Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2021

Σεισμός στην Κρήτη: 5,7 Ρίχτερ «χτύπησαν» το νησί – Αισθητός από Χανιά μέχρι Ηράκλειο, το μήνυμα του Λέκκα [βίντεο]

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤

Σεισμός στην Κρήτη: Σεισμός 5,7 ταρακούνησε λίγο μετά τις 07:00 το πρωί της Τετάρτης (29/12/2021) την Κρήτη.

Σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, η σεισμική δόνηση έγινε στις 7:08 το πρωί και είχε ένταση 5,6 Ρίχτερ. Σημειώνεται ότι η αυτόματη λύση έκανε λόγο για 5,6 Ρίχτερ.

Το επίκεντρο του σεισμού ήταν 48 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Άρβης και το εστιακό βάθος τα 46,6 χιλιόμετρα.

Σεισμός στην Κρήτη: 5,9 Ρίχτερ δίνει το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο

Το Ευρωμεσογειακο Σεισμολογικο Κέντρο, μεταδίδει για σεισμική δόνηση μεγέθους 5,9 βαθμών, όπως αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς. Το επίκεντρο της σεισμικής δόνησης εντοπίστηκε στον θαλάσσιο χώρο 62 χιλιόμετρα νότια-νοτιοανατολικά από τις Μοίρες και το εστιακό βάθος ήταν 80 χιλιόμετρα, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Σύμφωνα με μαρτυρίες από την Κρήτη, ο σεισμός είχε ένταση και κράτησε αρκετά δευτερόλεπτα.

Αισθητός σε όλη την ανατολική Κρήτη, κυρίως στο νότιο τμήμα αλλά και στο Ηράκλειο, έγινε ο σεισμός. Οπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για ζημιές, ενώ οχήματα της Πυροσβεστικής πραγματοποιούν ελέγχους σε όλο το νότιο τμήμα της περιοχής, όπου φαίνεται να έγινε περισσότερο αισθητή η σεισμική δόνηση.

Σεισμός στην Κρήτη – Λέκκας: Δεν σχετίζεται με τους άλλους σεισμούς στην Κρήτη

«Η σεισμική δόνηση δεν σχετίζεται με τους άλλους σεισμούς στην Κρήτη το προηγούμενο διάστημα, ούτε θα έχουμε μετασεισμική ακολουθία λόγω του βάθους του σεισμού» διευκρίνισε στον ΣΚΑΪ 100,3 ο καθηγητής Γεωλογίας και πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας.

Λέκκας: «Δεν ξέρουμε αν ήταν ο κύριος σεισμός»

«Υπάρχει μία γενική έξαρση στην περιοχή τον τελευταίο καιρό την οποία και παρακολουθούμε. Ο συγκεκριμένος σεισμός ανήκει στο ελληνολιβυκό τόξο ωστόσο δεν ξέρουμε ακόμα αν σχετίζεται με το ρήγμα του Αρκαλοχωρίου», επεσήμανε χαρακτηριστικά, μιλώντας στο cretapost, ο καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας. Παράλληλα ο κ. Λέκκας τόνισε «δεν γνωρίζουμε αν ήταν ο κύριος σεισμός, αυτό θα φανεί από τα στοιχεία που θα συλλέξουμε και θα αναλύσουμε».

Σεισμός στην Κρήτη: Τι δήλωσε ο περιφερειάρχης Κρήτης

Στην πρωινή εκπομπή του Opentv «Ώρα Ελλάδος» μίλησε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.

Όπως ο ίδιος υποστήριξε «μέχρι στιγμής δεν έχουμε κάποια σοβαρά προβλήματα. Έχω επικοινωνήσει και δεν υπάρχουν προβλήματα και ελπίζουμε να μην υπάρχουν προβλήματα σοβαρά. Έγινε στο δήμο Βιάννου και ούτε ο δήμαρχος που επικοινώνησα, ούτε υπηρεσίες δικές μας δεν είχαν κάτι σοβαρό».

Πηγή ➤


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου