Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2021

Κρήτη: Σκάφος με 69 μετανάστες εξέπεμψε σήμα κινδύνου - Ενας νεκρός και ένας τραυματίας

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤
Συναγερμός σήμανε στις αρχές της Κρήτης, καθώς ένα σκάφος 69 μετανάστες εξέπεμψε σήμα κινδύνου, διασώθηκαν οι 67, ενώ ένας ανασύρθηκε νεκρός και ένας ακόμη τραυματίστηκε

Συναγερμός σήμανε το μεσημέρι της Κυριακής (21/11) στις τοπικές αρχές μετά από σήμα κινδύνου που εξέπεμψε σκάφος, στο οποίο επέβαιναν 69 μετανάστες, νοτιοδυτικά της Κρήτης.

Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση για την μεταφορά των μεταναστών, οι οποίοι περισυνελέγησαν από διερχόμενο πλοίο - πιθανότατα δεξαμενόπλοιο - και οι οποίοι μεταφέρονται στο λιμάνι της Παλαιόχωρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, όλα συνέβησαν σήμερα αργά το μεσημέρι όταν το πλοίο «Harrison» εξέπεμψε σήμα sos την ώρα που έπλεε ανοιχτά της Παλαιόχωρας καθώς όπως αναφέρθηκε στις αρχές άρχισε να μπάζει νερά.

Αμέσως στήθηκε μεγάλη επιχείρηση με σκάφη του λιμενικού αλλά και ιδιώτες να σπεύδουν στο σημείο προκειμένου να περισυλλέξουν τους μετανάστες.

Στο πλοίο «Horrizon» επέβαιναν 69 συνολικά άτομα ωστόσο ένας ανασύρθηκε νεκρός ενώ ένας ακόμα εντοπίστηκε τραυματίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι υπόλοιποι 67 μετανάστες είναι καλά στην υγεία τους ενώ ανάμεσά τους βρίσκονται πέντε γυναίκες και τρία παιδιά.

Ήδη έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες για το πού θα μεταφερθούν οι μετανάστες ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη οι έρευνες για την ταυτοποίησή τους.

Στην Παλαιόχωρα οι αρχές ήδη κάνουν προετοιμασίες, προκειμένου να τους υποδεχτούν με όλα τα πρωτόκολλα, που ακολουθούνται σε αυτές τις περιπτώσεις, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ήδη έχει βρεθεί μια αίθουσα, προκειμένου να φιλοξενηθούν απόψε, ενώ αύριο αναμένεται να μεταφερθούν σε χώρο στα Χανιά.

Πηγή ➤


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου