Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2021

Χωρίς δακτύλιο την Πέμπτη, απεργία σε τραμ, Μετρό και ΗΣΑΠ – Πώς θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤

Άρση δακτυλίου – Απεργία ΜΜΜ: Την προσωρινή άρση του δακτυλίου για αύριο 18 Νοεμβρίου 2021 λόγω της εξαγγελθείσας απεργίας στα Μ.Μ.Μ. ανακοίνωσε η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

«Λόγω της εξαγγελθείσας για αύριο 18 Νοεμβρίου 2021 24ωρης απεργίας των εργαζομένων στις σταθερές συγκοινωνίες (ΣΤΑ.ΣΥ.), καθώς και της στάσης εργασίας των εργαζομένων του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών (Ο.Α.Σ.Α.), δε θα ισχύσουν τα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας των οχημάτων στο Κέντρο της Αθήνας (Δακτύλιος).

Παρακαλούνται οι οδηγοί να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των ρυθμιστών τροχονόμων για την αποφυγή πρόκλησης περαιτέρω κυκλοφοριακών προβλημάτων». αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της ΓΑΔΑ.

Απεργία σε Μετρό, Ηλεκτρικό και Τραμ την Πέμπτη

Νωρίτερα, εικοσιτετράωρη απεργία στη ΣΤΑ.ΣΥ (ηλεκτρικός, μετρό, τραμ) την Πέμπτη 18 Νοεμβρίου εξήγγειλαν τα σωματεία εργαζομένων της εταιρείας, με θέμα την λήψη μέτρων ασφαλείας στους εργασιακούς χώρους, έπειτα από το πρόσφατο δυστύχημα στη γραμμή 1.

Την ίδια ημέρα, στάση εργασίας θα κάνουν τα λεωφορεία από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9 το πρωί και από τις 9 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας και τα τρόλεϊ από την 1 έως τις 3 το μεσημέρι.

Οι εργαζόμενοι θέτουν ερωτήματα σχετικά με τα μέτρα προστασίας που λαμβάνονται από την ΣΤΑΣΥ αλλά και από την εργολαβική εταιρεία που ανέλαβε τη συντήρηση των γραμμών.

Ζητούν να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση του θανάτου του εργαζόμενου και να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι.

Δείτε την ανακοίνωση των εργαζομένων

«Το τραγικό δυστύχημα, που στοίχισε την ζωή στον συνάδελφό μας Πέτρο Γιάμαλη και έναν ακόμα εργαζόμενο να χαροπαλεύει, ήρθε να προστεθεί σε μια σειρά ατυχήματα, που σημειώνονται σε εργασιακούς χώρους, με εργαζόμενους να θυσιάζονται στον βωμό του κέρδους ανεξέλεγκτων ιδιωτικών συμφερόντων.

Προ ημερών είχε χάσει τη ζωή του ένας εργαζόμενους στις προβλήτες της Cosco, άλλοι τραυματίστηκαν στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη Περάματος και αυτή την φορά ο θάνατος «χτύπησε» στη Γραμμή 1 της ΣΤΑ.ΣΥ, με θύμα τον 41χρονο Πέτρο και άλλους τρεις τραυματίες.

Οι εργαζόμενοι στη ΣΤΑ.ΣΥ δεν θα δεχτούν άλλη θυσία στον χώρο εργασίας τους. Πραγματοποιούμε την Πέμπτη 18/11/21 24ωρη απεργία για να αποχαιρετήσουμε τον συνάδελφό μας και απαιτούμε να χυθεί άπλετο φως στις αιτίες του δυστυχήματος και να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι.

Παράλληλα, καλούμε, για μια ακόμα φορά, την Διοίκηση της ΣΤΑ.ΣΥ. να δώσει απαντήσεις στα κρίσιμα ερωτήματα:

1. Ελέγχθηκε το ιδιωτικό μηχάνημα λείανσης των γραμμών πριν χρησιμοποιηθεί στο δίκτυό μας; Και αν ναι, από ποιόν φορέα;

2. Εξετάστηκε εάν έχει γίνει η απαιτούμενη συντήρησή του, πότε και από ποιόν;

3. Η εργολαβική εταιρεία, που έχει αναλάβει το έργο, τηρούσε τα μέτρα ασφαλείας;

4. Είναι αλήθεια ότι είχε σημειωθεί ξανά βλάβη στο ίδιο μηχάνημα; Εάν ναι πότε και από ποιόν ελέγχθηκε η αποκατάστασή της;

5. Ποιά είναι η διαδικασία που προβλέπει τη συνοδεία εργαζόμενων της ΣΤΑ.ΣΥ. σε μηχανοκίνητες εργασίες αναδόχων;

Όλα τα παραπάνω αναδεικνύουν περίτρανα τις ιδιαιτέρες ακραίες συνθήκες σιδηροδρομικής φύσης που εκτελούν οι εργαζόμενοι στις Σταθερές Συγκοινωνίες. Η Διοίκηση της ΣΤΑ.ΣΥ δεν μπορεί να παραμένει αμέτοχη. Οφείλει να δώσει απαντήσεις και να σταματήσει να βάζει, ανεξέλεγκτα, στο δίκτυο ιδιωτικά, εργολαβικά συμφέροντα, που στο βωμό του κέρδους αδιαφορούν για την ασφάλεια των εργαζόμενων».

 eleftherostypos.gr 

Πηγή ➤


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου