Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Παρασκευή 22 Απριλίου 2022

Πώς έφτασαν οι αρχές στα ίχνη της 15χ ρονης Φωτεινής – Εντοπίστηκε ο 19χρονος Ρομά που φέρεται να είχε σχέση μαζί της – Πώς συνέβαλε στις έρευνες Αναζητούνται δύο Ρομά

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤

Πώς εντόπισαν την ανήλικη στον Άγιο Παντελεήμονα

Στο νοσοκομείο Παίδων μεταφέρθηκε η 15χρονη Φωτεινή, για την οποία είχε σημάνει συναγερμός στις αρχές, μετά την εξαφάνισή της από το Περιστέρι.

Το νεαρό κορίτσι θα υποβληθεί σε σειρά εξετάσεων προκειμένου να διαπιστωθεί αν είναι καλά στην υγεία του και στη συνέχεια θα επιστρέψει στο σπίτι της.

Η ανήλικη εντοπίστηκε νωρίτερα το μεσημέρι της Πέμπτης, ενώ βρισκόταν στο κέντρο της Αθήνας μαζί με μια 17χρονη φίλη της Ρομά. Η 17χρονη μαζί με άλλα δύο άτομα, έπεισαν τη νεαρή μαθήτρια να αφήσει το σπίτι της και να τους ακολουθήσει.

Η Φωτεινή συνάντησε την 17χρονη στον σταθμό του Μετρό στην Ανθούπολη και στη συνέχεια εκείνη την οδήγησε στο σπίτι όπου μένει, στον Άγιο Παντελεήμονα. Οι αστυνομικοί ερευνώντας το υλικό από τις κάμερες του μετρό κατάφεραν να εντοπίσουν τα ίχνη του ανήλικου κοριτσιού και έφτασαν στο διαμέρισμα όπου την βρήκαν μαζί με την επίσης ανήλικη, Ρομά. 

Η 15χρονη φέρεται να μην συνεργάζεται με τις αρχές και αρνείται να βοηθήσει στις έρευνες για τον εντοπισμό των δύο νεαρών ανδρών Ρομά που την έπεισαν να φύγει από το σπίτι της.

Πληροφορίες για κύκλωμα «lover boys»

Υπενθυμίζεται ότι το amber alert που εκδόθηκε για την εξαφάνιση της Φωτεινής, συνοδευόταν από προειδοποίηση ότι η ασφάλειά της βρίσκεται σε κίνδυνο, καθώς υπήρχαν πληροφορίες ότι είχε πέσει θύμα κυκλώματος που εκμεταλλεύεται ανήλικα κορίτσια. 

Πρόκειται για τα γνωστά κυκλώματα των «lover boys», οι οποίοι προσεγγίζουν τα θύματά του από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στη συνέχεια επιχειρούν να κερδίσουν την εμπιστοσύνη τους και να τα κάνουν να τους ερωτευτούν. Στη συνέχεια τους ζητούν να τους ακολουθήσουν σε ένα ρομαντικό ταξίδι, με αποτέλεσμα να βγάζουν τα κορίτσια εκτός χώρας και αφού τους αποσπάσουν τα έγγραφά τους, τα ωθούν στην πορνεία με τη χρήση βίας.

Εντοπίστηκε ο 19χρονος Ρομά που φέρεται να είχε σχέση μαζί της – Πώς συνέβαλε στις έρευνες

Η γνωριμία είχε γίνει μέσα από τα social media

Ένα προφίλ στο Instagram φαίνεται πως βοήθησε τελικά την ΕΛ.ΑΣ. να ξετυλίξει το κουβάρι της υπόθεσης της εξαφάνισης της 15χρονης από το Περιστέρι, η οποία εντοπίστηκε τελικά σε διαμέρισμα στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα.

Οι αστυνομικοί βρήκαν το προφίλ που διατηρούσε στο Instagram ο 19χρονος φίλος της ανήλικης και στη συνέχεια εντόπισαν το νεαρό στο σπίτι του στη θέση Νέα Ζωή στην περιοχή του Ασπρόπυργου.

Στη θέα των αστυνομικών ο 19χρονος ανέφερε ότι η ανήλικη δεν βρίσκεται μαζί του και ότι προτίθεται να βοηθήσει για να εντοπιστεί.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις πληροφορίες, η συνδρομή του ήταν καθοριστική, διότι αποδείχτηκε ότι γνώριζε που είναι η 15χρονη και με τη βοήθειά του εντοπίστηκε.

Η συνάντηση

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, αρχικά επικοινώνησε ο ίδιος μαζί της και της ζήτησε να συναντηθούν. Έτσι έκλεισαν ραντεβού δίπλα από εκκλησία στον Άγιο Παντελεήμονα στο κέντρο της Αθήνας.

Η ανήλικη πήγε στο ραντεβού την ώρα που είχε συμφωνήσει με τον 19χρονο και τότε είδε μπροστά της τόσο το νεαρό όσο και τους αστυνομικούς που τον συνόδευαν.

 Αρνήθηκε να δώσει κατάθεση η 15χρονη – 

Στη συνέχεια, οδηγήθηκαν όλοι στο Τμήμα Ασφαλείας Περιστερίου. Όπως προέκυψε, η 15χρονη βρισκόταν στο σπίτι 17χρονης φίλης της. Έτσι αποφασίστηκε να οδηγηθεί για εξηγήσεις στο τμήμα και η μητέρα της 17χρονης.

Στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. σημειώνουν ότι ο 19χρονος είχε συναντήσει την ανήλικη κατά το διάστημα της διήμερης εξαφάνισής της.

Συγκεκριμένα φαίνεται ότι πήγαν μία βόλτα και στη συνέχεια η 15χρονη επέστρεψε στο σπίτι της 17χρονης φίλης της στον Άγιο Παντελεήμονα.

Πηγή ➤  https://www.newsbreak.gr     https://www.in.gr/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου