Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Δευτέρα 4 Ιουλίου 2022

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στην Ηλεία & -σε Πάτρα Μαίνεται ανεξέλεγκτα η φωτιά, εκκενώθηκαν τρεις οικισμοί

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤
Συναγερμός στην Πυροσβεστική με τα αλλεπάλληλα πύρινα μέτωπα που ξέσπασαν την Κυριακή (03/07).

Περίπου στις 21:00 το βράδυ της Τετάρτης, η πυκαγιά που εκδηλώθηκε τις απογευματινές ώρες στην περιοχή Πόρτες της Αχαΐας και στη συνέχεια πέρασε στη γειτονική περιφερειακή ενότητα, απειλούσε τρεις κοινότητες του δήμου Ήλιδας στην Ηλεία, ενώ εστάλη μήνυμα από το 112 να εκκενωθούν οι περιοχές Κότρωνα Καραγιαννέικα και Δαλαμπουρέικα.

Ειδικότερα, όπως ανέφερε μιλώντας στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Βασίλης Γιαννόπουλος, «το πύρινο μέτωπο κατευθύνεται προς τις κοινότητες, Κότρωνα και Καραγιαννέικα, οι οποίες έχουν ήδη εκκενωθεί, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις προσπαθούν να ανακόψουν τη φωτιά πριν φθάσει στην ορεινή κοινότητα, Λάττα».

Σύμφωνα πάντα με τον αντιπεριφερειάρχη, «η κοινότητα Λάττα βρίσκεται σε δύσβατο σημείο με πυκνή βλάστηση και ήδη δυνάμεις της πυροσβεστικής επιχειρούν στην περιοχή, ενώ μηχανήματα έργου της περιφέρειας ανοίγουν αγροτικούς δρόμους και αντιπυρικές ζώνες».

Επίσης, ο Βασίλης Γιαννόπουλος, ανέφερε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ότι «οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατάφεραν να ανακόψουν το πύρινο μέτωπο που κατευθυνόταν προς την κοινότητα Βάλμη, έχοντας μάλιστα πλησιάσει τα πρώτα σπίτια σε απόσταση περίπου 150 μέτρων».

Να σημειωθεί ότι οι πυροσβεστικές δυνάμεις ενισχύθηκαν και πλέον στην περιοχή επιχειρούν 195 πυροσβέστες με 7 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 48 οχημήματα. Στο έργο της κατάσβεσης συμμετέχουν εθελοντές και υδροφόρες των δήμων ενώστο μέτωπο βρίσκονται και δυνάμεις της ΕΛΑΣ.

Η φωτιά στην Αχαΐα, ξέσπασε στις 16:15 την Κυριακή σε δασική έκταση στο χωριό Πόρτες, γεγονός που σήμανε συναγερμό στην Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Νωρίς το απόγευμα, δόθηκε αρχικά εντολή για προληπτική απομάκρυνση από τον αριθμό έκτακτης ανάγκης 112 στους κατοίκους στα χωριά Βάλμη και Αγραπιδοχώρι. Η φωτιά λόγω και των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή, έχει λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Αρχικά σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στο έργο της κατάσβεσης συμμετείχαν 130 πυροσβέστες 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 43 οχήματα. Παράλληλα, από αέρος παραγματοποιούσαν ρίψεις νερού τέσσερα αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.

«Η φωτιά βρίσκεται ακριβώς πίσω από το χωριό. Είναι δύσκολη η κατάσταση, έχει αρκετό άνεμο. Ενδέχεται να φτάσει μέσα στο χωριό. Θα εκκενωθεί σε λίγο η περιοχή» δήλωσε ο πρόεδρος του Αγραπιδοχωρίου, Διονύσιος Μπαντούνας σύμφωμα με πληροφορίες από το patrisnews.gr.

Στιγμές αγωνίας για τους κατοίκους των περιοχών  Βάλμη, Κοτρώνα, Καραγιαννέικα που έλαβαν μήνυμα 112 για να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους - Ενισχύθηκαν οι επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής - Πολύ αυξημένος ο κίνδυνος πυρκαγιάς τη Δευτέρα 

Κορυφώνεται η αγωνία για την πορεία της πυρκαγιάς στην Ηλεία, με τις φλόγες να λαμβάνουν ανεξέλεγκτες διαστάσεις και την Πολιτική Προστασία να διατάσσει την εκκένωση περιοχών. Ώρα με την ώρα, οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής αυξάνονται ενώ με την απόσυρση - λόγω ώρας - των ενεάριων μέσων το έργο της κατάσβεσης έχουν αναλάβει οι επίγειες δυνάμεις. 


Εφιαλτικές στιγμές βιώνουν κάτοικοι χωριών στην Ηλεία που αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους λόγω της επέκτασης της φωτιάς. Ειδικότερα, μήνυμα 112 εστάλη στους κατοίκους των περιοχών  Βάλμη, Κοτρώνα, Καραγιαννέικα.



Η προσπάθεια (και με διάνοιξη αγροτικών δρόμων και αντιπυρικών ζωνών) εστιάζεται πριν από τον Κοτρωνα, με πυροσβεστικά οχήματα και μηχανήματα έργου για να ανακόψουν την κίνηση της πυρκαγιάς προς νοτιοδυτικά.


Πηγή ➤  https://eleftherostypos.gr/   https://www.protothema.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου