Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2022

Βόλος: Καταδίωξη στο Αλιβέρι - Έπεσαν πυροβολισμοί από αστυνομικούς που κυνηγούσαν αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν πέντε Ρομά ΦΩΤΟ

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤
Ανθρωπιστικές οργανώσεις προστασίας των Ρομά καταγγέλλουν ότι τρία περιπολικά της αστυνομίας καταδίωξαν ένα αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν πέντε ανήλικοι Ρομά

Αστυνομικοί άνοιξαν πυρ κατά ανήλικου οδηγού, εναντίον του οποίου είχαν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό τα ξημερώματα του Σαββάτου (29/1) στον Βόλο, σύμφωνα με καταγγελίες.

Σύμφωνα με τα «ΓΕΓΟΝΟΤΑ», ανθρωπιστικές οργανώσεις προστασίας των Ρομά καταγγέλλουν ότι τρία περιπολικά της αστυνομίας, λίγο μετά τις 12:00, καταδίωξαν ένα ΙΧ αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν πέντε ανήλικοι Ρομά στα Μελισσάτικα, μέχρι που σταμάτησε στην αυλή του σπιτιού του ιδιοκτήτη. Ο 16χρονος οδηγός, δεν σταμάτησε σε σήμα αστυνομικών κι άρχισε να τρέχει. 

Μόλις σταμάτησε κι άνοιξε την πόρτα για να βγει από το αυτοκίνητο, ο 16χρονος σκόνταψε και έπεσε κάτω, γλιτώνοντας τη σφαίρα του αστυνομικού, η οποία διαπέρασε το τζάμι της πόρτας του οδηγού, όπως κατήγγειλε η Πανθεσσαλική Ένωση ΡΟΜΑ χωρίς σύνορα και του επικεφαλής της.

Σημάδια από άλλες σφαίρες ή από την ίδια, βρέθηκαν και στον τοίχο του σπιτιού, ενώ οι πυροβολισμοί των αστυνομικών κατά του αυτοκινήτου με τα πέντε ανήλικα ξεκίνησαν κατά την διάρκεια της καταδίωξης του αυτοκινήτου τόσο μέσα όσο και στον περιφερειακό δρόμο πριν τον οικισμό, σύμφωνα πάντα με τις καταγγελίες.

Το αυτοκίνητο ανήκει στον πατέρα του οδηγού. Σε αυτό βρίσκονταν δύο δεκαπεντάχρονα αγόρια και τρία κορίτσια, ηλικίας 14, 13 και 7 ετών. Οι ανήλικοι είχαν πάρει το αυτοκίνητο, χωρίς να διαθέτουν δίπλωμα και αρνήθηκαν να σταματήσουν σε έλεγχο της αστυνομίας. Τότε, ξεκίνησε καταδίωξη. Σύμφωνα με την οργάνωση, ο οδηγός από καθαρή τύχη γλίτωσε από τα πυρά και δεν είχε την τύχη του Νίκου Σαμπάνη.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον δεκαπεντάχρονο οδηγό και επιβλήθηκαν δύο πρόστιμα 500 και 200 ευρώ. Δεν κατάφεραν να πάρουν το αυτοκίνητο, μετά τις αντιδράσεις των υπολοίπων κατοίκων του οικισμού. Τα παιδιά μεταφέρθηκαν από τους γονείς τους στο νοσοκομείο μετά το περιστατικό.

Η Πανελλαδική συνομοσπονδία Ρομά ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ ενημερώθηκε για το περιστατικό και απευθύνει προς την αστυνομία σειρά ερωτημάτων και ζητά να σταματήσει η αστυνομική αυθαιρεσία με την αναίτια χρήση όπλων.

https://www.lawandorder.gr/

 Τι αναφέρει ο διευθυντής της αστυνομίας


“Εκπυρσοκρότησε το όπλο” ανέφερε ο αστυνομικός διευθυντής Μαγνησίας κ. Αλεξάκης για τα επεισόδια με πυροβολισμό σε καταδίωξη ανηλίκου στο Αλιβέρι.

Όπως κατέγραψαν τα “gegonota.news” ,  τα ξημερώματα του Σαββάτου 29 Ιανουαρίου αστυνομικός πυροβόλησε στο Αλιβέρι εναντίον ανήλικου οδηγού τον οποίο κυνηγούσαν στον περιφερειακό.

Τρία περιπολικά της ΕΛ.ΑΣ., σύμφωνα με τις καταγγελίες των ανθρωπιστικών οργανώσεων προστασίας των ΡΟΜΑ, λίγο μετά τις 12 :00, καταδίωξαν για περισσότερη από μισή ώρα ένα  ΙΧ αυτοκίνητο με 5 ανήλικους Ρομά (μεταξύ των οποίων και μια 7χρονη) , στα Μελισσάτικα μέχρι να σταματήσει αυτό στην αυλή του σπιτιού του ιδιοκτήτη. Ο νεαρός 16χρονος οδηγός έτρεψε σαν τρελός και δεν σταμάτησε σε σήμα αστυνομικών.

1

Ο 16χρονος οδηγός, μόλις σταμάτησε και άνοιξε την πόρτα να κατέβει από το αυτοκίνητο, σκόνταψε και έπεσε κάτω και έτσι γλίτωσε την σφαίρα του αστυνόμου η οποία διαπέρασε το τζάμι της πόρτας του οδηγού, σύμφωνα με τις επiσημες καταγγελίες της Πανθεσσαλικής Ενωσης ΡΟΜΑ χωρίς Σύνορα και του επικεφαλής κ. Χαρίτου.

2

Οταν ένα αυτοκίνητο με φιμέ τζάμια τρέχει με ιλιγγιώδη ταχύτητα και δεν σταματά σε σήμα των αστυνομικών, μοιραία εκτιμάται ως κίνδυνος. Οταν σταμάτησε το αυτοκίνητο μέσα στον οικισμό έγινε έλεγχος στον οδηγό.

Το όπλο εκπυρσοκρότησε, την ωρα που ο αστυνόμος προσπαθούσε να το βάλει στη θήκη του” είπε ο αστυνομικός διευθυντής κ. Αλεξάκης. Εναντίον του νεαρού αστυνομικού σχηματίζεται δικογραφία και διατάχθηκε ΕΔΕ.

Πηγή ➤


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου