Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2022

Κάθε μέρα «βρέχει» σφαίρες στο Μενίδι, λένε οι κάτοικοι Δεν έχει τέλος η «βροχή» απο τις αδέσποτες

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤
Για δεύτερη φορά κάτοικος, που μιλάει στο protothema.gr, βρήκε σφαίρα στην αυλή του και λέει πως ακούνε πυροβολισμούς από καλάσνικοφ - Την πρώτη φορά ήταν δύο εβδομάδες μετά τον θανάσιμο τραυματισμό του 11χρονου Μάριου - Τότε η σφαίρα παραλίγο να σ κοτώσει την ανιψιά του


Δεν έχει τέλος η «βροχή» απο τις αδέσποτες σφαίρες στο Μενίδι καθώς ένας ακόμη κάτοικος της περιοχής βρήκε κάλυκα στην αυλή του σπιτιού του το μεσημέρι της Δευτέρας.

Μάλιστα, όπως καταγγέλλει, αυτή είναι η δεύτερη, αδέσποτη σφαίρα που προσγειώνεται στην αυλή του. Την πρώτη φορά, ήταν δύο εβδομάδες μετά το θανάσιμο τραυματισμό του 11χρονου Μάριου. Τότε η σφαίρα παραλίγο να σκοτώσει την ανιψιά του.


«Τη σφαίρα τη βρήκε ο κουνιάδος μου καθώς έμπαινε στο σπίτι. Ήταν καρφωμένη στο δάπεδο. Ακούσαμε πυροβολισμούς εκείνη την ημέρα. Δεν δίνω πλέον σημασία οπότε ακούω πυροβολισμούς, είναι καθημερινό φαινόμενο για εμάς που ζούμε στο Μενίδι», λέει στο protothema.gr ο κ. Γιάννης ο οποίος παρέδωσε τη σφαίρα στην αστυνομία.

«Μάζευα την αυλή και βρήκα τη σφαίρα καρφωμένη ανάμεσα στα πλακάκια. Στην αρχή την πέρασα για πέτρα αλλά μετά που τη σήκωσα κατάλαβα πως είναι κομμάτι από σφαίρα. Εκείνη την ημέρα ακούγαμε πυροβολισμούς», εξηγεί ο κουνιάδος του κ. Γιάννη που βρήκε την αδέσποτη σφαίρα στην αυλή. Το σπίτι της οικογένειας βρίσκεται ανάμεσα στους καταυλισμούς της Αυλίζας και των 40 Μαρτύρων. Εκεί, κάθε δύο ημέρες στήνεται γλέντι με δυνατή μουσική και υπόκρουση από πυροβολισμούς. Πλέον, εκτός από πιστόλια οι κάτοικοι ακούν και ήχους από καλάσνικοφ.

«Όλοι βρίσκουν σφαίρες στα σπίτια τους»

«Τα τελευταία χρόνια ακούμε και ριπές, όχι μόνο μπαμ μπουμ. Ρίχνουν όλη την ημέρα πια, όχι μόνο τα βράδια. Για να γλεντήσουν πυροβολούν, για πλάκα πυροβολούν. Ακόμη και για να δώσουν σήμα μεταξύ τους», καταγγέλλει ο κάτοικος του Μενιδίου και τονίζει πως όλοι στη γειτονιά βιώνουν αυτό τον καθημερινό εφιάλτη.

«Όλοι βρίσκουν σφαίρες στα σπίτια τους. Στα μπαλκόνια, στις γλάστρες, στην ταράτσα τους. Εμείς το θεωρούμε πλέον κάτι φυσιολογικό. Να μην πέσει πάνω μας προσέχουμε. Πρέπει να κάνουμε το κράνος υποχρεωτικό στην πόλη μας», προσθέτει ο κ. Γιάννης.

Ο ίδιος, αν και έχει συμβιβαστεί με το φαινόμενο δεν ξέχνα την αγωνία του όταν μια σφαίρα καρφώθηκε δίπλα από την ανιψιά του το καλοκαίρι του 2017.

«Ήταν περίπου δύο βδομάδες μετά τον θάνατο του Μάριου. Η ανιψιά μου καθόταν στην αυλή. Η σφαίρα σφηνώθηκε στον τοίχο, τον τρύπησε, εξοστρακίστηκε και πέρασε πάνω από το κεφάλι της. Αν δεν είχε σηκωθεί από την καρέκλα θα ήταν νεκρή», περιγράφει στο protothema.gr.

Το απόγευμα της Δευτέρας, παρέδωσε την σφαίρα στο Αστυνομικό Τμήμα του Μενιδίου με την ελπίδα να εντοπιστεί από τη βαλλιστική εξέταση το όπλο από το οποίο έφυγε. Με την ελπίδα να σταματήσει να «βρέχει» σφαίρες στο Μενίδι...
Πηγή ➤


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου