Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Δευτέρα 28 Μαρτίου 2022

«Πες στον Ζελένσκι ότι θα τους διαλύσω»: Το οργισμένο μήνυμα Πούτιν στον Αμπράμοβιτς για την Ουκρανία

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤

Ο Ρώσος «ολιγάρχης» και ιδιοκτήτης της ποδοσφαιρικής ομάδας της Τσέλσι, Ρόμαν Αμπράμοβιτς, έχει αναλάβει να παίξει τον ρόλο του αγγελιαφόρου μεταξύ των πρόεδρων της Ρωσίας και της Ουκρανίας, Βλαντιμίρ Πούτιν και Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Το τελευταίο μήνυμα που φέρεται να έλαβε από τον Πούτιν για τον Ζελένσι ο Αμπράμοβιτς έλεγε, σύμφωνα με τους Times: «Πες του ότι θα τους διαλύσω».

Ο Αμπράμοβιτς, ο οποίος συγκαταλέγεται μεταξύ των ολιγαρχών που έχουν υποστεί βαριές κυρώσεις από τη Δύση λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, επιχειρεί να βελτιώσει την θέση και την εικόνα του ταξιδεύοντας όλο αυτό το διάστημα μεταξύ Κωνσταντινούπολης, Μόσχας και Κιέβου και μεταφέροντας μηνύματα μεταξύ των Πούτιν και Ζελένσκι, με στόχο την επίτευξη μιας συνάντησης μεταξύ των δύο.

Ωστόσο, όταν την προηγούμενη εβδομάδα συναντήθηκε με τον Ρώσο πρόεδρο και του έδωσε ένα σημείωμα από τον Ουκρανό ομόλογό του, σχετικά με τους όρους της ειρήνης που προτείνει η Ουκρανία, ο Πούτιν αντέδρασε οργισμένα.

Ο Αμπράμοβιτς πέταξε την περασμένη εβδομάδα με ιδιωτικό αεροσκάφος από την Κωνσταντινούπολη στο Σότσι, για να συναντηθεί αργότερα έξω από την Μόσχα με τον Πούτιν. Όταν του διάβασε ένα σημείωμα του Ζελένσκι με τους όρους της ειρήνης, ο Πούτιν φέρεται να απάντησε ότι θα «διαλύσει» την Ουκρανία.

Στη συνέχεια, ο Αμπράμοβιτς επέστρεψε στην Κωνσταντινούπολη και συναντήθηκε με τον Ουκρανό πολιτικό Ρουστέμ Ουμέροφ, που φέρεται να ενεργεί ως διαπραγματευτής του Κιέβου. Οι συζητήσεις από εκείνο το σημείο εκείνο και μετά, εξελίχθηκαν «καλά» και σημείωσαν πρόοδο, όπως είπε ο εκπρόσωπος του Ερντογάν, Ιμπραήμ Καλίν.

Σύμφωνα με τον Καλίν, οι δύο πλευρές είναι πλέον «κοντά σε συμφωνία», όσον αφορά σημαντικά ζητήματα όπως η σχέση της Ουκρανίας με το ΝΑΤΟ, η αποστρατικοποίηση και το καθεστώς προστασίας της ρωσικής γλώσσας στο εσωτερικό της Ουκρανίας. Οι διαφορές που μένουν ακόμη να λυθούν έχουν να κάνουν με το μέλλον του Ντονμπάς και της Κριμαίας.

Ο Πούτιν πιστεύεται ότι εξετάζει σοβαρά τα παραπάνω ζητήματα, ωστόσο η οργή του για τις αποτυχίες του ρωσικού στρατού και το μίσος για τον Ζελένσκι «τον κρατούν πίσω», σύμφωνα με πληροφορίες των Times.

 eleftherostypos.gr 

Πηγή ➤


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου