Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2021

Ζάκυνθος: Ο Μητροπολίτης «καρατόμησε» 14 αρνητές ιερείς επειδή δεν εμβολιάστηκαν

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤
Ο Μητροπολίτης Ζακύνθου είχε προειδοποιήσει τους αρνητές ιερείς ότι αν δεν εμβολιαστούν θα τεθούν σε αργία

Σε αργία τίθενται από το Μητροπολίτη Ζακύνθου, Διονύσιο Δ΄, 14 ιερείς οι οποίοι αρνούνται να εμβολιαστούν κατά της νόσου του κορονοϊού. Ο Μητροπολίτης τους είχε προειδοποιήσει εδώ και καιρό για την απόφασή του αυτή και είχε ζητήσει από όλους στη Μητρόπολή του να είναι εμβολιασμένοι.

Η κατάσταση που δημιουργείται πλέον στο νησί είναι δύσκολη, καθώς εάν οι «αρνητές» ιερείς επιμείνουν στην απόφασή τους να μην εμβολιαστούν και αν δεν αντικατασταθούν με κάποιο τρόπο, θα δημιουργηθούν πολλά προβλήματα στις ενορίες και στα χωριά της Ζακύνθου, που θα μείνουν χωρίς ιερείς και ακολουθίες, ενόψει Χριστουγέννων. Σημειώνεται πάντως ότι στους ιερείς δόθηκε ένα τελεσίγραφο με διορία λίγων ημερών, να αλλάξουν γνώμη και να λάβουν το εμβόλιο.

Διαμαρτυρία από υποστηρικτές των ιερέων

Τρικάκια πέταξαν υποστηρικτές 14 ιερέων στην Ζάκυνθο, που τέθηκαν σε αργία διότι αρνούνται να εμβολιαστούν.

Οι οργισμένοι αρνητές, κατηγορούν την Μητρόπολη Ζακύνθου για «απάνθρωπες και παράνομες ενέργειες». Φτάνουν μάλιστα στο σημείο να χαρακτηρίσουν τη σχετική απόφαση και τις ενέργειες της Μητρόπολης Ζακύνθου «σατανικές».

Αντιδράσεις για τα νέα μέτρα εισόδου στις εκκλησίες

Ποικίλες αντιδράσεις προκαλεί, επίσης, το νέο αυστηρότερο πλαίσιο εισόδου στις εκκλησίες για τους ανεμβολίαστους.

Πλέον οι πιστοί θα εισέρχονται μόνο με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης, ή με αρνητικό τεστ – είτε μοριακό είτε rapid test.

Προβλέπεται πρόστιμο 300 ευρώ για τους πιστούς και 1.500 ευρώ για τον υπεύθυνο ή τον ιερέα της εκκλησίας, με την ευθύνη να μετακυλύετε στους εκπροσώπους των ναών, για να ελέγχουν ποιος μπαίνει και αν έχει τα απαραίτητα πιστοποιητικά.

Το πρωί της Δευτέρας θα συνεδριάσει η Διαρκής Ιεράς Σύνοδος για να δώσει οδηγίες στους κατά τόπους ναούς.

Πηγή ➤


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου