Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Παρασκευή 27 Μαΐου 2022

Απίστευτος διάλογος στην τουρκική τηλεόραση: «Ίσως μπορέσουμε να πάρουμε 152 νησιά» Δείτε το βίντεο

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤
Ένας απίστευτος και προκλητικός διάλογος έλαβε χώρα μπροστά από τις κάμερες του CNN Turk, με δημοσιογράφο της τουρκικής εφημερίδας Milliyet να εκφράζει ανοιχτά τη φιλοδοξία κατάληψης 152 ελληνικών νησιών από την Τουρκία.

Ο δημοσιογράφος Ζαφέρ Σαχίν υποστήριξε ότι η κυριαρχία 152 νησιών του Αιγαίου δεν έχει καθοριστεί και ίσως η Τουρκία να μπορούσε στο μέλλον να τα καταλάβει.

Ο πρόεδρος του κόμματος «Πατρίδα», Μουαρέμ Ιντζέ, δεν πίστευε αυτά που άκουσε, απαντώντας ότι η Τουρκία δεν έχει βλέψεις για τα νησιά κανενός. Ρώτησε μάλιστα τον δημοσιογράφο εάν αυτό που προτείνει είναι «να πάμε να τα πάρουμε;», με εκείνον ν’ απαντά: «Ίσως τα πάρουμε, ποιος ξέρει;».

Ο διευθυντής της εφημερίδας Hurriyet, Αχμέτ Χακάν, παρίστατο επίσης στη συζήτηση ως συντονιστής και δεν παρενέβη καθόλου, παρά τα εξωφρενικά που ακούστηκαν.

Ο διάλογος αναλυτικά:

Ζαφέρ Σαχίν (δημοσιογράφος): Ο λόγος που ο Μητσοτάκης σπεύδει στις ΗΠΑ είναι επειδή φοβάται την επικαιροποίηση της Συνθήκης της Λωζάννης. Η δήλωση του προέδρου Ερντογάν για επικαιροποίησή της, έχει πολλές βαθιές έννοιες.

Μουαρέμ Ιντζέ (Πρόεδρος κόμματος Πατρίδα): Τι θα επικαιροποιήσετε; Τέτοια πράγματα δεν γίνονται.

Ζαφέρ Σαχίν (δημοσιογράφος): Μα πήγαμε και δώσαμε τα νησιά που βρίσκονται μπροστά στη μύτη μας.

Μουαρέμ Ιντζέ (Πρόεδρος κόμματος Πατρίδα): Μα τι λες να πάμε να τα πάρουμε;

Ζαφέρ Σαχίν (δημοσιογράφος): Ίσως τα πάρουμε, ποιος ξέρει;

Μουαρέμ Ιντζέ (Πρόεδρος κόμματος Πατρίδα): Αυτά δεν τα δώσαμε στη Λωζάννη. Αυτά ο Σουλτάνος ήδη τα είχε παραχωρήσει. Ο Αμπντουλ Χαμίτ είχε δώσει την Κύπρο, τα νησιά είχαν παραχωρηθεί πάλι από την εποχή των Σουλτάνων. Μην το κάνετε αυτό! Εκεί ήταν οι Ιταλοί, κι άλλοι. Δεν χάθηκαν με τη Λωζάννη. Δηλαδή τι θα κάνετε, θα καταλάβετε τα νησιά;

Ζαφέρ Σαχίν (δημοσιογράφος): Θα το δούμε τι θα συμβεί στο μέλλον. Μακάρι!

Μουαρέμ Ιντζέ (Πρόεδρος κόμματος Πατρίδα): Μα τι λες; Αν είναι δυνατόν! Βλέπετε όνειρα; Δεν έχουμε βλέψεις στα νησιά κανενός! 100 με 150 χρόνια πριν έχουν υπογραφεί οι συνθήκες.

Ζαφέρ Σαχίν (δημοσιογράφος): Εκεί υπάρχουν 152 νησιά που δεν έχει καθοριστεί η κυριαρχία τους, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο.

Δείτε το σχετικό βίντεο που μετέδωσε ο ΣΚΑΪ:


Πηγή ➤https://eleftherostypos.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου