Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2021

Ούτε οκτώ ώρες δεν έμεινε στη θέση της Πρωθυπουργού της Σουηδίας η Άντερσον! Για λίγο ήταν η πρώτη γυναίκα Πρωθυπουργός της χώρας.

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤

Για λίγο ήταν η πρώτη γυναίκα Πρωθυπουργός της χώρας.

Την παραίτησή της από τη θέση της Πρωθυπουργού της Σουηδίας υπέβαλε η Μαγκνταλένα Άντερσον, μόλις οκτώ ώρες μετά την εκλογή της, αφού η βουλή καταψήφισε τον προϋπολογισμό της κυβέρνησης συνασπισμού!

«Υπάρχει μια συνταγματική πρακτική που θέλει την κυβέρνηση συνασπισμού να παραιτείται όταν ένα κόμμα την εγκαταλείπει. Δεν θέλω να είμαι επικεφαλής μιας κυβέρνησης η νομιμότητα της οποίας αμφισβητείται» σχολίασε η πρώτη γυναίκα Πρωθυπουργός της Σουηδίας, σε συνέντευξη Τύπου.

«Είπα στον πρόεδρο (του κοινοβουλίου) ότι επιθυμώ να παραιτηθώ από την πρωθυπουργία», πρόσθεσε, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι θα επιχειρήσει να σχηματίσει μονοκομματική κυβέρνηση και να λάβει ξανά ψήφο εμπιστοσύνης.

Οι Πράσινοι ανακοίνωσαν νωρίτερα ότι αποχωρούν από τον κυβερνητικό συνασπισμό επειδή καταψηφίστηκε ο προϋπολογισμός στο κοινοβούλιο. «Θέλαμε να έχουμε την έγκριση ώστε να προωθήσουμε πράσινες πολιτικές. Δεν είναι δουλειά του κόμματος των Πρασίνων να εφαρμόζει έναν προϋπολογισμό τον οποίο διαπραγματεύτηκαν οι Σουηδοί Δημοκράτες», είπε η συμπρόεδρος Μάρτα Στεβένι.

Πηγή ➤  https://www.newsbreak.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου