Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2022

Καιρός: Βροχές, χιόνια και πτώση της θερμοκρασίας την Τρίτη Νέο έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤

Καιρός: Την Τρίτη αναμένονται τοπικές βροχοπτώσεις σε πεδινά τμήματα κυρίως του Ιονίου, της Ηπείρου, της Μακεδονίας, της Θεσσαλίας, της Στερεάς, της Πελοποννήσου και της Κρήτης.

Ο καιρός σύμφωνα με την ΕΜΥ θα έχει χιονοπτώσεις κυρίως στη Μακεδονία έως και σε πεδινά τμήματα, στα ορεινά και ημιορεινά της Θεσσαλίας και της Ηπείρου αρχικά πάνω από τα περίπου 500 μέτρα και στα ορεινά των υπόλοιπων τμημάτων.

Μετά τις απογευματινές ώρες, χιονόνερο ή χιονόπτωση είναι πιθανό να εκδηλωθεί τοπικά ακόμα και σε πεδινά τμήματα της Δυτικής Θεσσαλίας και στο εσωτερικό της Ηπείρου.

Η θερμοκρασία σε μικρή περαιτέρω πτώση, κυρίως στα βορειοδυτικά και νότια, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -6 έως 5 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από -7 έως 8, στην Ήπειρο από -6 έως 11 βαθμούς, στη Θεσσαλία από -5 έως 9, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από -4 έως 13 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 3 έως 12 βαθμούς και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 3 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βορειοανατολικές γενικά διευθύνσεις και στο Ιόνιο από βορειοδυτικές γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 5 Μποφόρ.

Ο καιρός στην Αττική 

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με πιθανότητα για τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά και βόρεια του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί με εντάσεις έως 3-4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός στη Θεσσαλονίκη 

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών και χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς από διάφορες διευθύνσεις. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 3 έως 8 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός: Νέο έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ

Νέα επιδείνωση του καιρού αναμένεται από αύριο και έως την Τεταρτη, σύμφωνα με έκτακτο δελτίο της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ), με κύρια χαρακτηριστικά τις τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες στην κεντρική και νότια χώρα και τις κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά (πορτοκαλί επίπεδο προειδοποίησης).

Πιο αναλυτικά:

Α. Τρίτη (01-03-2022)

α) Κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στη Θεσσαλία, τη δυτική και κεντρική Στερεά, την ανατολική Πελοπόννησο και την Κρήτη.

β) Κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά, στα ημιορεινά της Ηπείρου, της Θεσσαλίας, της δυτικής και κεντρικής Στερεάς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας.

Β. Τετάρτη (02-03-2022)

α) Κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στη Θεσσαλία, τη δυτική και κεντρική Στερεά, το νότιο Ιόνιο, τη δυτική και νότια Πελοπόννησο, την Κρήτη, τις νότιες Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα.

β) Κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά, τις πρωινές ώρες στα ημιορεινά της Θεσσαλίας και της κεντρικής Στερεάς και βαθμιαία στα ημιορεινά της Πελοποννήσου και στα ορεινά της Κρήτης.

 eleftherostypos.gr 

Πηγή ➤


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου