Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Τρίτη 5 Απριλίου 2022

Ρούλα Πισπιρίγκου: Οι πρώτες της ώρες στη φυλακή - Οι αποδοκιμασίες, το αίτημα και ο... αναμμένος αναπτήρας

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤
Ρούλα Πισπιρίγκου: Στις φυλακές Κορυδαλλού έφτασε λίγο μετά τις 8:50 το πρωί της Τρίτης (5/4) η Ρούλα Πισπιρίγκου αφού μετά την πολύωρη απολογία της δεν κατάφερε να πείσει ανακρίτρια και εισαγγελέα για τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας.

Στις φυλακές Κορυδαλλού έχει εκπονηθεί ειδικό σχέδιο κράτησης για την 33χρονη μάνα των τριών παιδιών από την Πάτρα διότι είναι ανεπιθύμητη από τις κρατούμενες.

Αφού έκλεισαν πίσω της οι πύλες των φυλακών και η Ρούλα Πισπιρίγκου μεταφερόταν στο κελί της, δέχθηκε ένα κύμα αποδοκιμασιών και ύβρεων από τις άλλες κρατούμενες των φυλακών, οι οποίες σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ εκτόξευαν απειλές για τη ζωή της.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η 33χρονη μόλις μπήκε στις φυλακές και μετά την άγρια αποδοκιμασία της από τις συγκρατούμενές της, ξέσπασε σε κλάματα. Για το λόγο αυτό, την μετέφεραν προληπτικά στο αναρρωτήριο, ενώ την ίδια ώρα, διαψεύδονται σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Προστασίας τoυ Πολίτη οι πληροφορίες πως η ίδια προσπάθησε να αυτοτραυματιστεί χτυπώντας το κεφάλι της στον τοίχο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του mega, η 33χρονη με την είσοδό της στις φυλακές πέρασε συνέντευξη από τη διευθύντρια των φυλακών και την επιβλέπουσα εισαγγελέα. Αμέσως μετά την εξέτασαν γιατροί, με την ίδια να υπογράφει ότι είναι υγιής.

Καθόλη τη διαδικασία υπήρξε συνεργάσιμη, ενώ μετά το τέλος του διαδικαστικού κομματιού, μεταφέρθηκε μόνη της σε ένα από τα δύο κελιά, πάνω από το αναρρωτήριο των φυλακών.

Πρώτο της αίτημα στους υπεύθυνους των φυλακών είναι να έχει τηλεόραση έτσι ώστε να μπορεί να παρακολουθεί τις εξελίξεις. Η ίδια είναι μανιώδης καπνίστρια και έξω από το κελί της υπάρχει φύλακας που κρατά τον αναπτήρα, ενώ υπάρχει και καρτοτηλέφωνο για να μπορεί να επικοινωνεί όταν το θέλει.

Τι είπε λίγο πριν μπει φυλακή

«Ήμουν σχεδόν βέβαιη ότι θα πήγαινα σπίτι μου. Θέλω να πιστεύω πως σύντομα θα αφεθώ ελεύθερη με περιοριστικούς όρους. Θα αποδειχθεί η αλήθεια. Δεν υπάρχουν στοιχεία. Δεν ξέρω πόσο θα αντέξω στη φυλακή» είπε η Ρούλα Πισπιρίγκου μιλώντας στο Star.

Μάλιστα, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον σύζυγό της Μάνο Δασκαλάκη, λέγοντας: «Μίλησα με τα καλύτερα λόγια για τον Μάνο στην κατάθεσή μου. Δε μπορώ να καταλάβω γιατί δε με πιστεύει ο Μάνος και μίλησε εναντίον μου».

Νωρίτερα, πολίτες ήταν συγκεντρωμένοι και την αποδοκίμασαν, ενώ τα μέτρα ασφαλείας ήταν δρακόντεια.

Με τα χέρια της δεμένα με χειροπέδες πισθάγκωνα, η 33χρονη φορούσε ξανά την κουκούλα και μάσκα προστασίας για να μη φαίνεται τίποτα περισσότερο από τα μάτια της.

Ρούλα Πισπιρίγκου: Σε ειδικά διαμορφωμένο κελί στις φυλακές Κορυδαλλού

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο συνδικαλιστής αστυνομικός Γιώργος Καλλιακμάνης εξήγησε πως η Ρούλα Πισπιρίγκου θα κρατηθεί σε απομονωμένο χώρο και θα προαυλίζεται μόνη της για την αποφυγή λιντσαρίσματος.

Σημειώνεται ότι αντιδράσεις για την Ρούλα Πισπιρίγκου υπήρχαν και στις φυλακές Ελαιώνα της Θήβας ενώ τελικά επιλέχθηκε το σωφρονιστικό κατάστημα του Κορυδαλλού καθώς από τη στιγμή που ξεκινά έρευνα και για τα άλλα δύο παιδιά, την Ίριδα και την Μαλένα, είναι πιθανό η 33χρονη να κληθεί εκ νέου να δώσει εξηγήσεις.


Πηγή ➤https://eleftherostypos.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου