Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2022

ΑΣΟΕΕ: Με σημάδια στο κεφάλι από την επίθεση εμφανίστηκε ο καθηγητής στη δίκη για την υπόθεση τοκογλυφίας για την οποία κατηγορείται,

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤
Η δίκη του καθηγητή της ΑΣΟΕΕ ξεκίνησε σήμερα, όμως διεκόπη και αναμένεται να συνεχιστεί στις 28 Ιανουαρίου

Ο καθηγητής που δέχθηκε την επίθεση από κουκουλοφόρους στο αμφιθέατρο της ΑΣΟΕΕ, βρέθηκε σήμερα στο δικαστήριο με εμφανή τα σημάδια του τραυματισμού του.

Σημειώνεται ότι άρχισε σήμερα Παρασκευή με ενστάσεις στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων η δίκη του καθηγητή που δέχθηκε επίθεση στο Πανεπιστήμιο για την υπόθεση τοκογλυφίας για την οποία κατηγορείται, ο ίδιος και μια ακόμη γυναίκα. Η δίκη διεκόπη και αναμένεται να συνεχιστεί στις 28 Ιανουαρίου.

Με την έναρξη της δίκης οι κατηγορούμενοι υπέβαλλαν στο δικαστήριο σειρά ενστάσεων με πλέον σημαντική αυτή για ακυρότητα της ποινικής δίωξης που τους ασκήθηκε, λόγω αοριστίας του κλητήριου θεσπίσματος.

Λαμβάνοντας το λόγο εισαγγελέας ζήτησε από το δικαστήριο να κάνει δεκτή την ένσταση ακυρότητας που έθεσαν οι κατηγορούμενοι. «Στο κλητήριο θέσπισμα δεν γίνεται διάκριση συμβάντων, εισέρχονται συλλήβδην κάποια πόσα χωρίς αυτά να επιμερίζονται. Επίσης δεν εισφέρονται τα πρόσωπα με τα οποία συνήφθησαν οι επίμαχες συμβάσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά ο εισαγγελικός λειτουργός σημειώνοντας πως «είναι ζήτημα άμυνας των κατηγορούμενων να ξέρουν για τι ακριβώς κατηγορούνται».

Υπό κατάληψη το Πανεπιστήμιο

Στο μεταξύ υπό κατάληψη τελεί σήμερα το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, από φοιτητές που ανάμεσα στα άλλα αιτήματά τους, καταδικάζουν την εισβολή της αστυνομίας στο Πανεπιστήμιο και την συγκάλυψη ποινικών αδικημάτων καθηγητή της σχολής.

Υπενθυμίζεται ότι ο καθηγητής δέχθηκε επίθεση από κουκουλοφόρους το μεσημέρι της Τρίτης (11/1).

Την επόμενη ημέρα της επίθεσης φοιτητές συγκεντρώθηκαν έξω από την ΑΣΟΕΕ, έστησαν πανό που έστησαν έξω από τη σχολή, που έγραφε: «Κυβέρνηση και πρυτανεία συγκαλύπτουν τον παιδεραστή και τοκογλύφο Δράκο, ο οποίος κατέχει κρατικές θέσεις. Αυτοί είναι η ανομία στα ΑΕΙ. Να πάρει θέσει η πρυτανεία. ΡΑΣ ΕΑΑΚ - Α.Ρ.Ε.ν.Α».

Τι είχε καταθέσει: «Με χτυπούσαν με κλωτσιές και γροθιές - Δεν ξέρω ποιοι ήταν»

Άγνοια για τα άτομα που του επιτέθηκαν μέσα στο αμφιθέατρο της ΑΣΟΕΕ δήλωσε ο καθηγητής κατά την κατάθεσή του στα στελέχη της κρατικής ασφάλειας που βρέθηκαν στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» το απόγευμα της Τρίτης (11/1).

Ο καθηγητής φέρεται να είπε: «Δεν μπορώ να φανταστώ ποιος μπορεί να το έκανε. Δεν έχω διενέξεις και προστριβές με άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου».

Μάλιστα ο καθηγητής, περιέγραψε τα γεγονότα όπως ο ίδιος τα βίωσε υποστηρίζοντας πως, «Μπήκε μια ολιγομελής ομάδας με καλυμμένα χαρακτηριστικά την ώρα που παρέδιδα μάθημα στο αμφιθέατρο. Μου επιτέθηκαν και με χτύπησαν με κλωτσιές και γροθιές. Οι φοιτητές αντέδρασαν και οι άγνωστοι αποχώρησαν». 

Στη συνέχεια ο καθηγητής πήγε μόνος του στο νοσοκομείο όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες,. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει χτυπήματα σε πρόσωπο και σώμα. Άνδρες της κρατικής ασφάλειας προσπαθούν να ταυτοποιήσουν τους δράστες της επίθεσης μέσω βίντεο από κινητά και κάμερες που υπάρχουν περιμετρικά της ΑΣΟΕΕ.

Η πρώτη του αντίδραση μετά τον ξυλοδαρμό του: «Θα τα πούμε στα δικαστήρια»

Την εμπιστοσύνη του στη δικαιοσύνη εκφράζει ο αναπληρωτής καθηγητής της ΑΣΟΕΕ μετά τον ξυλοδαρμό που δέχθηκε από κουκουλοφόρους και αρνείται τις κατηγορίες που του αποδίδονται και ισχυρίζεται ότι πρόκειται για ψευδέστατη και αήθη επινόηση του αντιδίκου του καθηγητή.

Πηγή ➤  https://www.lawandorder.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου