Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Πέμπτη 12 Μαΐου 2022

«Όλοι ξέρουν, κανείς δεν κάνει κάτι» Πάτρα : εκμετάλλευση και επαιτεία παιδιών από καταυλισμούς Ρομά -

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤

Πλήρως εγκαταλελειμμένα εξακολουθούν να είναι παιδιά Ρομά στην Πάτρα, κυρίως από τον καταυλισμό του Ριγανοκάμπου. Συνεχίζουν να αποτελούν αντικείμενο σεξουαλικής εκμετάλλευσης και επαιτείας.

Δύο χρόνια μετά την ανάδειξη από την «Π» της σεξουαλικής εκμετάλλευσης παιδιών από τον καταυλισμό του Ριγανοκάμπου έξω από την Πάτρα, και τα απαιτούμενα μέτρα για την προστασία των ανήλικων δεν έχουν παρθεί.

Η εξαγορά των μικρών παιδιών για ελάχιστα χρήματα ή για μικροδωράκια συνεχίζεται!

«Δυστυχώς δεν έχει γίνει τίποτα. Παρ’ ότι κλήθηκα από τον εισαγγελέα μετά το δημοσίευμα και έκανα σχετική κατάθεση. Παρ’ ότι έγινε σύσκεψη στην Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας με τη συμμετοχή και φορέων της πόλης, η κατάσταση παραμένει ίδια. Τα παιδιά είναι πλήρως εγκαταλελειμμένα και συνεχίζουν να αποτελούν αντικείμενο σεξουαλικής εκμετάλλευσης και επαιτείας», επισήμανε στην «Π» η συντονίστρια του προγράμματος «Υγείας για όλους», Ελένη Σωτηροπούλου.

Επιπλέον, εκφράζει λύπη και απογοήτευση που «οι πάντες γνωρίζουν, αλλά κανείς δεν κάνει κάτι. Το έχουμε καταθέσει εγγράφως και προφορικώς σε όλες τις αρμόδιες Αρχές και τα υπουργεία. Στο μόνο που δίνουν βαρύτητα είναι η γραφειοκρατία και ο αριθμός πρωτοκόλλου των εγγράφων. Το έχουμε παρουσιάσει και αναδείξει σε πάρα πολλά συνέδρια. Δυστυχώς, κανείς δεν κάνει τίποτα».

Η εφημερίδα «Π», υπενθυμίζει ότι τόσο η κ. Σωτηροπούλου όσο και ο πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής και μέλος του ΔΣ του προγράμματος, καθηγητής Παιδιατρικής, Γιώργος Χρούσος είχαν απευθύνει έκκληση για την προστασία των παιδιών.


Πηγή ➤  https://www.newsit.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου