Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Τρίτη 30 Αυγούστου 2022

Αποζημίωση 5,6 εκατ. ευρώ ζητούν οι γονείς της 14χ ρονης Γωγώς που πέθανε μετά την επέμβαση γαστρικού δακτυλίου

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤
Κατέθεσαν υπόμνημα  με αίτημα την ποινική δίωξη του κατηγορούμενου γιατρού για θανατηφόρα έκθεση

Πέρασαν κιόλας δεκατέσσερις μήνες από την ημέρα που έγινε γνωστή η είδηση της απώλειας της 14χρονης Γωγώς ύστερα από επέμβαση τοποθέτησης  γαστρικού δακτυλίου στη Θεσσαλονίκη. Τώρα οι γονείς της κατέθεσαν αγωγή εις βάρος της κλινικής και του κατηγορούμενου γιατρού και  ζητούν 5.600.000 ευρώ ως αποζημίωση για τον θάνατο της ανήλικης κόρης τους.

Ο χαμός της Γωγώς βύθισε σε θλίψη την οικογένειά της, ενώ συζητήθηκε εκτενώς το bullying που δεχόταν η αδικοχαμένη κοπέλα λόγω των... επιπλέον κιλών της. Τα επικριτικά σχόλια που άκουγε συστηματικά την οδήγησαν στην απόφαση να υποβληθεί στη συγκεκριμένη χειρουργική επέμβαση, η οποία όμως αποδείχθηκε  μοιραία για τη ζωή της ανήλικης μαθήτριας. Έκτοτε οι γονείς της προσπαθούν να δικαιωθούν για τον άδικο χαμό της κόρης τους, η οποία φέρεται να κατέληξε από σηπτικό σοκ.

Σε αυτό το πλαίσιο η οικογένεια, σύμφωνα με όσα λέει η δικηγόρος τους κ. Κική Πακιρτζίδου, παρακολουθεί την εξέλιξη και κατέθεσε υπόμνημα με αίτημα την άσκηση ποινικής δίωξης για το αδίκημα της θανατηφόρας έκθεσης κατ’ άρθρο 306 ΠΚ σε βάρος του γιατρού και τα αδικήματα της πλαστογραφίας και της υπεξαγωγής εγγράφου.

Παράλληλα, οι δικαστικοί πραγματογνώμονες αναφέρουν ότι υπάρχει ευθύνη για τον θάνατο της ανήλικης, αφού ο γιατρός υπέβαλε ένα παιδί 15 ετών σε μια επέμβαση -που γίνεται σε άτομα άνω των 18 ετών- κατά την διάρκεια της οποίας προκάλεσε διπλή τρώση του στομάχου, σύμφωνα με όσα λέει η κ. Πακιρτζίδου.

«Η ανήλικη εμφάνισε αμέσως μετά, πόνο, αδυναμία και κακουχία, αλλά ο γιατρός χωρίς να κάνει καμία εξέταση της χορήγησε εξιτήριο με μόνη σύσταση να λαμβάνει παρακεταμόλη και ενέσεις Voltaren, σύσταση την οποία δεν άλλαξε παρά το ότι ενημερωνόταν από τους γονείς για τη συνεχή επιδείνωση της κατάστασης της ανήλικης. Όλα αυτά, ενώ ο ίδιος γιατρός είχε καταδικαστεί αμετάκλητα για τον θάνατο μιας ακόμη γυναίκας μετά την τοποθέτηση γαστρικού δακτυλίου και ήταν κατηγορούμενος για τον θάνατο και ενός νέου άνδρα για τον ίδιο λόγο.

Επιπλέον, κατατέθηκε αγωγή ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης σε βάρος του κατηγορούμενου γιατρού και της ιδιωτικής κλινικής για τη διεκδίκηση των αστικών αξιώσεων των συγγενών λόγω της ψυχικής οδύνης από τον θάνατο της Γωγούς», καταλήγει η κ. Πακιρτζίδου.

Πηγή ➤ https://www.protothema.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου