Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2022

«Ευλογημένη» φυτεία στην Κρήτη... Αθεόφοβοι φύτεψαν 1.150 δενδρύλλια στη Μονή Σαββαθιανών

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤

Αθεόφοβοι φύτεψαν 1.150 δενδρύλλια στη Μονή Σαββαθιανών

Ούτε ιερό ούτε όσιο φαίνεται ότι είχαν άγνωστοι έμποροι ναρκωτικών, οι οποίοι έστησαν χασισοφυτεία με εκατοντάδες δενδρύλλια στην έκταση ενός μοναστηριού στην Κρήτη! Οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου, που έκαναν έφοδο προχθές τα ξημερώματα, έπειτα από πολυήμερη παρακολούθηση, εντόπισαν τη φυτεία που είχαν διαμορφώσει οι χασισοκαλλιεργητές μέσα σε δασική έκταση, η οποία ανήκει στη Μονή Σαββαθιανών, και μέτρησαν 1.150 δενδρύλλια ύψους τριών μέτρων, που ήταν σε πλήρη ωρίμανση.

Μετά την αποξήρανση, η προς πώληση κάνναβη θα έφτανε τον έναν τόνο και η αξία της θα ξεπερνούσε τα 7.000.000 ευρώ. Εκτός από τα εκατοντάδες χασισόδεντρα, οι αστυνομικοί εντόπισαν και 27 κιλά αποξηραμένη κάνναβη στο παρατηρητήριο που είχαν φτιάξει σε απόσταση 800 μέτρων από τη φυτεία, προκειμένου να ελέγχουν την ευρύτερη περιοχή.

Οπως διαπιστώθηκε, οι καλλιεργητές της φυτείας είχαν κατασκευάσει αυτοσχέδια δεξαμενή νερού χωρητικότητας δέκα κυβικών, είχαν δημιουργήσει στέγαστρο από νάιλον, ενώ είχαν απλώσει σύρματα με γραμμικό σύστημα για την αποξήρανση των φυτών.
Οι αξιωματικοί της Δίωξης Ναρκωτικών επιτηρούσαν επί ημέρες τη χασισοφυτεία, περιμένοντας να εμφανιστούν κάποιοι από τους εμπλεκομένους για να ακολουθήσει η σύλληψή τους. Ομως, όπως φαίνεται, οι δράστες είχαν καταλάβει ότι είχαν γίνει αντιληπτοί και για τον λόγο αυτό εξαφανίστηκαν…

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης απαιτήθηκαν ξυλοκοπτικά μηχανήματα για να ανοίξουν δρόμο και να φτάσουν στη δυσπρόσιτη χασισοφυτεία, που ήταν μέσα στο δάσος, μακριά από τις καλλιεργήσιμες εκτάσεις της μονής.

Οι αστυνομικοί έχουν αρχίσει προσαγωγές ατόμων που δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή της χασισοφυτείας, στη Ροδιά και στο Φόδελε. Παράλληλα έχει γίνει λήψη αποτυπωμάτων και DNA από ποτήρια, κονσέρβες, αποτσίγαρα και άλλα αντικείμενα που βρέθηκαν στη χασισοφυτεία, προκειμένου να ταυτοποιηθούν οι καλλιεργητές.

 Πηγή ➤  https://www.newsbreak.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου