Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Τετάρτη 6 Απριλίου 2022

Οριοθετήθηκε η φωτιά στη Σορωνή Ρόδου – Καλύτερη η εικόνα σε Ηλεία και Κορινθία

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤

Από τα μέσα του περασμένου Φεβρουαρίου έχουν γίνει 13 συλλήψεις ατόμων για εμπρησμό από αμέλεια και μία για εμπρησμό από πρόθεση, σε διάφορες περιοχές της Ηλείας!

Υπό μερικό έλεγχο έχει τεθεί τις τελευταίες ώρες η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σήμερα το μεσημέρι σε δασική περιοχή στο χωριό Σορωνή της Ρόδου, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να καταφέρνουν να την οριοθετήσουν και να αποτρέψουν την επέκτασή της με την συνδρομή εθελοντών.

Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις θα παραμείνουν σε επιφυλακή στην περιοχή, καθώς υπάρχει κίνδυνος για αναζωπυρώσεις, επειδή στην περιοχή φυσάει δυνατός αέρας. Ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος εξέφρασε την ικανοποίηση του για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς, τόνισε σε ανακοίνωσή του τα εξής: «Η φωτιά στη Σορωνή οριοθετήθηκε. Οι επίγειες δυνάμεις έκαναν εξαιρετική δουλειά και θέλω να δώσω συγχαρητήρια στο Πυροσβεστικό Σώμα, την Ελληνική Αστυνομία και φυσικά τους εθελοντές. Η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας και του Δήμου Ρόδου, εκεί από την πρώτη στιγμή, με λύσεις».

Σημειώνεται ότι στην περιοχή επιχειρούσαν 61 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 24 οχήματα, ενώ συνδρομή παρείχαν εθελοντές πυροσβέστες, καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου Ο.Τ.Α.

Στο μεταξύ, σε ύφεση, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, είναι η φωτιά που εκδηλώθηκε χθες το απόγευμα σε δασική έκταση στην περιοχή Λιβαδάκι, του Δήμου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων, στην Ηλεία, με ισχυρές δυνάμεις να εξακολουθούν να επιχειρούν στο σημείο, προκειμένου να τη θέσουν υπό έλεγχο και να αντιμετωπίσουν τυχόν αναζωπυρώσεις.

Κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του συντονιστικού οργάνου Πολιτικής Προστασίας της Ηλείας, ο αντιπεριφερειάρχης, Βασίλης Γιαννόπουλος, εξέφρασε «προβληματισμό και ανησυχία, για τον ιδιαίτερα αυξημένο αριθμό δασικών πυρκαγιών, που έχουν προκληθεί από ανθρώπινη αμέλεια κατά την καύση αγροτικών υπολειμμάτων». «Δεν δικαιολογούνται για την εποχή, έπειτα από έναν χειμώνα με πολλές και έντονες βροχοπτώσεις και σε μια εποχή με ιδιαίτερα υψηλά ποσοστά υγρασίας», πρόσθεσε ο ίδιος.

Μάλιστα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Πυροσβεστικής, από τα μέσα του περασμένου Φεβρουαρίου έχουν συλληφθεί σε διάφορες περιοχές της Ηλείας 13 άτομα για εμπρησμό από αμέλεια και ένα για εμπρησμό από πρόθεση, ενώ σε ένα ακόμη άτομο επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο. Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη, «είναι αναγκαία η διαρκής ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών, με κάθε τρόπο και μέσο, προκειμένου να μην επαναληφθούν αντίστοιχα φαινόμενα στο μέλλον».

Τα νεότερα από Κορινθία

Όσον αφορά στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε τις μεσημβρινές ώρες σε δασική έκταση στην περιοχή Κορφιώτισσα Ξυλοκάστρου, στην Κορινθία, παρουσιάζει, πλέον, καλύτερη εικόνα σε σύγκριση με τις πρώτες ώρες, σύμφωνα πάντα με την Πυροσβεστική.

Στην περιοχή εξακολουθούν να επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις, που αποτελούνται από 32 πυροσβέστες με 12 οχήματα και μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος, ενώ στο έργο της πυρόσβεσης συνδράμουν υδροφόρα οχήματα της αυτοδιοίκησης.

Πηγή ➤  https://www.newsbreak.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου