα τον βασικό μισθό των 600 ευρώ ο οποίος καταθέτεται μέσω τραπεζικού λογαριασμού, ενώ στη συνέχεια όπως τους υποσχέθηκαν, θα λάμβαναν «μαύρα» τα χρήματα για όλες τις υπερωρίες και την 7ημερη εργασία τους, κατά την διάρκεια της τουριστικής σεζόν.

Οι εργαζόμενοι κλήθηκαν να συντηρηθούν τους μήνες αυτούς με τον μισθό που είχαν υπογράψει ότι θα λαμβάνουν (σ.σ. δεν τους προσφέρθηκε στέγη ή φαγητό), με τον εργοδότη τους να τους διαβεβαιώνει ότι θα λάβουν τα υπόλοιπα χρήματα στο «χέρι».

Ωστόσο, όταν η σεζόν έληξε και οι εργαζόμενοι θα έπαυαν να απασχολούνται στον Λαγανά, ζήτησαν από τον επιχειρηματία να λάβουν το υπόλοιπο ποσό που είχε συμφωνηθεί εξ αρχής ότι θα πληρωθούν για τις ατελείωτες ώρες δουλειάς χωρίς ρεπό. Ο ίδιος τους περίμενε συνοδευόμενος από μπράβους και τους δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «είμαστε εντάξει, τώρα δρόμο».

Σύμφωνα με καταγγελίες που έφτασαν στο newsbreak.gr, ορισμένοι από τους εργαζόμενους απευθύνθηκαν στην Επιθεώρηση Εργασίας, ωστόσο μέχρι τώρα οι συγκεκριμένες καταγγελίες, δεν φαίνεται να απασχολούν τις αρχές.

Πηγή ➤


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου