Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2021

Κάνει πίσω η Τουρκία – Αναστέλλει τα σχέδιά της για στρατιωτική επιχείρηση στη Συρία Την πίεσαν Ρωσία και ΗΠΑ

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤

Την πίεσαν Ρωσία και ΗΠΑ

Σύμφωνα με το Middle East Monitor, η Τουρκία φέρεται να ανέστειλε τα σχέδιά της για έναρξη νέας στρατιωτικής επιχείρησης στη βόρεια Συρία, μετά από πιέσεις της Ρωσίας και των Ηνωμένων Πολιτειών.

Σύμφωνα με τουρκικές διπλωματικές πηγές, που επικαλούνται τα The Syrian Observer και The New Arab, η Άγκυρα αποφάσισε να αναστείλει τη στρατιωτική επιχείρηση που σχεδίαζε στη βόρεια Συρία, τουλάχιστον προς το παρόν.

Τον περασμένο μήνα δυο Τούρκοι αστυνομικοί έπεσαν νεκροί στη βόρεια Συρία, με τον Ερντογάν να ανακοινώνει ότι η χώρα έχασε την υπομονή της με την κουρδική πολιτοφυλακή, τις Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) και θα ξεκινήσει νέα στρατιωτική επιχείρηση εναντίον της.

Από εκείνη τη στιγμή Ρωσία και ΗΠΑ πίεζαν την Τουρκία να εγκαταλείψει τα σχέδια για την επιχείρηση. Η είδηση για αναστολή της στρατιωτικής επέμβασης έρχεται δυο βδομάδες μετά την ψήφιση για παράταση δυο χρόνων των επιχειρήσεων του τουρκικού στρατού σε Συρία και Ιράκ.

Υπέρ της παράτασης της θητείας είχε ψηφίσει το κόμμα του Ερντογάν AKP και ο κυβερνητικός εταίρος του, δηλαδή οι Γκρίζοι Λύκοι. Κατά ψήφισε το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP) μαζί με το φιλοκουρδικό Δημοκρατικό Κόμμα των Λαών (HDP).

Πηγή ➤  https://www.newsbreak.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου