Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Κυριακή 26 Δεκεμβρίου 2021

«Χορός» σεισμών στη θαλάσσια περιοχή της Κρήτης: Δύο δονήσεις 5,2 και 5,4 Ρίχτερ «Ανατροπή» με τον σεισμό που έγινε αισθητός και στην Αττική

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤
Μεταξύ Κρήτης και Κάσου οι δύο σεισμοί
Δεύτερος ισχυρός σεισμός στη θαλάσσια περιοχή της Κρήτης σημειώθηκε μέσα σε λίγες ώρες. Συγκεκριμένα η σεισμική δόνηση ήταν 5,4 Ρίχτερ  στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Κρήτης και Κάσου και έγινε ιδιαίτερα αισθητός. 

Σύμφωνα με την Αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, ο σεισμός έχει εστιακό βάθος τα 10 χλμ.


Υπενθυμίζεται ότι το απόγευμα της Κυριακής σημειώθηκε ισχυρή σεισμική δόνηση 5,2 Ρίχτερ ανοιχτά της Κρήτης το απόγευμα της Κυριακής. Σύμφωνα με το γεωδυναμικό ινστιτούτο ο σεισμός σημειώθηκε 46 χλμ νότια της Κάσου, ενώ το εστιακό βάθος ήταν 8,9 χλμ.

Δεν προκλήθηκε ιδιαίτερη ανησυχία στους κατοίκους της Κάσου, και δεν σημειώθηκαν ζημιές από τις σεισμικές δονήσεις που προκλήθηκαν σήμερα, με επίκεντρο την θαλάσσια περιοχή μεταξύ Κάσου και Ρόδου, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Κάσου Μιχάλης Ερωτόκριτος.

Οι δυο σεισμικές δονήσεις έγιναν αισθητές στην Κάσο, την Κάρπαθο, την Ρόδο και σε άλλα νησιά της Δωδεκανήσου αλλά λόγω του ότι σημειώθηκαν στην θαλάσσια περιοχή δεν ήταν ιδιαίτερα ισχυρές.

«Ανατροπή» με τον σεισμό που έγινε αισθητός και στην Αττική: Κοντά στην Κόρινθο το επίκεντρο και στα 4 Ρίχτερ το μέγεθος του


Σεισμός: Ανατροπή σημειώθηκε με τον σεισμό που έγινε αισθητός στην Αττική το απόγευμα της Κυριακής 26 Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με την αρχική αυτόματη λύση από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο ο σεισμός ήταν εντάσεως 3,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε 23 χλμ νότια, νοτιοδυτικά της Θήβας.

Λίγη ώρα αργότερα το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο αναθεώρησε το μέγεθος αλλά το επίκεντρο της δόνηση. Έτσι ο σεισμός που σημειώθηκε 18:13 το απόγευμα  έχει μέγεθος 4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ  και το επίκεντρο του εντοπίζεται στα 27 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Κορίνθου.

Το εστιακό βάθος της δόνησης υπολογίζεται στα 16, 7 χιλιόμετρα.

Νωρίτερα σήμερα Κυριακή 26/12 και συγκεκριμένα στις 17.15 το απόγευμα είχε σημειωθεί σεισμός μεγέθους 5,2 Ρίχτερ ανοιχτά της Κρήτης.

Ο σεισμός σημειώθηκε στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Κρήτης και Κάσου, συγκεκριμένα 34 χλμ νοτιοδυτικά του νησιού των Δωδεκανήσων σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, ενώ το εστιακό βάθος ήταν 8,9 χλμ.

Σεισμός τώρα: Τι πρέπει να κάνετε την ώρα της δόνησης

Εάν είσαι μέσα σε κτίριο:

  1. Μείνε στο χώρο που βρίσκεσαι και διατήρησε την ψυχραιμία σου.
  2. Σκύψε, καλύψου κάτω από ένα γερό έπιπλο (τραπέζι, γραφείο, θρανίο) και κράτησε με το χέρια σου το πόδι του. Σε περίπτωση που δεν υπάρχει κατάλληλο έπιπλο σκύψε στο μέσον του δωματίου μειώνοντας όσο γίνεται το ύψος σου και προστάτευσε με τα χέρια το κεφάλι και τον αυχένα σου. Απομακρύνσου από μεγάλες γυάλινες επιφάνειες (παράθυρα, φεγγίτες ή γυάλινα χωρίσματα) ή έπιπλα και αντικείμενα που μπορεί να σε τραυματίσουν.

Eάν βρίσκεσαι σε εξωτερικό χώρο:

  1. Απομακρύνσου από τις προσόψεις των κτιρίων, στύλους με ηλεκτροφόρα καλώδια ή άλλα επικίνδυνα σημεία (όσο αυτό είναι δυνατόν) και προφυλάξου κατάλληλα.
  1. Απομακρύνσου από την ακτή. Ύστερα από ισχυρό σεισμό μπορεί να δημιουργηθούν θαλάσσια κύματα βαρύτητας (tsunamis).
  2. Μείωσε την ταχύτητα του αυτοκινήτου σου, και στάθμευσε στο πιο κοντινό, ασφαλές σημείο, μακριά από προσόψεις κτιρίων, αερογέφυρες, ηλεκτροφόρα καλώδια κ.ά.. Φρόντισε να μην  εμποδίζεις την κυκλοφορία.
Πηγή ➤


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου