Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Πέμπτη 31 Μαρτίου 2022

Τελεσίγραφο Πούτιν στους Ευρωπαίους για πληρωμές φυσικού αερίου σε ρούβλια Προθεσμία λίγων ωρών από τον Πούτιν

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤
Το νέο διάταγμα που υπέγραψε ο Ρώσος πρόεδρος, απαιτεί από τις «μη φιλικές χώρες» να ανοίξουν μέχρι αύριο 1 Απριλίου λογαριασμούς σε ρωσικές τράπεζες και να πληρώνουν σε ρούβλια για την προμήθεια αερίου

Διάταγμα για το εμπόριο φυσικού αερίου με μη φιλικές χώρες, υπέγραψε ο Βλαντιμίρ Πούτιν το μεσημέρι της Πέμπτης, αφού πρώτα επεξεργάστηκε το σχέδιο που του πρότειναν η Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας και η Gazprom.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Ρώσος πρόεδρος, για να μπορέσουν οι δυτικές χώρες να αγοράσουν φυσικό αέριο από τη Ρωσία, πρέπει να ανοίξουν λογαριασμούς σε ρωσικές τράπεζες που δεν βρίσκονται σε καθεστώς κυρώσεων.


Ο Πούτιν πρόσθεσε πως η Ρωσία θα εξετάσει το ενδεχόμενο μη εκπλήρωσης των υποχρεώσεων που απορρέουν από τις συμβάσεις προμήθειας φυσικού αερίου από «μη φιλικές χώρες», εάν δεν πληρώνουν σε ρούβλια από την 1η Απριλίου.

«Οι υπάρχουσες συμβάσεις για την αγορά ρωσικού φυσικού αερίου θα σταματήσουν να ισχύουν σε περίπτωση άρνησης πληρωμής σε ρούβλια» ανέφερε ο Πούτιν. «Ορισμένοι Ευρωπαίοι πολιτικοί δείχνουν έτοιμοι να παραμελήσουν τα συμφέροντα των πολιτών τους, μόνο για να ικανοποιήσουν τον υπερατλαντικό άρχοντά τους» πρόσθεσε ο Ρώσος πρόεδρος, αφήνοντας αιχμές για τη συμπόρευση των Ευρωπαίων με τις ΗΠΑ.

Τους όρους του νέου σχεδίου για το φυσικό αέριο, επιβεβαίωσε και πηγή από τη Gazprom, σύμφωνα με το Russia Today. «Το σχέδιο που προτάθηκε (και τελικά υπεγράφη) απαιτεί το υποχρεωτικό άνοιγμα λογαριασμών σε ρωσική τράπεζα από έναν ξένο αγοραστή ρωσικού φυσικού αερίου», δήλωσε κυβερνητική πηγή. «Η πληρωμή από τον αγοραστή στην Gazprom θα πρέπει να γίνει αποκλειστικά σε ρούβλια».

Αξίζει να σημειωθεί πάντως πως χθες, το Κρεμλίνο ξεκαθάρισε ότι η Ρωσία δεν θα ζητήσει άμεσα από τις άλλες χώρες να πληρώνουν σε ρούβλια για τις εισαγωγές φυσικού αερίου, υποσχόμενο μια σταδιακή μετάβαση και επισημαίνοντας ότι η Μόσχα θα εργαστεί πάνω στην ιδέα να διευρύνει τον κατάλογο των προϊόντων της που εξάγει για τα οποία θα ζητεί να πληρώνεται σε ρούβλια.

Επιπλέον, ο Μάριο Ντράγκι είπε σήμερα πως, έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Πούτιν, έλαβε διαβεβαιώσεις πως  οι υφιστάμενες συμβάσεις φυσικού αερίου παραμένουν σε ισχύ με την Ευρώπη, και  πως θα συνεχίσουν να πληρώνονται σε ευρώ ή δολάρια. 


Πηγή ➤ https://www.protothema.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου