Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2021

κραχ στην Τουρκία: Καφές, ζάχαρη και λάδι με δελτίο Επιτρέπεται η αγορά μέχρι δύο συσκευασιών από συγκεκριμένα προϊόντα - Ασταμάτητη η κατρακύλα της τουρκικής λίρας,

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤
Επιτρέπεται η αγορά μέχρι δύο συσκευασιών από συγκεκριμένα προϊόντα - Ασταμάτητη η κατρακύλα της τουρκικής λίρας, με τους πολίτες να βλέπουν καθημερινά το εισόδημά τους να εξανεμίζεται από τις συνεχείς ανατιμήσεις ειδών πρώτης ανάγκης

Με το … «μέτρο» η πώληση ζάχαρης, λαδιού και καφέ στην Τουρκία, εξαιτίας της συνεχιζόμενης κατρακύλας της τουρκικής λίρας, που υποχώρησε 13,8% έναντι του ευρώ και 13,5% έναντι του δολαρίου.  Οι περιορισμοί ξεκίνησαν αρχικά με την ποσότητα ζάχαρης και λαδιού που μπορεί ν’ αγοράσει κάθε Τούρκος καταναλωτής και συνεχίστηκε με τον καφέ, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις.

Αναλυτές εκτιμούν πως η συνεχιζόμενη υποτίμηση της τουρκικής λίρας θ’ αποτυπωθεί στις τιμές των προϊόντων τις επόμενες ημέρες, δημιουργώντας κλίμα ανησυχίας στους πολίτες που βλέπουν καθημερινά τα εισοδήματά τους να μειώνονται σημαντικά. Είναι χαρακτηριστικό, πως ο βασικός μισθός στην Τουρκία, υποχώρησε στα 230 δολάρια, πιο κάτω από τους μισθούς στην Κίνα.

Η τουρκική λίρα κατέγραψε βουτιά 15% σήμερα, στη δεύτερη χειρότερη επίδοση που έχει καταγράψει ποτέ, αφού ο πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν υπεραμύνθηκε των πρόσφατων μεγάλων μειώσεων επιτοκίων και δεσμεύθηκε να κερδίσει τον «πόλεμο οικονομικής ανεξαρτησίας», παρά την εκτεταμένες επικρίσεις και τις εκκλήσεις για αλλαγή πλεύσης.

Το τουρκικό νόμισμα κατακρημνίστηκε έως τις 13,45 λίρες έναντι του δολαρίου, μετά από αλλεπάλληλα πτωτικά ρεκόρ στις τελευταίες 11 συνεδριάσεις.

Φέτος έχει χάσει το 45% της αξίας του, συμπεριλαμβανομένης της βουτιάς σχεδόν κατά 26% από την αρχή της περασμένης εβδομάδας.

Οι Τούρκοι σπεύδουν στα σούπερ μάρκετ για να αγοράσουν κάποια κλασικά προϊόντα, όπως λάδι, καφέ και ζάχαρη. Γι’ αυτό το λόγο έχει τεθεί ένα όριο στις αγορές, δύο πακέτα από κάθε προϊόν, καθώς και οι εισαγωγείς δεν ξέρουν τι θα πληρώσουν για να τα αγοράσουν.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επιμένει ότι όλα θα πάνε καλύτερα σημειώνοντας ότι ελπίζει στους επενδυτές.

Ο κόσμος βγαίνει στους δρόμους, ζητώντας την παραίτηση του Ερντογάν.


Κόσμος στους δρόμους του ζητά να παραιτηθεί!!! Ξεσηκώθηκε η αντιπολίτευση, ΦΟΒΟΙ ΓΙΑ ΞΕΣΠΑΣΜΑ ΜΕΓΑΛΗΣ ΚΡΙΣΗΣ!

Ραγδαίες εξελίξεις στην Τουρκία με ανταποκριτές να κάνουν λόγο για κραχ που κρύβει ο Ερντογάν αι που τις επόμενες μέρες θα κάνει αισθητή την εμφάνισή του στην τσέπη του τούρκου  καταναλωτή!

Το δολάριο άρχισε να ξεπερνά μέσα σε λίγες μόνο ώρες τις 12 TL, φτάνοντας το μεσημέρι της Τρίτης το απίστευτο 13,16 TL, σημειώνοντας άνοδο 15,44% μόνο σε μία ημέρα!

 Η αντιπολίτευση έχει «εκραγεί» και ζητεί από τον Ερντογάν να παρέμβει και να σταματήσει την κατρακύλα του εθνικού νομίσματος.

Ο πρώην πρωθυπουργός της Τουρκίας και αρχηγός του Κόμματος τους Μέλλοντος, Αχμέτ Νταβούτογλου, κατηγορεί τον Ερντογάν για προδοσία και δήλωσε ότι θα συναντηθεί με Κιλιτσντάρογλου και Ακσενέρ.

«Καλώ όλους τους ηγέτες των πολιτικών κομμάτων και το αγαπημένο μας έθνος να ξεκινήσουν έναν πραγματικό οικονομικό πόλεμο της ανεξαρτησίας σε αυτήν την προδοσία», δήλωσε μέσω twitter, ενώ ανακοίνωσε ότι θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, σήμερα στις 17.00 και με την αρχηγό του Καλού Κόμματος, Μεράλ Ακσενέρ, αύριο στις 14.30.

Ο πρώην τσάρος της οικονομίας, Αλί Μπαμπατζάν, σε δηλώσεις του όταν το δολάριο ήταν ακόμη κοντά στις 12 λίρες εκλιπάρησε τον Τούρκο πρόεδρο: «Κύριε Ερντογάν, επιτέλους σταματήστε. Βυθιζόμαστε! Φτάνει πια! Δεν είναι Πόλεμος Ανεξαρτησίας της Οικονομίας αυτός».

Όπως αντιλαμβάνεται κάποιος, τα πράγματα στην Τουρκία δείχνουν σοβαρά! Το να ακούγεται η λέξη «ΠΡΟΔΟΣΙΑ» από έναν πολιτικό όπως ο Νταβούτογλου, ο οποίος διατηρεί σε γενικές γραμμές ήπιους τόνους, λέει πολλά για την κατάσταση στην γείτονα.

Στη Χαλκηδόνα και στα Ταταύλα, ο κόσμος βγήκε στου δρόμους χτυπώντας κατσαρόλες και τηγάνια, καλώντας τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να παραιτηθεί.

Διαδήλωση πραγματοποίησαν πολίτες και μπροστά από την Κεντρική Τράπεζα στην Άγκυρα, ζητώντας και πάλι την παραίτηση Ερντογάν.

Δεδομένου ότι και τα εκλογικά ποσοστά του Ερντογάν κατρακυλούν, ουδείς μπορεί να αποκλείσει το ξέσπασμα ΣΟΒΑΡΗΣ ΚΡΙΣΗΣ στην γείτονα με ενδεχόμενη πτώση του «Σουλτάνου».


Πηγή ➤   https://www.makeleio.gr/      https://eleftherostypos.gr   https://www.protothema.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου