Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Τετάρτη 31 Αυγούστου 2022

Δεν κατάφεραν να το σώσουν οι γιατροί...Σε ευθανασία υποβλήθηκε το γαϊδουράκι στη Ζίτσα

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤
Η ανακοίνωση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης - Θλίψη για το ζωάκι μετά τον βασανισμό του - Δεν κατάφεραν να το σώσουν οι γιατροί - Διαπιστώθηκαν πολύ σοβαρά τραύματα

Σε ευθανασία υποβλήθηκε το γαϊδουράκι που κακοποιήθηκε στη Ζίτσα κάτι που προκάλεσε πανελλήνια κατακραυγή.

Η εξέλιξη αυτή έγινε γνωστή αφού το άτυχο ζώο εξετάστηκε από ειδικό ιππίατρο που έφτασε στην κτηνοτροφική μονάδα από την Κοζάνη.

Σύμφωνα με το epiruspost, ειδικευμένος επιστήμονας ήρθε ύστερα από παρέμβαση της Πανελλήνιας Φιλοζωικής Ομοσπονδίας.

Εξέτασε εξονυχιστικά το ζώο και διαπίστωσε ότι τα τραύματα είναι πολύ σοβαρά. Πέρα από αυτά είχε υποθερμία και μεγάλη δυσκολία στην αναπνοή.


Αν στην περιοχή λειτουργούσε κλινική θα γινόταν μία προσπάθεια για τη σωτηρία του. Ωστόσο, η μετακίνηση σε άλλη περιοχή είναι αδύνατη λόγω της κατάστασης στην οποία βρίσκεται το ζώο.

Έτσι προκειμένου να μην ταλαιπωρείται αποφασίστηκε να γίνει άμεσα ευθανασία.

«Το ζώο βασανίζεται από τα τραύματα που έχει» ήταν η διαπίστωση των κτηνιάτρων που το εξέτασαν σε αντίθεση με την αρχική εικόνα που είχε δοθεί και από την αυτοψία της κτηνιατρικής υπηρεσίας.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης 

«Σε ευθανασία υποβλήθηκε τελικά το γαϊδούρι που είχε τραυματιστεί βαρύτατα στη Ζίτσα Ιωαννίνων, έπειτα από σχετική απόφαση εξειδικευμένου κτηνιατρικού κλιμακίου που εξέτασε το ζώο. Σύμφωνα με τη γνωμάτευση από τους δυο ιππίατρους, κρίθηκε εν τέλει η λύση της ευθανασίας εξαιτίας των πολλαπλών τραυμάτων σε διάφορα σημεία του σώματός του.

Το άτυχο ζώο παρουσίαζε συμπτώματα υποθερμίας και ήταν αδύνατη η μεταφορά του σε ιδιωτική κτηνιατρική κλινική για την θεραπεία του. Η ευθανασία επιλέχθηκε για λόγους ευζωίας ως λύση για την ανακούφιση του πόνου δεδομένου της μη αναστρέψιμης πορείας της υγείας του».

Η πρόεδρος του Φιλοζωικού Σωματείου Κι.Δι.Ζω Ιωαννίνων, Ευαγγελία Κρυστάλλη σε ανάρτησή της, λίγο νωρίτερα, αναφέρθηκε στο γαϊδουράκι που κακοποιήθηκε από τον αντιδήμαρχο ο οποίος αφέθηκε χθες ελεύθερος υπό όρους.

Όπως αναφέρεται στην ανάρτηση, το μικρό ζώο ζει με σοβαρά τραύματα σε όλο του το σώμα, έχει εκτεταμέμα και βαθιά τραύματα στο στέρνο από το σύρσιμο καθώς και σε όλο τον κορμό και τα άκρα. Ενώ, έχει σοβαρό κάταγμα στο ένα του πόδι. Όπως σημειώνεται, για όλα αυτά λαμβάνει διπλή αντιβίωση.

Πηγή ➤  https://www.protothema.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου