Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Τετάρτη 13 Ιουλίου 2022

Πτώση ελικοπτέρου στη Σάμο: Διασώθηκαν δύο από τα 4 μέλη του πληρώματος Ζωντανός ο Ρουμάνος πιλότος

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤Συντριβή ελικοπτέρου στη Σάμο: Νεκρά τα δύο μέλη του πληρώματος, σώος ο πιλότος, αναζητείται ο τέταρτος

Ζωντανός ο Ρουμάνος πιλότος

Ζωντανός εντοπίστηκε ο Ρουμάνος πιλότος του ελικοπτέρου που έπεσε στη Σάμο ο οποίος διακομίζεται στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου. Ο πιλότος βρέθηκε μέσα στο ελικόπτερο και ήδη είναι στο νοσοκομείο. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες έχει υποθερμία αλλά είναι σε κατάσταση.
Από εκεί και πέρα τα νέα είναι δυσάρεστα καθώς τα άλλα δύο άτομα που εντοπίστηκαν χωρίς τις αισθήσεις του δηλώνονται πλέον ως νεκροί. Συνεχίζεται η επιχείρηση για τον εντοπισμό του τέταρτου αγνοούμενου.

Χωρίς τις αισθήσεις του έχει ανασυρθεί ένα μέλος του πληρώματος του ελικοπτέρου που έπεσε στη Σάμο ενώ επιχειρούσε στη φωτιά που έχει ξεσπάσει στο νησί. Επίσης μάχη για τη ζωή του δίνει ακόμη ένα μέλος του πληρώματος που έχει περισυλλεγεί ενώ ζωντανός είναι ο ρουμάνος πιλότος. 

Ζωντανός εντοπίστηκε πριν λίγη ώρα ο Ρουμάνος πιλότος του ελικοπτέρου που έπεσε στη Σάμο. Την ίδια στιγμή πλωτό του λιμενικού που παίρνει μέρος στις έρευνες περισυνέλεξε ακόμη ένα άτομο του πληρώματος του ελικοπτέρου και οι άνδρες του Λιμενικού κάνουν ΚΑΡΠΑ στον άνδρα. Επίσης εντοπίστηκε ακόμη ένα άτομο με την κατάσταση της υγείας του να μην έχει γίνει ακόμη γνωστή.

Την ώρα του ατυχήματος στην περιοχή έπνεαν άνεμοι έξι μποφόρ - Δύο Μολδαβοί, ένας Ρουμάνος και ένας Έλληνας επέβαιναν στο ελικόπτερο

Μία θετική εξέλιξη σημειώθηκε περίπου στις 18:30, σχεδόν 35 λεπτά μετά την συντριβή του ρωσικής κατασκευής πυροσβεστικού ελικοπτέρου Mi 8, το οποίο κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή της Σάμου, περίπου 300 μέτρα δυτικά της παραλίας Πλάκα.

Περίπου στις 18:30, άντρες του Λιμενικού εντόπισαν δύο διασωθέντες από τους τέσσερις αγνοούμενους που επέβαιναν στο ελικόπτερο Mi 8 που κατέπεσε και συνετρίβη στη Σάμο.

Το  πυροσβεστικό ελικόπτερο Mi 8 είχε απογειωθεί από Σάμο ώρα 16:39 και το ατύχημα συνέβη στις 17:55.

Στην περιοχή που επιχειρούσε κατάσβεση το πυροσβεστικό ελικόπτερο επικρατούσαν ισχυροί άνεμοι τουλάχιστον 6 μποφόρ. Το πλήρωμα του ελικοπτέρου αποτελούσαν ένας Ρουμάνος, δύο Μολδαβοί και ένας Έλληνας μεταφραστής.

Στην περιοχή ξεκίνησε άμεσα έρευνες το δεύτερο πυροσβεστικό ελικόπτερο τύπου Mi 8 που συμμετείχε στην επιχείρηση κατάσβεσης της φωτιάς και έχει φτάσει επίσης ένας σκάφος του Λιμενικού.

Πηγή ➤https://www.protothema.gr   https://www.newsit.gr/   https://eleftherostypos.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου