Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Δευτέρα 23 Μαΐου 2022

: «Η γυναίκα του φταίει», λέει η Ουκρανή που έφυγε με τον Βρετανό οικογενειάρχη που την φιλοξένησε Υψώνει τη φωνή της η Ουκρανή πρόσφυγας Σοφία Καρκάρντιμ,

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤
Ο άνδρας παράτησε την σύντροφό του και τα δύο τους κοριτσάκια για να φύγει με την πρόσφυγα που είχαν φιλοξενήσει στο σπίτι τους - Η 22χρονη ξεσπά και λέει πως «δεν είναι αντροχωρίστρα» - Το χρονικό της υπόθεσης που απασχολεί τη Βρετανία


Υψώνει τη φωνή της η Ουκρανή πρόσφυγας Σοφία Καρκάρντιμ, για τα μάτια της οποίας ο 29χρονος Βρετανός Τόνι Γκάρνερ ξεμυαλίστηκε αφήνοντας στα κρύα του λουτρού τη σύζυγό του και τα δύο παιδιά τους, τριών και έξι ετών αντίστοιχα.

«Ο έρωτάς μας είναι αληθινός», όπως επισημαίνει η νεαρή Ουκρανή στην εφημερίδα «The Sun». Νιώθοντας προσβεβλημένη για τα όσα της προσάπτει η σύζυγός του αγαπημένου της, Τόνι Γκάρνετμ η 22χρονη Σοφία θέλησε να βάλει τα πράγματα στη θέση τους θεωρώντας τις κατηγορίες ως «ανοησίες».


Η ίδια υποστήριξε ότι η πρώην σύζυγος του αγαπημένου της είναι «διπρόσωπη», κι ότι τις συνεχείς υποψίες της ότι κάτι τρέχει μεταξύ τους, άθελά της τους έφερε πιο κοντά». Η Σοφία Καρκάντιμ επιμένει ότι η πρώην σύζυγος του Τόνι ευθύνεται για τον χωρισμό του ζευγαριού.

«Αυτό δεν πέρασε ποτέ από το μυαλό μου. Μου άρεσε η οικογένεια. Πέρασα πολύ χρόνο με τη Λόρνα και προσπάθησα να τη βοηθήσω. Ήταν όμως διπρόσωπη...». «Οι συνεχείς υποψίες της, η ένταση, απλώς έσπρωξε εμένα και τον Τόνι πιο κοντά. Έλεγε συνεχώς ότι κάτι έτρεχε μεταξύ μας ενώ αυτό δεν συνέβαινε. Άρα αυτή φταίει», δήλωσε στην εφημερίδα «The Sun» χαρακτηρίζοντας τις κατηγορίες που της προσάπτει «b****t» (ανοησίες).

Τι λέει η σύζυγος

Σε χθεσινές δηλώσεις της στην εφημερίδα «The Sun», η απατημένη σύζυγος δηλώνει ότι αισθάνεται διαλυμένη όταν ο σύζυγός της αποφάσισε να την αφήσει στα κρύα του λουτρού για χάρη της νεαρής Ουκρανής που φιλοξενούσαν. Η ίδια πιστεύει ότι, εξαρχής η νεαρή Ουκρανή είχε βάλει στο... μάτι τον Άντονι, αποφάσισε ότι τον ήθελε και τον πήρε». «Δεν την ένοιαξε ότι κατέστρεφε μία οικογένεια», πρόσθεσε.

Η Λόρνα δήλωσε στη βρετανική εφημερίδα ότι είχε επιφυλάξεις σχετικά με το πρόγραμμα φιλοξενίας Ουκρανών προσφύγων αλλά θεώρησε ότι ήταν το σωστό βλέποντας στην τηλεόραση την «εφιαλτική» κατάσταση που επικρατεί στην πολύπαθη χώρα. Το πρόγραμμα φιλοξενίας, σύμφωνα με τις οδηγίες της κυβέρνησης Τζόνσον, αφορά την προσφορά στέγης σε πρόσφυγες από την εμπόλεμη Ουκρανία.

Τι λέει ο σύζυγος

Από την πλευρά του, ο Τόνι υποστηρίζει ότι νιώθει άσχημα για ότι συνέβη κι ότι η μητέρα των δύο παιδιών του δεν φταίει σε τίποτα. «Λυπάμαι πολύ για αυτό που περνά η Λόρνα, δεν ήταν δικό της λάθος.Δεν ήταν προγραμματισμένο να ερωτευτούμε με τη Σοφία και δεν είχαμε σκοπό να βλάψουμε κανέναν», προσθέτει.

Το χρονικό της υπόθεσης

Η 22χρονη Σοφία Καρκάντιμ, είναι μια από τα εκατομμύρια Ουκρανούς πρόσφυγες, που αναγκάσθηκαν να εγκαταλείψουν την πατρίδα τους, μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Αρχικά πήγε στην πόλη Λβιβ στα δυτικά της χώρας καθώς η πόλη τότε παρείχε σχετική ασφάλεια σε σύγκριση με το σπίτι της στο Κίεβο.

Αλλά μέχρι τα τέλη Μαρτίου, καθώς οι σειρήνες αεροπορικών επιδρομών ηχούσαν σχεδόν ασταμάτητα όλη μέρα και νύχτα, κατευθύνθηκε προς τα σύνορα με την Πολωνία. Ηταν κι αυτή ανάμεσα σε χιλιάδες που περπάτησαν τα τελευταία 40 περίπου χιλιόμετρα για να φθάσουν στο σημείο ελέγχου, όπου περίμεναν πάνω από 48 ώρες για να ελέγξουν τα έγγραφά τους. Η Σοφία πήγε στην Πολωνία και ανάρρωσε σε έναν προσφυγικό καταυλισμό για λίγες μέρες πριν πάρει το λεωφορείο για το Αμβούργο. Από εκεί ταξίδεψε στο Βερολίνο -κοιμόταν όπου έβρισκε στο δρόμο- και περίμενε να πάρει βίζα για το Ηνωμένο Βασίλειο.

Η πρόθεση να βοηθήσουν έναν πρόσφυγα

Ο Τόνι εν τω μεταξύ είχε εγγραφεί στο κυβερνητικό πρόγραμμα φιλοξενίας προσφύγων όσο κλιμακωνόταν η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. «Ξεκίνησε με μια απλή επιθυμία από εμένα να κάνω το σωστό και προσφέρω στέγη σε κάποιον που έχει ανάγκη, έναν άντρα ή μια γυναίκα», είπε στην Sun. Όμως βρήκε τη διαδικασία υποβολής αίτησης πολύ αργή και έτσι απευθύνθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να προσφέρει βοήθεια.

Ο Τόνι, ο οποίος εργάζεται σε ένα κέντρο παροχής υπηρεσιών του Εθνικού Συστήματος Υγείας, ήρθε σε επικοινωνία με τη Σοφία στο Facebook και προσφέρθηκε να της προσφέρει στέγη στο Ηνωμένο Βασίλειο. «Ήθελα να κάνω το σωστό και αυτή (η Σοφία) ήταν το πρώτο άτομο που ήρθε σε επαφή μαζί μου αφού μπήκα σε ομάδες στο Facebook για άτομα που είναι πρόθυμα να στεγάσουν πρόσφυγες από την Ουκρανία».

«Ο παππούς μου έφυγε από τη Ρωσία για να ξεκινήσει μια νέα ζωή στο Ηνωμένο Βασίλειο πριν από 60 χρόνια και χωρίς τη βοήθεια άλλων δεν θα είχε καταφέρει να ξεκινήσει μια νέα ζωή. Αν κάποιος είχε εισβάλει στη χώρα μου, θα ελπίζαμε ότι ο υπόλοιπος κόσμος θα παρέμβει για να μας βοηθήσει. Αυτό ήταν το μόνο που ήθελα να κάνω, αλλά τα πράγματα πήραν μια πολύ απροσδόκητη τροπή».

Τελικά, μετά από εβδομάδες αναμονής στο Βερολίνο η Σοφία πέταξε στο Μάντσεστερ στις 4 Μαΐου και μετακόμισε με τον Tόνι και τη σύντροφό του, Λόρνα, στο Μπράντφορντ. Κανείς τους δεν φανταζόταν τις εξελίξεις.

Το… κλικ με την πρώτη ματιά και στο σπίτι τα πάνω κάτω

Ο ερχομός της νεαρής Σοφίας στο σπίτι πυροδότησε εντάσεις που σύντομα έγιναν πολύ σοβαρές. Ο Τόνι μετέφερε την εξάχρονη κόρη του από το δωμάτιό της σε μια κουκέτα μαζί με την τρίχρονη αδερφή της για να κάνουν χώρο - παρά τις αντιρρήσεις της Λόρνα. Οι κόρες του Τόνι και της Λόρνα τα πήγαιναν επίσης πολύ καλά με τη Σοφία, αλλά η Λόρνα αγανακτούσε για τον δεσμό που δημιούργησαν αμέσως.

Ο Τόνι εξήγησε: «Ήταν προφανές από την αρχή ότι η Σοφία και εγώ κάναμε κλικ. Μιλάω λίγα Σλοβακικά και δεν είναι πολύ διαφορετικά από τα Ουκρανικά, οπότε μπόρεσα να της γίνω κατανοητός στη γλώσσα της. Αλλά αυτό έκανε τα πράγματα χειρότερα γιατί η Λόρνα δεν ήξερε για τι μιλούσαμε. Η Σοφία κι εγώ καθόμασταν και συζητούσαμε, πίναμε ένα ποτό και βλέπαμε τηλεόραση με ουκρανικούς υπότιτλους, μερικές φορές αφού η Λόρνα είχε πάει για ύπνο. Τα πηγαίναμε υπέροχα, και αυτό ήταν όλο, όχι κάτι παραπάνω – αν και μπορώ να καταλάβω γιατί η Λόρνα άρχισε να τη ζηλεύει και να αγανακτεί». Η Σοφία άρχισε να συνοδεύει τον Τόνι στο γυμναστήριο στο Μπράντφορντ, όπου έκαναν γυμναστική μαζί και μετά κάθονταν και συζητούσαν στο αυτοκίνητό του στον τελευταίο όροφο ενός πολυώροφου πάρκινγκ.

Ο Τόνι είπε: «Ήξερα ότι κάτι συνέβαινε μεταξύ μας και ότι η Σοφία ένιωθε το ίδιο - ήταν κάτι που κανένας από τους δύο δεν μπορούσε να σταματήσει. Καθόμασταν στο αυτοκίνητο αφού πηγαίναμε στο γυμναστήριο μιλώντας και γελώντας καθώς κοιτούσαμε την πόλη. Στο σπίτι συνειδητοποίησα ότι βρίσκαμε δικαιολογίες για να αγγίζουμε ο ένας τον άλλον, ήταν φλερτ, αλλά τίποτα περισσότερο από αυτό δεν συνέβη σε εκείνο το στάδιο. Αν και ήταν αρκετά αθώο, προκαλούσε εντάσεις και καβγάδες. Το καταλαβαίνω. Όταν έμπαινα στο σπίτι το βράδυ, η Σοφία ήταν αυτή που μου είχε μαγειρέψει και μου ζητούσε χαμογελαστά να το δοκιμάσω. Μου είπε κάποια στιγμή: «Η Λόρνα είναι τυχερή που σε έχει». Καθώς ζούσαν μαζί, ο Τόνι και η Σοφία ερωτεύτηκαν ο ένας τον άλλον.

Η Λόρνα, από την άλλη πλευρά, που δεν είναι παντρεμένη με τον Τόνι, θύμωνε όλο και περισσότερο. Ο Τόνι συνέχισε: «Άρχισε να ζηλεύει πολύ και είχε μεγάλους καβγάδες με τη Σοφία, ρωτώντας τη γιατί ήταν μαζί μου όλη την ώρα και «Γιατί τον ακολουθείς;». Η ατμόσφαιρα ήταν πολύ άσχημη και η Σοφία μου είπε ότι δεν ήξερε αν θα μπορούσε να συνεχίσει να ζει μαζί μας κάτω από αυτές τις συνθήκες. Η Λόρνα δεν ήταν ποτέ ενθουσιώδης με το να έχουμε έναν πρόσφυγα στο σπίτι μας γιατί αυτό σήμαινε ότι τα κορίτσια έπρεπε να μετακομίσουν και οι δύο σε ένα δωμάτιο.

«Αν φύγει αυτή θα φύγω και εγώ»

«Το περασμένο Σάββατο, ήταν που στο μυαλό μου ήρθε η σκέψη να φύγω μαζί με τη Σοφία, όταν η Λόρνα άρχισε να της φωνάζει, χρησιμοποιώντας σκληρή γλώσσα που την έκανε να κλαίει και της είπε να φύγει. Η Σοφία είπε ότι δεν μπορούσε να μείνει άλλο κάτω από τη στέγη μας και κάτι μέσα μου έκανε κλικ. Είπα στη Λόρνα: «Αν φύγει , θα φύγω κι εγώ ». Ήξερα ότι δεν μπορούσα να εγκαταλείψω τη Σοφία και ξαφνικά μου φάνηκε ότι δεν ήταν καθόλου τρελό. Φτιάξαμε και οι δύο τις βαλίτσες μας και μετακομίσαμε στο σπίτι της μαμάς και του μπαμπά μου μαζί».

Η 22χρονη Σοφία παραδέχτηκε: «Μόλις τον είδα, μου άρεσε πολύ. Ήταν πολύ γρήγορο, αλλά αυτή είναι η δική μας ιστορία αγάπης. Ξέρω ότι οι άνθρωποι θα σκέφτονται άσχημα για μένα, αλλά αυτή είναι η αλήθεια μας, συμβαίνει. Έβλεπα πόσο δυστυχισμένος ήταν ο Τόνι».

Ο Τόνι δήλωσε στη Sun: «Λυπούμαστε για τον πόνο που προκαλέσαμε, αλλά ανακάλυψα μια σχέση με τη Σοφία όπως δεν είχα ποτέ πριν. Σχεδιάζουμε τη ζωή μας μαζί» και πρόσθεσε: «Ξέρω ότι οι άνθρωποι μπορεί να πιστεύουν ότι αυτό συνέβη πάρα πολύ γρήγορα, αλλά η Σοφία και εγώ γνωρίζουμε ότι αυτό είναι το σωστό. »

Το ζευγάρι άρχισε να ψάχνει για διαμέρισμα στο κέντρο της πόλης και έχει ήδη ξεκινήσει τη διαδικασία υποβολής αίτησης για άδεια μόνιμης παραμονής της Σοφίας. Ο Τόνι συμπλήρωσε: «Λυπάμαι πολύ για αυτό που περνά η Λόρνα, δεν ήταν δικό της λάθος και δεν ήταν κάτι που εκείνη έκανε λάθος».

Η Σοφία είπε στην Sun: «Ήταν μια φρικτή στιγμή. Ποτέ δεν ήθελα να δημιουργήσω πρόβλημα αλλά δεν είχαμε άλλη επιλογή. Είμαι τόσο χαρούμενη που βρήκα τον Tόνι και τελικά νιώθω ασφαλής».


Πηγή ➤https://www.protothema.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου