Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2021

Σε αυστηρό lockdown τέσσερις φυλακές της χώρας – 3.000 οι κρατούμενοι… αρνητές του εμβολιασμού! 1.960 αλλοδαποί κρατούμενοι αναμένουν ΑΜΚΑ

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤

1.960 αλλοδαποί κρατούμενοι αναμένουν την έκδοση ΑΜΚΑ, για να εμβολιαστούν

Σταματούν επισκεπτήρια, άδειες και προφυλακίσεις σε τέσσερις φυλακές της χώρας, οι οποίες τίθενται υπό καθεστώς αυστηρού lockdown, καθώς το τελευταίο διάστημα ο κορωνοϊός σαρώνει (και) τους έγκλειστους στα σωφρονιστικά ιδρύματα της Ελλάδας.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, το lockdown θα επιβληθεί στις φυλακές Κορυδαλλού, Τρικάλων, Άμφισσας και Λάρισας, κάτι που στην πράξη σημαίνει πως απαγορεύονται, πλέον, τα επισκεπτήρια, ενώ σταματούν οι άδειες, οι μεταγωγές κρατουμένων, αλλά και οι προφυλακίσεις.

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, από τους συνολικά 11.100 κρατούμενους στα σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας οι περίπου 3.000 αρνούνται να κάνουν το εμβόλιο για τον κορωνοϊό, την ώρα που στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας 367 άτομα, 290 κρατούμενοι και 77 σωφρονιστικοί υπάλληλοι, νόσησαν από Covid-19.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία από την Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής, 6.140 κρατούμενοι σε διάφορα σωφρονιστικά καταστήματα έχουν εμβολιαστεί, ενώ άλλοι 1.960 έχουν δηλώσει την πρόθεσή τους να το κάνουν, αλλά πρόκειται για αλλοδαπούς που δεν είχαν ΑΜΚΑ και αναμένεται η έκδοσή του, προκειμένου και εκείνοι να εμβολιαστούν. Παράλληλα υπάρχουν και 62 κρατούμενοι που έχουν κάνει και την 3η δόση του εμβολίου.

  • Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ:

Πηγή ➤  https://www.newsbreak.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου