Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Πέμπτη 18 Αυγούστου 2022

«Ήθελα να πάω βόλτα με το κορίτσι μου» λέει ο νεαρός με καταγωγή από το Αφγανιστάν που οδηγούσε αυτοκίνητο με πλαστές πινακίδες Δεν είχε ούτε δίπλωμα οδήγησης - Καταδικάστηκε

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤
Χειροπέδες σε έναν 19χρονο με καταγωγή από το Αφγανιστάν που εντοπίστηκε να οδηγεί αυτοκίνητο με πλαστές πινακίδες και χωρίς να διαθέτει άδεια ικανότητας οδήγησης, πέρασαν οι αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης, στην περιοχή της Νεάπολης στη Θεσσαλονίκη.

Ο νεαρός που συνελήφθη τις πρώτες πρωινές ώρες, οδηγήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης και καταδικάστηκε σε επτά μήνες φυλάκισης, με τριετή αναστολή και χρηματικό πρόστιμο.

Όπως υποστήριξε ο 19χρονος στην απολογία του, το αυτοκίνητο ανήκει σε έναν συμπατριώτη φίλο του ο οποίος ήρθε πρόσφατα στην Ελλάδα και δεν γνωρίζει που διαμένει μόνιμα. Το βράδυ της Τρίτης, έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία που είχε μαζί του, τον συνάντησε στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, πλησίον της Καμάρας και του έδωσε τα κλειδιά του αυτοκινήτου για να πάει βόλτα με την νεαρή σύντροφό του.

Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι δεν γνώριζε πως το αυτοκίνητο έφερε πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας, ούτε πως δεν μπορεί να οδηγεί νόμιμα στην Ελλάδα, καθώς διαθέτει δίπλωμα οδήγησης το οποίο έχει βγάλει στην ηλικία των 16 ετών στο Αφγανιστάν, ωστοσο δεν το είχε φέρει μαζί του στην Ελλάδα. "Ήθελα να πάω μια βόλτα με το κορίτσι μου, δεν ήξερα ότι κάνω κάτι παράνομο. Γνωρίζω να οδηγώ και ζητάω συγνώμη που έκανα κάτι παράνομο χωρίς να το θέλω", είπε χαρακτηριστικά.


Η νεαρή σύντροφός του κατέθεσε στο δικαστήριο πως δεν είχαν σκοπό να κάνουν κάτι παράνομο, καθώς ήθελαν να πάνε μια βόλτα με το αυτοκίνητο για δύο ώρες και να το επιστρέψουν στον φίλο του 19χρονου. Υποστήριξε δε, ότι ο άντρας που τους έδωσε το αυτοκίνητο "εξαφανίστηκε" από την ώρα που οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 19χρονο και δεν απαντάει στις επανειλημμένες κλήσεις της.

Σημειώνεται πως οι αρχές ερευνούν το ιδιοκτησιακό καθεστώς του αυτοκινήτου που οδηγούσε ο νεαρός και εντοπίστηκε στην περιοχή της Νεάπολης, αφού ο αριθμός κυκλοφορίας που έφερε προέκυψε ότι ανήκει σε άλλη μάρκα αυτοκινήτου, με διαφορετικό χρώμα και ονοματεπώνυμο κατόχου, ο οποίος ωστόσο δεν έχει δήλωση κλοπή.

Πηγή ➤  https://www.protothema.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου