Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Τρίτη 16 Αυγούστου 2022

Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου: χρυσό μετάλλιο Δάκρυσε η Ντρισμπιώτη στην ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤
«Εκπλήρωση καριέρας» χαρακτήρισε η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε στα 35 χιλιόμετρα βάδην, το πρωί της Τρίτης, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος που διεξάγεται στο Μόναχο.

Μάλιστα, η 38χρονη αθλήτρια δεν άντεξε και ξέσπασε σε λυγμούς την ώρα που ανέβηκε στο βάθρο για να φορέσει στο λαιμό της το χρυσό μετάλλιο και να ακούσει τον ελληνικό Εθνικό Ύμνο.

Με δηλώσεις της στην ΕΡΤ μετά τον τερματισμό της, η πρωταθλήτρια Ευρώπης τόνισε αρχικά ότι «αξίζει τον κόπο να λείπεις πολύ καιρό από το σπίτι σου». «Έλειπα 3,5 μήνες. Ευχαριστω την οικογένειά μου και τους φίλους μου που με βοήθησαν να προετοιμαστώ και να απουσιάσω από το δουλειά μου. Είμαι πάρα πολύ χαρούμενη, πάρα πολυ συγκινημένη» .

Αναφερόμενη στις αλλαγές που έχει κάνει τα τελευταία χρόνια: «Έχω αλλάξει προπονητή, βρέθηκα στο Τόκιο με τον Ναπολέοντα Κεφαλόπουλο, ήμουν πάρα πολύ έτοιμη, με τον προπονητή μου να με στηρίζει να μου δίνει τη σωστή συμβουλή στον αγώνα. Μπορεί να δει τα πάντα, τον καιρό, τις συναθλήτριές μου, έχουμε απόλυτη συνεννόηση μεταξύ μας. Ξέρω τις συναθλήτριές μου, τις έχω μελετήσει, ήρθα με τακτική. Άφησα τη Βερόνικα να πάρει το ρυθμό και να κουραστεί, για να την περάσω στο τέλος».

Σε ό,τι αφορά τις καιρικές συνθήκες, η 38χρονη πρωταθλήτρια επισήμανε: «Δεν είχαμε προετοιμαστεί για ζέστη, αλλά είχαμε γυμναστεί καλά. Δεν υπολείπομαι σε σχέση με τις άλλες αθλήτριες και δεν μασάω».

Τέλος, χαρακτήρισε «εκπλήρωση καριέρας» αυτό το μετάλλιο και αναφέρθηκε και στον προπονητή της υπογραμμίζοντας: «Είναι εκπλήρωση καριέρας. Δεν πίστευα ότι μπορώ να το κάνω αυτό το πράγμα. ο προπονητής μου, όταν ήρθε η ώρα να γυμναστούμε μαζί, μου είπε ότι θα μπορούσα να ειμαι δύο φορές ολυμπιονίκης. Με έκανε πρωταθλήτρια Ευρώπης και δεν έχω παρά να τον ευχαριστήσω».

Ποια είναι η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη

Η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη είναι γεννημένη στην Καρδίτσα. Εκεί ζει και γυμνάζεται, μέχρι και σήμερα. Έχει αγωνιστεί με την Εθνική Ομάδα σε διεθνείς διοργανώσεις όλων των κατηγοριών. Για ένα μεγάλο διάστημα είχε σταματήσει το βάδην και τον πρωταθλητισμό, όπως φάνηκε όμως ήταν μια απλή παύση, καθώς επέστρεψε δριμύτερη και οι επιτυχίες άρχισαν να έρχονται η μια μετά την άλλη.

Έχει συμμετάσχει σε δυο Ολυμπιακούς Αγώνες (2016, 2021), σε Παγκόσμια και Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, ήταν «χάλκινη» το 2013 στους Μεσογειακούς Αγώνες, κατέκτησε το Χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων (2021) και το Αργυρό μετάλλιο στην ομαδική βαθμολογία τόσο στο Παγκόσμιο (2022) όσο και στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων (2021).

Η μεγαλύτερη αθλητική της διάκριση είναι η όγδοη θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο. Επιπλέον, η Αντιγόνη είναι πτυχιούχος Γυμναστικής Ακαδημίας της Σχολής Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού και αυτή τη στιγμή κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στη Διαχείριση Αθλητισμού για ΑΜΕΑ στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.

Πηγή ➤  https://eleftherostypos.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου