Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2021

Αιφνίδια εμπλοκή στις ελληνορωσικές σχέσεις Η νέα περιπλοκή στις ελληνορωσικές σχέσεις έρχεται σε ,,,

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤
Κατά πληροφορίες, οι ρωσικές αρχές δεν δίνουν άδειες σε Έλληνες υπαλλήλους που μετατέθηκαν στην πρεσβεία στη Μόσχα - Εκτιμάται ότι πρόκειται για «αντίμετρα» σε ελληνικές κινήσεις

Αιφνίδια εμπλοκή εκδηλώθηκε στις ελληνορωσικές σχέσεις.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η Μόσχα «καθυστερεί» επί εβδομάδες ή και περισσότερο να δώσει την άδειά της, προκειμένου να αναλάβουν τα καθήκοντά τους στην ελληνική πρεσβεία υπάλληλοι του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, οι οποίοι έχουν μετατεθεί στη ρωσική πρωτεύουσα.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, προηγουμένως η Ελλάδα φέρεται να μην έδωσε την άδειά της προκειμένου να αναλάβουν τα καθήκοντά τους στη ρωσική πρεσβεία στην Αθήνα μετατεθέντες υπάλληλοι του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, ενδεχομένως πρόσωπα που θα αναλάμβαναν «τεχνικές υπηρεσίες».

Ως απάντηση, η ρωσική πλευρά φέρεται να έχει «μπλοκάρει» τους Έλληνες υπαλλήλους που πρέπει να αναλάβουν υπηρεσία στην ελληνική πρεσβεία στη Μόσχα.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις διπλωματικών κύκλων, πρόκειται πιθανώς για «απαντητικά μέτρα» της Μόσχας έναντι της Αθήνας, για αποφάσεις που έχει λάβει η ελληνική πλευρά. Να σημειωθεί ότι συνηθισμένη πρακτική στις διακρατικές σχέσεις είναι να λαμβάνει η μια πλευρά «αντίμετρα» στην περίπτωση που η έτερη έχει προβεί σε κινήσεις, οποίες «ενόχλησαν» την πρώτη. Σε αυτή την περίπτωση, δίδεται «ισοδύναμη» απάντηση.

Να σημειωθεί ότι και παλαιότερα, όπως το 2016, φαίνεται πως είχε σημειωθεί αντίστοιχη εμπλοκή. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, τότε, η Ελλάδα είχε αρνηθεί να εγκρίνει τη διαπίστευση διπλωμάτη στη ρωσική πρεσβεία στην Αθήνα.

Είχε αναφερθεί, μάλιστα, ότι το πρόσωπο αυτό, το οποίο προοριζόταν για υψηλόβαθμο πόστο στην πρεσβεία, ναι μεν είχε την διπλωματική ιδιότητα, αλλά φερόταν να σχετίζεται και με άλλους «κύκλους» του ρωσικού κρατικού μηχανισμού.

Οι πληροφορίες αυτές, υποστηρίζουν διπλωματικοί κύκλοι, φαίνεται πως είχαν δοθεί στις ελληνικές αρμόδιες υπηρεσίες από υπηρεσίες πληροφοριών ξένων «συμμαχικών» κρατών.

Τότε, η ρωσική πλευρά είχε «μπλοκάρει» την τοποθέτηση στην ελληνική πρεσβεία στη Μόσχα Ελλήνων υπαλλήλων που θα μετατίθεντο εκεί. Μεταξύ των άλλων, και του επικεφαλής του γραφείου Τύπου της ελληνικής πρεσβείας. Αυτός, μάλιστα, αν και ανέλαβε καθήκοντα, μετά από μερικές ημέρες... απελάθηκε!

Κάτι αντίστοιχο φαίνεται πως συμβαίνει και τώρα, με αποτέλεσμα, εκτός των άλλων, να προκαλούνται προβλήματα στη λειτουργία της ελληνικής πρεσβείας και στις μετακινήσεις προσωπικού του υπουργείου Εξωτερικών.

Η νέα περιπλοκή στις ελληνορωσικές σχέσεις έρχεται σε μια περίοδο, οπότε φημολογείται ότι ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, πρόκειται να επισκεφθεί τη Μόσχα, στο τέλος του έτους.

Επιπλέον, σημειώνεται σε μια στιγμή, κατά την οποία η Ελλάδα υπογράφει με τις ΗΠΑ νέα συμφωνία για τις αμερικανικές βάσεις στη χώρα μας. Κάτι που διόλου φαίνεται να αρέσει στη Μόσχα.

Πηγή ➤  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου