Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2022

Ξεκίνησαν οι συνομιλίες Ρωσίας- ΗΠΑ Γενεύη: Ούτε χειραψία δεν αντάλλαξαν οι επικεφαλής των αντιπροσωπειών Ρωσίας - ΗΠΑ

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤
Μάλιστα, οι Σεργκέι Ριαμπκόφ και Γουέντι Σέρμαν κάθισαν σε ξεχωριστά τραπέζια, απένανι ο ένας από τον άλλο

Οι συνομιλίες μεταξύ Ηνωμένων Πολιτειών και Ρωσίας στην Γενεύη για τις εγγυήσεις ασφαλείας συνεχίζονται κεκλεισμένων των θυρών, μεταδίδει το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS, επισημαίνοντας ότι οι επικεφαλής των αντιπροσωπειών δεν αντάλλαξαν χειραψία.

Σύμφωνα με τις φωτογραφίες που δόθηκαν στην δημοσιότητα, από την έναρξη της συνάντησης, οι επικεφαλής εισέρχονται στην αίθουσα και κάθονται ο ένας απέναντι στον άλλο σε δύο ξεχωριστά τραπέζια. Στη συνέχεια οι επικεφαλής, ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριαμπκόφ και η Αμερικανίδα υφυπουργός Εξωτερικών Γουέντι Σέρμαν, πηγαίνουν για να σταθούν μπροστά από τις σημαίες για την καθιερωμένη φωτογραφία βάσει του πρωτοκόλλου.

Οι δύο υψηλόβαθμοι διπλωμάτες προτίμησαν, όμως, να τηρήσουν τις κοινωνικές αποστάσεις. Ριαμπκόφ και Σέρμαν δεν αντάλλαξαν χειραψία ούτε επέλεξαν κάποιον άλλο τρόπο χαιρετισμού, όπως αυτοί που καθιερώθηκαν κατά την διάρκεια της πανδημίας. Αν και στις προηγούμενες συναντήσεις στην Γενεύη, χαιρετούσαν, για παράδειγμα, ο ένας τον άλλον αστειευόμενοι με τους αγκώνες για τις φωτογραφίες του πρωτοκόλλου.

Παραμονή των συνομιλιών ο Ριαμπκόφ σε συνέντευξή του στο TASS είχε δηλώσει ότι δεν αναμένει να ακούσει από την αμερικανική πλευρά μια σαφή θέση αναφορικά με τις ρωσικές προτάσεις αλλά ούτε και εξηγήσεις για την στάση της. Παράλληλα εξέφρασε σοβαρές αμφιβολίες όσον αφορά στην ετοιμότητα των Ηνωμένων Πολιτειών για έναν τέτοιο διάλογο.

Ξεκίνησαν οι συνομιλίες Ρωσίας- ΗΠΑ για την Ουκρανία- Αισιοδοξία από το Κρεμλίνο


Ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Ριάμπκοφ, χαρακτήρισε τις προκαταρκτικές συνομιλίες της Κυριακής με την Ουάσιγκτον για τις εγγυήσεις ασφαλείας ως «εκπληκτικές», αλλά σημείωσε επίσης ότι «η συζήτηση ήταν δύσκολη».

Ο Ριάμπκοφ είχε μια δίωρη συνάντηση με την Αμερικανίδα ομόλογό του, Αναπληρώτρια Υπουργό Εξωτερικών Γουέντι Σέρμαν στη Γενεύη, ενόψει των εκτενέστερων διαβουλεύσεων ΗΠΑ-Ρωσίας που θα λάβουν χώρα τη Δευτέρα. Οι συνομιλίες πραγματοποιούνται εν μέσω αυξημένων εντάσεων μεταξύ Μόσχας και Δύσης για την κατάσταση στην Ουκρανία.

Απαντώντας σε ερωτήσεις των μέσων ενημέρωσης σχετικά με την αξιολόγησή του για τις προκαταρκτικές διαβουλεύσεις, ο Ριάμπκοφ είπε ότι ήταν «εκπληκτικές» και ότι «η συζήτηση ήταν δύσκολη αλλά σοβαρή και επαγγελματική» με τους συμμετέχοντες να έχουν «ήδη διεισδύσει στο θέμα των επερχόμενων συζητήσεων».

«Πιστεύω ότι δεν θα χάσουμε χρόνο αύριο», σημείωσε, προσθέτοντας ότι δεν χάνει ποτέ την αισιοδοξία του.

Οι συνομιλίες προκλήθηκαν από την κλιμάκωση των εντάσεων μεταξύ Ρωσίας και Δύσης τους τελευταίους μήνες. Τα δυτικά έθνη ανησυχούν, κάνοντας λόγο για πιθανά σχέδια της Μόσχας να εισβάλει στην Ουκρανία – κάτι που το Κρεμλίνο έχει επανειλημμένα αρνηθεί και αποδώσει σε «αντιρωσική  υστερία».

Η κατάσταση ώθησε τη Μόσχα να καταθέσει ένα σύνολο προτάσεων ασφάλειας, οι οποίες περιελάμβαναν περιορισμούς στην επέκταση του ΝΑΤΟ και εγγυήσεις ασφαλείας για τη Ρωσία. Ορισμένες από αυτές τις απαιτήσεις έχουν ήδη απορριφθεί από τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους.

ΠΗΓΗ: RT

Πηγή ➤


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου