Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2021

Δημοπρασία: Ρεκόρ, πουλήθηκε 162.000 ευρώ νόμισμα των 50 δραχμών!

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤
Απίστευτο και όμως ελληνικό αυτό που έγινε σε δημοπρασία στην Ελβετία

Ποιος θα το περίμενε πως ένα νόμισμα των 50 δραχμών θα δινόταν κάποια στιγμή σε δημοπρασία με 162.000 ευρώ!

Εντάξει για να τα λέμε και όλα αυτό το νόμισμα δεν ήταν και τόσο απλό, όπως ένα νόμισμα των 50 δραχμών. Μιλάμε για ένα νόμισμα του 1876, το οποίο «κόπηκε» στο νομισματοκοπείο των Παρισίων σε μόλις 182 αντίτυπα. Σε μία προσπάθεια τότε του Ελληνικού κράτους να δείξει πως λειτουργεί σε ευρωπαϊκά πρότυπα κοπής μεγάλων χρυσών νομισμάτων.

Παρά τα... χρόνια του, το νόμισμα ήταν σε καλή κατάσταση και δόθηκε σε ξένο αγοραστή με 162.000 ευρώ!

Δεν ήταν όμως και το μοναδικό ελληνικό νόμισμα το οποίο δημοπρατήθηκε. Ένα νόμισμα των 5 δραχμών του 1833 δόθηκε 8.500 ευρώ, καθώς ήταν το πρώτο ασημένιο νόμισμα το οποίο βγήκε στο νομισματοκοπείο Αθηνών, το 1843 αλλά με ημερομηνία 1833), με σήμα την κουκουβάγια. Το γεγονός πως δε βρισκόταν σε τόσο καλή κατάσταση ήταν και η αιτία να δοθεί με 8.500 ευρώ.

Από εκεί και πέρα, το νόμισμα 100 δραχμών δόθηκε περίπου 32.000 ευρώ, καθώς ήταν αναμνηστικό νόμισμα για την Παλινόρθωση της Μοναρχίας (1935), το οποίο εκδόθηκε σε λίγα αντίτυπα από ιδιωτικό νομισματοκοπείο του Λονδίνου το 1940.

Πίσω από το ρεκόρ «κρύβεται» Έλληνα

Το ποσό των 162.000 ευρώ που δόθηκε το νόμισμα των 50 δραχμών είναι ρεκόρ σε δημοπρασία. Μάλιστα πίσω από τη συγκεκριμένη βρίσκεται ένας Έλληνας, καθώς ο Νίκος Μαθιουδάκης ήταν αυτός ο οποίος επιμελήθηκε με την εταιρία του Attica Auctions.

Είναι από τους πιο γνωστούς εκτιμητές, αφού αναγνωρίζει την αξία των πάντων από νομίσματα και χαρτονομίσματα έως παράσημα και κόμικ!

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Νίκος Μαθιουδάκης δραστηριοποιείται πλέον και στην Ελλάδα, διότι θεωρεί πως η χώρα μας έχει πλούσιο υλικό αναφορικά με συλλεκτικά νομίσματα, χαρτονομίσματα, γραμματόσημα, παράσημα.


Πηγή ➤  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου