Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Τρίτη 5 Ιουλίου 2022

Λέων για Πισπιρίγκου: Υπερασπίζομαι την επιστήμη μου και την αλήθεια Το δελτίο Τύπου της οικογένειας Πισπιρίγκου:

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤
Πάτρα: Τη δική του απάντηση στο δελτίο Τύπου που εξέδωσαν και υπογράφουν από κοινού η Ρούλα Πισπιρίγκου, η αδερφή της, Δήμητρα και η μητέρα τους, Ελένη Λεγάτου και στο οποίο τον στοχοποιούν για την έκταση της υπόθεσης της Πάτρας, έδωσε ο Γρηγόρης Λέων.

Με ανάρτησή του στο Facebook, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας, ανέφερε: «Διάβασα το δελτίο τύπου της οικογένειας Πισπιρίγκου και φυσικά κατανοώ την προσπάθεια να καταλογιστούν ευθύνες σε οποιονδήποτε άλλο εκτός από εκείνη. Το πώς επιλέγει κανείς να υπερασπιστεί τον εαυτό του είναι προσωπική του επιλογή. Δική μου επιλογή από την αρχή ήταν να υπερασπιστώ την επιστήμη μου και την αλήθεια και αυτό συνεχίζω να κάνω. Όλα τα επιστημονικά δεδομένα άλλωστε δόθηκαν στη δημοσιότητα από τη δική τους πλευρά και πάνω σε αυτά τα στοιχεία θεμελιώθηκαν οι απόψεις μου όπως και όλων των άλλων ιατροδικαστών που τοποθετήθηκαν δημόσια. Κατά τα άλλα οι χαρακτηρισμοί και οι διαψεύσεις δεν ενδιαφέρουν κανέναν, ούτε το δικαστήριο, ούτε την κοινή γνώμη, επομένως δεν θα ασχοληθώ».

Πάτρα: Πειθαρχικός έλεγχος ιατροδικαστών ζητά ο Τσιάρας για τον θάνατο των 3 κοριτσιών

Τον πειθαρχικό έλεγχο για τους ιατροδικαστές στην υπόθεση του θανάτου των τριών παιδιών στην Πάτρα ζητεί με επιστολή που απέστειλε στον Προϊστάμενο της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Νίκο Καρακούκη, ο Υπουργός Δικαιοσύνης. Στην επιστολή του, ο κ. Τσιάρας αναφέρει:

«Στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων σας όπως διενεργήσετε τον αναγκαίο έλεγχο για ενδεχόμενα πειθαρχικά παραπτώματα, που πιθανώς τελέστηκαν από τις ιατροδικαστικές υπηρεσίες τις οποίες εποπτεύετε, σύμφωνα με το ν. 3772/2009».

Μόλις δώσει τις εξηγήσεις της, η δικογραφία θα διαβιβαστεί στους εισαγγελείς που θα αποφασίσουν εάν θα ασκηθεί δίωξη σε βάρος της.

Πάτρα: Οργή Πισπιρίγκου για Λέων, ψυχολόγο και ΜΜΕ – Τι λέει το δελτίο Τύπου

H Ρούλα Πισπιρίγκου,  η αδερφή της Δήμητρα Πισπιρίγκου και η μητέρα τους Ελένη Λεγάτου, σε δελτίο Τύπου που έδωσαν στη δημοσιότητα, καταφέρθηκαν κατά της ψυχολόγου που διορίστηκε από την ανακρίτρια, του ιατροδικαστή Γρηγόρη Λέων και υποστήριξαν ότι υπάρχουν ειδήσεις που υπερβαίνουν «τα όρια της αθλιότητας».

Στο δελτίο Τύπου, η Ρούλα Πισπιρίγκου διαψεύδει πως είχε ζητήσει από τον Γρηγόρη Λέων να αναλάβει τεχνικός σύμβουλος.  Σχετικά με δημοσιεύματα πως η Δήμητρα Πισπιρίγκου κατέθεσε πως «η μικρή Ίριδα όταν βρέθηκε νεκρή στην κούνια της είχε αίμα στο στόμα της, αυτό είναι τεράστιο ψέμα, δεν ισχύει, δεν ειπώθηκε ποτέ και δεν αποτελεί μέρος της κατάθεσής της».

Το δελτίο Τύπου της οικογένειας Πισπιρίγκου:

Σε σχέση με την πρόσφατη επικαιρότητα και την κάλυψη ζητημάτων που αφορούν την υπόθεση της Σωτηρίας (Ρούλας) Πισπιρίγκου και την κατηγορία που αυτή αντιμετωπίζει θα θέλαμε να καταστήσουμε γνωστά τα εξής:

1. Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ανάκρισης για την αποδοθείσα κατηγορία ανθρωποκτονίας σε βάρος της αγαπημένης μας Τζωρτζίνας, ολοκληρώθηκε και η αποστολή του διορισθέντος αυτεπαγγέλτως συνηγόρου υπεράσπισης κ. Κωνσταντίνου Ζάρδα. Ο κ. Ζάρδας είχε διοριστεί αυτεπαγγέλτως από την κ. Ανακρίτρια, κατά το σύντομο χρονικό διάστημα της αναστάτωσης που είχε μεσολαβήσει μεταξύ της σύλληψης της Ρούλας Πισπιρίγκου και της ανάληψης των καθηκόντων υπεράσπισης από τον δικηγόρο μας κ. Όθωνα Παπαδόπουλο. Την Πέμπτη 30 Ιουνίου ο κ. Ζάρδας επισκέφτηκε την Ρούλα στην Φυλακή Κορυδαλλού δηλώνοντας το αγνό του ενδιαφέρον για την λήψη αντιγράφων της δικογραφίας η οποία σχηματίστηκε για τα άλλα δύο αγαπημένα μας παιδιά, την Μαλένα και την Ίριδα. Στα πλαίσια του ανωτέρω επισκεπτηρίου του δηλώθηκε ότι μετά την λήξη του διορισμού του τον ευχαριστούμε θερμά για τις υπηρεσίες που παρείχε και του ευχόμαστε κάθε προσωπική και επαγγελματική επιτυχία. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τον κ. Ζάρδα για τις υπηρεσίες που παρείχε στο πλαίσιο του διορισμού του.

2. Διαψεύδουμε πλήρως την πληροφορία που μεταδόθηκε σε τηλεοπτικά μέσα ότι δήθεν έχουμε προτείνει στον Ιατροδικαστή κ. Λέων να αναλάβει ως τεχνικός μας σύμβουλος για την υπόθεση της Ρούλας. Ο συγκεκριμένος ιατροδικαστής συμμετέχει καθημερινά σε εκπομπές μιλώντας ανεύθυνα για μία υπόθεση της οποίας δεν έχει δεί ποτέ του κανένα έγγραφο και κερδίζει τηλεοπτική προβολή και δημοσιότητα πάνω από τους τάφους των τριών αγαπημένων μας παιδιών. Αυτό μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι η επιστημονική εγκυρότητα των απόψεών του είναι πολύ περιορισμένη. Για τον λόγο αυτό δεν θα υπήρχε ποτέ η πιθανότητα να τον επιλέξουμε ως τεχνικό μας σύμβουλο.

3. Σε σχέση με την πρόσφατη τεχνική έκθεση της παιδοψυχολόγου κ. Σαββόγλου, της οποίας το περιεχόμενο έχει διαρρεύσει στον Τύπο, η συγκεκριμένη έκθεση που, επίσημα τουλάχιστον, αφορούσε τις ζωγραφιές της αγαπημένης μας Τζωρτζίνας, περιέχει ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα της Ρούλας, τα οποία η ίδια ποτέ δεν έδωσε την άδεια να δημοσιοποιηθούν. Η συγκεκριμένη κυρία δεν δήλωσε ποτέ ότι θα προχωρούσε σε ψυχογράφημα της Ρούλας, η οποία άλλωστε δεν είχε δώσει ποτέ την συγκατάθεσή της για κάτι τέτοιο. Συνεπώς, αφού το συγκεκριμένο ψυχογράφημα δεν ζητήθηκε ούτε από την Ανακρίτρια ούτε από την ίδια την Ρούλα, αυτό αποτελεί αυθαίρετη ενέργεια της συγκεκριμένης κυρίας. Η έκθεσή της διακρίνεται από εμπάθεια και φανατισμό, ενώ οι χαρακτηρισμοί που περιλαμβάνει αγγίζουν τα όρια της εξύβρισης.

Μάλλον η συγκεκριμένη κυρία ήθελε να εκφράσει τα συναισθήματα του πόνου και της θλίψης, αλλά και της οργής, που της προκλήθηκαν από την απώλεια των τριών μικρών παιδιών, με αυτό το μεγάλο «γιατί» που άλλαξε τις ζωές όλων μας, συναισθήματα που, πολύ πρίν από αυτήν, βιώνουμε και εμείς. Σε αυτήν την περίπτωση, όμως, η συγκεκριμένη πραγματογνωμοσύνη καταλήγει να αποτελεί στην πραγματικότητα ένα ψυχογράφημα της ίδιας της συντάκτριας. Το χειρότερο ήταν ότι δεν μπορέσαμε να ακούσουμε μία έγκυρη, μία αμερόληπτα επιστημονική, μία αντικειμενική άποψη σχετικά με τα συμπεράσματα που θα μπορούσε να βγάλει κανείς από τις ζωγραφιές του αγαπημένου μας παιδιού.

Πάτρα: «Οι ζωγραφιές της Τζωρτζίνας έδειχναν ότι φοβόταν πως θα πεθάνει»

Η Τζωρτζίνα, το μεγαλύτερο παιδί της Ρούλας Πισπιρίγκου και του Μάνου Δασκαλάκη, που πέθανε λόγω υπεροβολικής χορήγησης κεταμίνης, ζωγράφιζε όσα τη φόβιζαν και αυτό ήταν ο θάνατος, επιβεβαίωσε η παιδοψυχολόγος, Χριστίνα Μπογιατζή.

Όπως είπε μέσα από τη ζωγραφική μπορεί κανείς να δει τα μηνύματα που θέλει να δώσει ένα παιδί: «Τα παιδιά χρησιμοποιούν τη ζωγραφική γιατί δεν μπορούν να εκφράσουν τα συναισθήματά τους με τη λεκτική επάρκεια που θα μπορούσε ένας ενήλικας. Εδώ ήταν μια ιδιάζουσα περίπτωση. Είδα τα βαθιά μηνύματα, ότι κινδυνεύει, ότι νιώθει άγχος, νιώθει ανασφάλεια. Τα παιδιά μέσα από τις ζωγραφιές παίρνουν το στατικό αντικείμενο και το κάνουν δυναμικό, παίρνουν ένα πουλί, όπως η Τζωρτζίνα και το κάνουν άγγελο και το δυναμικό μπορεί να έχει μέσα την ιδιότητα που θέλει να αποδώσει το κάθε παιδί» είπε μιλώντας στην ΕΡΤ.

«Μπορέσαμε να δούμε ότι ένα παιδί θέλει να μας πει κάτι. Υπήρχε ένα κυριαρχικό ύφος από τη μητέρα και απουσία συναισθήματος από πριν. Όταν μαυρίζεις το κεφάλι της μητέρας σου φοβόταν ότι θα πεθάνει, έβλεπε τον θάνατο μπροστά της, δεν μπορούσε να το πει με λέξη. Ήταν ένα πολύ δυναμικό παιδί, έτρεχε, έπαιζε, χόρευε. Όταν ένα παιδί είναι φοβισμένο στο περιβάλλον του, αυτό είναι εν δυνάμει κακοποίηση γιατί αφαιρεί το ασφαλές περιβάλλον για να μεγαλώσει υγιώς. Ο θάνατος στα παιδιά δεν είναι αυτός που νομίζουμε εμείς. Θάνατος σε ένα παιδί είναι οτιδήποτε απειλεί την ψυχική του υγεία. Τα παιδιά αισθάνονται το θάνατο πολύ πιο βαθιά από ότι εμείς, ίσως γιατί δεν τον έχουν απομυθοποιήσει», δήλωσε.

Πηγή ➤https://eleftherostypos.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου