Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Τρίτη 28 Ιουνίου 2022

Πυρκαγιά στο Αλιβέρι: «Χωρίς τα εναέρια, η φωτιά θα έμπαινε στο κατοικημένο κομμάτι της παραλίας», λέει ο αντιδήμαρχος

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤
Η πυρκαγιά ξεκίνησε σχεδόν μέσα στον αστικό ιστό του Αλιβερίου και της παραλίας και αναπτύχθηκε προς το βουνό – Ο αντιδήμαρχος δηλώνει στο protothema.gr ότι κόσμος ανησύχησε, ιδιαίτερα όσοι έκαναν μπάνιο στη θάλασσα

«Αν δεν ερχόντουσαν τα εναέρια μέσα η φωτιά θα έμπαινε στο κατοικημένο κομμάτι της παραλίας» αναφέρει στο protothema.gr o Αντιδήμαρχος Αλιβερίου Νίκος Μπαράκος, σύμφωνα με τον οποίο η φωτιά αυτή την στιγμή έχει τεθεί σχεδόν υπό έλεγχο μετά την μάχη που έδωσαν με τις φλόγες επίγειες και εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις.

Όπως εξηγεί αν και η φωτιά ξεκίνησε από τον αστικό ιστό του Αλιβερίου ωστόσο δεν κινδύνεψαν κατοικίες :


«Η κατάσταση αυτή την ώρα είναι αρκετά καλύτερα σε σχέση με πριν. Αυτή την στιγμή επιχειρούν δυο αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο και σχεδόν την έχουν θέσει υπό έλεγχο την φωτιά. Ξεκίνησε σχεδόν μέσα από τον αστικό ιστό του Αλιβερίου και της παραλίας δίπλα στον κεντρικό δρόμο. Αναπτύχθηκε προς το βουνό, όπου μιλάμε για δασική έκταση, με αποτέλεσμα να επεκταθεί. Τώρα είναι σε καλή κατάσταση. Κατοικίες δεν κινδύνεψαν αν και ξεκίνησε αρκετά κοντά στα σπίτια, όμως βοήθησε η φορά του ανέμου που ήταν αντίθετη. Αν δεν ερχόντουσαν τα εναέρια μέσα η φωτιά θα συνεχιζόταν και θα έμπαινε στο κατοικημένο κομμάτι της παραλίας, όπου υπάρχουν εξοχικά και μόνιμες κατοικίες θα είχαμε πρόβλημα. Ο κόσμος ανησύχησε και ιδιαίτερα εκείνοι που έκαναν μπάνιο στην θάλασσα που έβλεπαν τις φλόγες».

Ήταν περίπου 13:30 όταν σήμανε συναγερμός στην Πυροσβεστική, καθώς πυρκαγιά εκδηλώθηκε στο Αλιβέρι.

Η φωτιά ξεκίνησε από την περιφερειακή οδό Αλιβερίου και γρήγορα εξαπλώθηκε προς την περιοχή Μεσονήσι - περιοχή όπου δεν απειλούνται κατοικίες- λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.

Η αστυνομία έχει κλείσει τον Περιφερειακό για τα αυτοκίνητα.
Πηγή ➤https://www.protothema.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου