Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Τετάρτη 2 Μαρτίου 2022

Μεγαλείο ψυχής Ραγίζει καρδιές ο πατέρας του 2,5 ετών Γιώργου που έμεινε εγκεφαλικά νεκρός επειδή κατάπιε φασόλι

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤

Οι γονείς του βρήκαν τη δύναμη να δωρίσουν τα άργανά του για να βοηθήσουν άλλα παιδάκια

Συγκλόνισε το πανελλήνιο η τραγωδία με το 2,5 ετών αγοράκι που έμεινε εγκεφαλικά νεκρό, όταν κατά την διάρκεια του παιχνιδιού, κατάπιε κατά λάθος ένα φασόλι. 

Καταρρακωμένος ο πατέρας του μικρού Γιώργου από το Αγρίνιο περιέγραψε τις δραματικές στιγμές που έζησε η οικογένεια: «Τον έχουμε χάσει. Έχει φύγει από τη ζωή» δήλωσε και πρόσθεσε: «Τρέξαμε, τρέξαμε. Δεν ήμουν εγώ εδώ. Η μαμά του ήταν αλλά δυστυχώς μπήκε ένα φασόλι στην τραχεία. Πάλεψαν οι γιατροί, πάλεψε ένας εξωτερικός γιατρός που είναι πολύ κοντά στο σπίτι μας. Τον επανάφεραν οι γιατροί». 

Το παιδί υπέστη καρδιακή ανακοπή και οι γιατροί έκαναν τα πάντα για το επαναφέρουν: «Γίνεται η οξεία απόφραξη, ξαφνικά. Η οξεία απόφραξη σημαίνει ότι σαν κάτι να μου κλείνει τον αεραγωγό, να μου κλείνει το στόμα και την μύτη. Σημαίνει ότι μέσα σε λίγα λεπτά, παθαίνω καρδιακή ανακοπή. Οπότε σταματάει η καρδιά μου. Στο νοσοκομείο Αγρινίου οι γιατροί κατάφεραν αρχικά να τον επαναφέρουν και να του αφαιρέσουν το φασόλι αλλά η περιπέτεια δεν είχε τελειώσει», δήλωσε ο Ανδρέας Ηλιάδης, διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου Παίδων στο Ρίο.

«Δυστυχώς μετά από αυτές τις καρδιακές ανακοπές ο εγκέφαλος αντιδρά πάρα πολύ άσχημα με αποτέλεσμα να αναπτύσσεται ένα κακοηθέστατο οίδημα, το οποίο επιφέρει και τον θάνατο, δηλαδή ο θάνατος ο εγκεφαλικός επήλθε λίγα εικοσιτετράωρα μετά την άνιση μάχη του μικρού Γιώργου σε εμάς», πρόσθεσε ο κ. Ηλιάδης.

Μεγαλείο ψυχής από τους γονείς

Αυτές τις τραγικές ώρες που οι γονείς βίωναν τον μεγαλύτερο πόνο, είχαν το ψυχικό σθένος να να δωρίσουν τα όργανα του παιδιού τους για να βοηθήσουν άλλα παιδάκια: «Έχει φύγει από τη ζωή είναι εγκεφαλικό νεκρός και δώσαμε εντολή να δωρίσουμε τα όργανα του» πρόσθεσε ο πατέρας του 2,5 ετών παιδιού.

«Σήμερα να υποκλιθούμε σε αυτή την οικογένεια, πρέπει να υποκλιθούμε. 03.08 Είναι δύο εξαιρετικοί γονείς που μέσα από τον πόνο, που πραγματικά. 03.12 Στην ενημέρωση αντί να πεις «κατάφερα να σώσω το παιδί σου» θα πρέπει να πεις στους γονείς «όχι μόνο δεν κατάφερα να σώσω το παιδί σου, αλλά τώρα θέλω και τα όργανα για να σώσω άλλα παιδιά» και παίρνει την απόφαση εκείνη την στιγμή» τόνισε ο κ. Ανδρέας Ηλιάδης.

Πηγή ➤  https://www.newsbreak.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου