Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2022

Οι Τούρκοι απελευθέρωσαν δολοφόνο τεσσάρων γυναικών που είχε «φάει» ισόβια .....Αστυνομικός σκότωσε στη μέση του δρόμου την πρώην του

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤

Το Νοέμβριο του 2004 πυροβόλησε εν ψυχρώ τη σύζυγό του, την έγκυο αδερφή της, την πρώην σύζυγο και την πεθερά του,

Η Τουρκία απελευθέρωσε έναν άνδρα που εκδόθηκε στη χώρα μετά την καταδίκη του σε ισόβια κάθειρξη στο Βέλγιο για τη δολοφονία τεσσάρων γυναικών και τον τραυματισμό δύο ανδρών το 2004, μετέδωσε το BBC Turkish.

Η απελευθέρωση του Osman Çallı ήρθε έξι χρόνια μετά την έκδοσή του στην Τουρκία από το Βέλγιο το 2013, αφού εξέτισε πέντε χρόνια ποινής για τα εγκλήματα, ανέφερε το BBC.

Ο Çallı, 63 ετών, στις 11 Νοεμβρίου 2004, πυροβόλησε εν ψυχρώ τη σύζυγό του, την έγκυο αδερφή της, την πρώην σύζυγο και την πεθερά του, ενώ τραυμάτισε σοβαρά δύο άνδρες, σε δύο ξεχωριστά επεισόδια που έγιναν στις πόλεις Γάνδη και Άαλστ.

Βελγικό δικαστήριο επέβαλε ποινή ισόβιας κάθειρξης στον Çallı – ο οποίος ομολόγησε ότι διέπραξε τις «δολοφονίες τιμής» – μετά από δίκη τετραετούς διάρκειας.

Ο καταδικασθείς υπέβαλε επιτυχώς αίτηση έκδοσής του στην Τουρκία για να εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής του. Αποφυλακίστηκε υπό όρους τον Νοέμβριο του 2019 πριν από την πλήρη αποφυλάκισή του το 2020, είπε ο δικηγόρος του Εργκούν Τοπ στο BBC, επικαλούμενος τον Τουρκικό Ποινικό Κώδικα (TCK), ο οποίος επιτρέπει την απελευθέρωση των κρατουμένων μετά τη συμπλήρωση των δύο πέμπτων της ποινής.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης του Βελγίου ζήτησε από τις τουρκικές αρχές εξηγήσεις σχετικά με την απελευθέρωση του Çallı, αλλά δεν έχει λάβει ακόμη απάντηση, σύμφωνα με το BBC.

Τουρκία: Αστυνομικός σκότωσε στη μέση του δρόμου την πρώην του


image-135

Μία ακόμα γυναίκα έχασε τη ζωή της με τραγικό τρόπο στην Τουρκία, όταν ο πρώην σύζυγός της, αστυνομικός στο επάγγελμα, σταμάτησε το αυτοκίνητο στο οποίο βρισκόταν η ίδια με έναν άλλον άνδρα και άνοιξε πυρ εναντίον και των δύο.

Το αποτέλεσμα ήταν η άτυχη Γιασεμίν Αγκίρ να χάσει τη ζωή της, και ο Γιάχια Α. να τραυματιστεί σοβαρά από τα πυρά του αστυνομικού.

Σύμφωνα με την Hurriyet, το αιματηρό περιστατικό σημειώθηκε το περασμένο Σάββατο σε κεντρικό δρόμο της Προύσας. Ο Μπιλάλ Αγκίρ, όπως ονομάζεται ο 52χρονος δράστης, είχε χωρίσει από την Γιασεμίν πριν από δύο μήνες. Βλέποντας το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου το αμάξι που οδηγούσε η πρώην του, και στο οποίο επέβαινε ένας άνδρας, ο αστυνομικός σταμάτησε το όχημα στην είσοδο ενός πάρκινγκ και, μετά από σύντομο διαπληκτισμό, πυροβόλησε την 45χρονη και τον συνεπιβάτη της.

Η Γιασεμίν έχασε τη ζωή της κατά τη μεταφορά στο νοσοκομείο και ο Γιάχια Α. τραυματίστηκε σοβαρά και νοσηλεύεται σε τοπικό νοσοκομείο.

Ο 52χρονος Μπιλάλ Αγκίρ συνελήφθη μετά το αποτρόπαιο έγκλημά του και υποστήριξε ότι είδε τυχαία το αυτοκίνητο της πρώην γυναίκας του καθώς πήγαινε στο εμπορικό κέντρο για να πάρει ένα δώρο στην κόρη τους, προκειμένου να της ανεβάσει τη διάθεση. Ο λόγος για τον οποίο σταμάτησε το όχημα, όπως ισχυρίστηκε ο γυναικοκτόνος, ήταν για να μιλήσει στην πρώην του σχετικά με την κόρη τους, όμως «η επιθετικότητα του ατόμου που καθόταν δίπλα της και οι βρισιές που χρησιμοποίησε» εναντίον του είχαν ως αποτέλεσμα να ξεσπάσει καβγάς και να βγουν τα πράγματα εκτός ελέγχου.

Στο βίντεο που κατέγραψε κάμερα ασφαλείας στην είσοδο του πάρκινγκ φαίνεται η 45χρονη και ο συνοδηγός του αυτοκινήτου να προσπαθούν να αφοπλίσουν τον εξοργισμένο αστυνομικό που τους απειλούσε, χωρίς δυστυχώς να τα καταφέρνουν.



Πηγή ➤


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου