Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2021

Τουρκία: 30 συλλήψεις σε διαδήλωση κατά της ακρίβειας στην Κωνσταντινούπολη - Ουρές στα βενζινάδικα βουλευτή του Ερντογάν- «Να τρώτε λιγότερο»

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤
Οι αστυνομικοί διέλυσαν το πλήθος και προχώρησαν σε 30 συλλήψεις στην Τουρκία

Διαδηλωτές αντιπαρατέθηκαν με την αστυνομία σήμερα στην πόλη της Τουρκίας στην Κωνσταντινούπολη, σε μια συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τις συνέπειες που έχει για τη ζωή τους η κατακρήμνιση της αξίας της λίρας.


Η διαδήλωση αυτή είχε απαγορευτεί από τις αρχές.

Περίπου 250 άνθρωποι κατέβηκαν στους δρόμους, στη συνοικία του Καντίκιοϊ, στην ασιατική πλευρά της πόλης, φωνάζοντας συνθήματα όπως «Κυβέρνηση, παραιτήσου» και «Δεν τα βγάζουμε πέρα».

Οι αστυνομικοί διέλυσαν το πλήθος και συνέλαβαν τουλάχιστον τριάντα άτομα, σύμφωνα με έναν φωτορεπόρτερ του Γαλλικού Πρακτορείου.

Το τουρκικό νόμισμα υποχώρησε και πάλι σήμερα προς το ιστορικά χαμηλό επίπεδό του, λόγω των ανησυχιών για τον ευρύτερο αντίκτυπο για την οικονομία, αφού ο πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν υπεραμύνθηκε των πρόσφατων μειώσεων επιτοκίων παρά την εκτεταμένη κριτική και τις εκκλήσεις για αλλαγή πλεύσης. Η λίρα έχει χάσει το 43% της αξίας της φέτος και πάνω από το 22% από την αρχή της περασμένης εβδομάδας σε σχέση με το δολάριο.

«Καθημερινά, αναρωτιόμαστε: πώς θα πληρώσω το νοίκι, πώς θα τα βγάλω πέρα μέχρι το τέλος του μήνα, ποιες θα είναι οι τιμές στο σουπερμάρκετ;» είπε μια εκπαιδευτικός, η Αϊσέ Ντεμιρέλ.

Σε όλη τη χώρα, οργισμένοι και απελπισμένοι άνθρωποι έκαναν ουρά στα βενζινάδικα, αναμένοντας αύξηση της τιμής των καυσίμων. Νωρίτερα η Ένωση Εργοδοτών Σταθμών Ενέργειας, Πετρελαίου και Αερίου (EPGIS) ανέφερε ότι η τιμή του αερίου μπορεί να αυξηθεί κατά 1,02 λίρα από τα μεσάνυχτα.

«Περιμένω εδώ και 20 λεπτά για να αγοράσω καύσιμα. Είναι δυνατόν, τέτοια γελοιότητα; Αυτή είναι η κατάσταση στην οποία έφεραν την Τουρκία. Τι άλλο να πω;» διερωτήθηκε ένας οδηγός, ο Ιμπραχίμ Οζτούρκ.

«Σε αυτές τις σκληρές οικονομικές συνθήκες, οι άνθρωποι πιθανότατα περιμένουν στην ουρά για να γλιτώσουν 30 λίρες και υποθέτω ότι η οικονομική κατάσταση της χώρας φαίνεται από αυτές τις συνθήκες», ανέφερε ένας άλλος, ο Σινάν Τσοσκούν, που περίμενε επίσης ανάμεσα σε μια θάλασσα από αυτοκίνητα.

Πολλοί Τούρκοι, έχοντας να αντιμετωπίσουν και τον πληθωρισμό που κυμαίνεται γύρω στο 20%, φοβούνται ότι οι τιμές θα αυξηθούν. Σήμερα, ορισμένα διαδικτυακά καταστήματα λιανικού εμπορίου σταμάτησαν τις πωλήσεις ηλεκτρονικών ειδών.

Η αντιπολίτευση κατηγορεί τον πρόεδρο Ερντογάν ότι έσυρε τη χώρα στην κρίση.

«Να δούμε πού θα πάει η τιμή σε μια εβδομάδα-δέκα μέρες. Είναι αβέβαιο. Πιστεύω ότι θα φτάσει μέχρι εκεί που θα φτάσει» σχολίασε σαρκαστικά ο Σερκάν Τσεϊλάν, ενώ περίμενε να έρθει η σειρά του σε ένα βενζινάδικο.

βουλευτή του Ερντογάν- «Να τρώτε λιγότερο»

Βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος AKP στην Τουρκία προέβη σε απίστευτες δηλώσεις, τη στιγμή που οι πολίτες αγωνιούν εν μέσω ενός από τα μεγαλύτερα «κραχ» στην πρόσφατη ιστορία της χώρας.

Ο βουλευτής Ζουλφί Ντεμιρμπάγ μίλησε μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες για την κρίση, προτρέποντας τους πολίτες να…τρώνε λιγότερο, ώστε να ανταπεξέλθει η χώρα στις δυσκολίες.

«Μπορεί να έχουμε προβλήματα στην οικονομία, πράγματι», παραδέχθηκε ο βουλευτής του Ερντογάν. «Αντί να τρώμε 1-2 κιλά κρέας το μήνα, ας τρώμε τότε μισό», συμβούλεψε τους συμπολίτες του.

«Αγοράζουμε δύο κιλά ντομάτες, τις οποίες δε χρησιμοποιούμε σοφά και οι μισές καταλήγουν στα σκουπίδια. Ε! Ας αγοράζουμε καλύτερα δύο ντομάτες, όχι δυο κιλά», συνέχισε.

«Έτσι κι αλλιώς», επισήμανε, «η χρήση άγουρων καλοκαιρινών λαχανικών τον χειμώνα δεν κάνει καλό στην υγεία μας».

 

Κραχ στην Τουρκία: Με δελτίο αγοράζουν λάδι, καφέ και ζάχαρη οι Τούρκοι


Πηγή ➤


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου