Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2022

Τι έχει στο μυαλό του ο Πούτιν; Συναγερμός στη Δύση, στέλνει οπλικά συστήματα στην Ουκρανία τα τύμπανα πολέμου ηχούν.

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤
Φόβος για ενίσχυση των ρωσικών δυνάμεων στα σύνορα με την Ουκρανία - Το βέτο που θέτει ο Ρώσος πρόεδρος - Σε ετοιμότητα οι ΗΠΑ

Η οσμή της σύρραξης είναι έντονη και τα τύμπανα πολέμου ηχούν. Οι εμπλεκόμενες δυνάμεις έχουν πάρει θέση μάχης κι αυτό είναι εμφανές. Από τη μια η Ουάσινγκτον ετοιμάζεται για το ενδεχόμενο ρωσικής εισβολής, αναπτύσσοντας ακόμη περισσότερες στρατιωτικές δυνάμεις στην ανατολική Ευρώπη και στέλνοντας εκατοντάδες τόνους όπλων στην Ουκρανία και από την άλλη το Κρεμλίνο εξακολουθεί να περικυκλώνει την Ουκρανία με στρατεύματα. Χωρίς να ανοίγει πάντως τα χαρτιά του, μεταφέρει το μήνυμα ότι δεν προτίθεται να ανοίξει πυρ και εκδηλώνει τη δυσαρέσκειά του με τη Δύση.

Ενόσω η γεωπολιτική σκακιέρα δέχεται αναταράξεις και η εξίσωση αποκτά ακόμη περισσότερους συντελεστές, η Ουκρανία δέχεται ενισχύσεις από τις νατοϊκές δυνάμεις. Ο βαθμός συναγερμού στη Δύση αυξήθηκε υπό τον φόβο ανάπτυξης από τη Ρωσία επιπλέον στρατευμάτων στα σύνορα με την Ουκρανία. 


H EE έχει εκφράσει τη στήριξή της καθώς έχει δεσμευτεί για βοήθεια άνω του 1 δισ. ευρώ στο Κίεβο, το οποίο έχει λάβει οπλικά συστήματα από ΗΠΑ, Βρετανία και Γερμανία και αντιαεροπορικούς πυραύλους από χώρες της Βαλτικής.

To μεγάλο ερώτημα είναι ένα: εάν ο Πούτιν προτίθεται να εισβάλλει στην Ουκρανία ή εάν με τις τελευταίες του κινήσεις επιχειρεί να διασφαλίσει ότι η Ουκρανία δεν θα ενταχθεί στο ΝΑΤΟ.

Ανάμεσα, πάντως, στις απαιτήσεις που προτάσσει η πλευρά Πούτιν στο επιτελείο Μπάιντεν και η απόσυρση στρατευμάτων του ΝΑΤΟ από χώρες της ανατολικής Ευρώπης.

Ο Λευκός Οίκος, από την πλευρά του, ετοιμάζεται για το ενδεχόμενο πολέμου ενώ θέτει τελεσίγραφο στο Κρεμλίνο για απόσυρση δυνάμεων από τα σύνορα με την Ουκρανία. 

Χιλιάδες διαδηλωτές φώναξαν «το Χάρκιβ είναι Ουκρανία»

Χιλιάδες άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους της δεύτερης σε μέγεθος πόλης της Ουκρανίας που βρίσκεται σε μικρή απόσταση από τα σύνορα με την Ρωσία κρατώντας πανώ με συνθήματα όπως «το Χάρκιβ είναι Ουκρανία» και «Σταματήστε την ρωσική επίθεση», καθώς συνεχίζεται η κρίση.

Το Χάρκιβ, βιομηχανική πόλη της ανατολικής Ουκρανίας που απέχει 42 χιλιόμετρα από τα ρωσικά σύνορα, αναφέρθηκε από τον πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι ως πιθανός στόχος μίας ρωσικής επίθεσης, αν και ο εκπρόσωπός του διευκρίνισε στην συνέχεια ότι μιλούσε υποθετικά.

Οι διαδηλωτές στο Χάρκιβ τραγούδησαν τον εθνικό ύμνο ανεμίζοντας ουκρανικές σημαίες ή σημαίες συμμάχων που υποστηρίζουν το Κίεβο, όπως οι ΗΠΑ, η Βρετανία και η Ευρωπαϊκή Ενωση.

Κλιμακώνεται η συσσώρευση ρωσικών και δυτικών δυνάμεων γύρω από την Ουκρανία

Η Μόσχα έχει αναπτύξει στρατιωτική δύναμη και εξοπλισμό στα σύνορα της Ουκρανίας (100 χιλιάδες) και στη Λευκορωσία (25 χιλιάδες). Αντιστοίχως, οι πρώτοι Αμερικανοί στρατιώτες που θα ενισχύσουν τους συμμάχους του ΝΑΤΟ έχουν ήδη φθάσει στη Γερμανία και στην Πολωνία.

Οι δυναμεις της Ουκρανίας επίσης δηλώνουν σε ετοιμότητα. Το Κίεβο κυκλοφόρησε βίντεο, στο οποίο Ουκρανοί στρατιώτες εκπαιδεύονται σε γυμνάσια στη στρατιωτική βάση Γιαβόριβ στη δυτική Ουκρανία. Αναμένονται και Αμερικανοί αλεξιπτωτιστές.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει ότι κάτι περισσότερο από τους μίσους Ρώσους, σύμφωνα με δημοσκοπήσεις, στηρίζουν απόλυτα το Κρεμλίνο σε σχέση με τη Ρώσο-ουκρανική κρίση. Κατηγορούν για τις εξελίξεις το ΝΑΤΟ και τη Δύση. «Αυτοί είναι που φέρνουν στρατιώτες στα σύνορα μας».

Από την πλευρά του, ο Τούρκος προεδρος Ταγίπ Ερντογάν προσπαθεί ανεπιτυχώς να αναλάβει ρόλο μεσολαβητή. Έχει πολλούς λόγους που θέλει τον τερματισμό της έντασης. Μην ξεχνάμε ότι πουλάει όπλα στο Κιέβο και την ίδια στιγμή διατηρεί συμμαχικές σχέσεις με τη Ρωσία. Μια σύγκρουση θα τον υποχρέωνε να επιλέξει. Το τελευταίο που θα ήθελε…

Στο μεταξύ, η Μόσχα δεν άργησε να απαντήσει στις ΗΠΑ. Η εφημερίδα New York Times δημοσίευσε να κομμάτι σύμφωνα με το οποίο ο Λευκός Οίκος γνωρίζει τις προθέσεις του Κρεμλίνου να γυρίσει βίντεο μίας ψεύτικης ουκρανικής επίθεσης στο ρωσικό έδαφος ή τις περιοχές των ρωσόφωνων στην ανατολική Ουκρανία ως πρόσχημα επίθεσης. «Ζητούμε συνεχώς από τους Αμερικανούς εταίρους μας να πάψουν να τροφοδοτούν τις εντάσεις», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ. Αντιθέτως, όπως σχολίασε, «η ανησυχία της Ρωσίας είναι ξεκάθαρη και απολύτως δικαιολογημένη», δεδομένου ότι «στέλνουν Αμερικανούς σε ευρωπαϊκές χώρες».

Εν μέσω αυτής της πρωτοφανούς έντασης, ενδυναμώνεται η σινορωσική συμμαχία. Αυτό κατέστη σαφές και στη συνάντηση του Βλαντιμίρ Πούτιν με τον Κινέζο ομόλογο του.
Πηγή ➤https://www.protothema.gr/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου