Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2022

Ο Έλληνας αθλητής κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο ...Οι Τούρκοι διέκοψαν τον εθνικό ύμνο της Ελλάδας στην απονομή Ψωμά στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα καράτε

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤

Ο Έλληνας αθλητής κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα εφήβων αλλά ο εθνικός μας ύμνος ακούστηκε μισός στο Ικόνιο!

Το χρυσό μετάλλιο στα +70κ. εφήβων κατέκτησε ο Ηλίας Ψωμάς, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα καράτε που διεξάγεται στο Ικόνιο.

Ο Έλληνας αθλητής επιβλήθηκε 8-0 του Εσθονού Σαβέλι Μπολότσκι στον τελικό της κατηγορίας και λίγες στιγμές αργότερα ο εθνικός μας ύμνος ακούστηκε μισός στο κλειστό «Konya Spor ve Kongre Merkezi» της τουρκικής πόλης.

Οι Τούρκοι διέκοψαν την ανάκρουση του εθνικού ύμνου αλλά τα μέλη της αποστολής της Ελλάδας συνέχισαν να τον ψάλουν! 
 




 

Στη πορεία του προς τον θρίαμβο ο Ψωμάς νίκησε κατά σειρά το Λετονό Καζάντσεφς, τον Τούρκο Τσελίκ, τον Τυνήσιο Γκαζουανί, κατέκτησε την πρώτη θέση στο pool στο οποίο συμμετείχε και στη συνέχεια στον ημιτελικό επιβλήθηκε του Ουκρανού Περεούντα με 2-0.

Έτσι, ο Ψωμάς κατακτά μέσα σε λίγους μήνες το δεύτερο μετάλλιό του σε μεγάλη διοργάνωση, καθώς είχε προηγηθεί το χάλκινο στο Ευρωπαϊκό της Πράγας, στην ίδια κατηγορία, τον περασμένο Ιούνιο.

Μετά τη νέα, ακόμα μεγαλύτερη, επιτυχία του, ο 15χρονος (30/1/2007) παγκόσμιος πρωταθλητής δήλωσε: «Δούλεψα πολύ σκληρά όλο αυτό το διάστημα και είχα πάντα δίπλα μου το δάσκαλο Δημήτρη Τριανταφύλλη. Μαζί φτάσαμε στην κορυφή του κόσμου. Από τον πρώτο αγώνα είχα μπει έτοιμος και πίστευα ότι θα φτάσω στον τελικό. Σίγουρα ανησύχησα λίγο στο ματς με τον Τυνήσιο που κατάφερε να ισοφαρίσει το 4-0, αλλά κρατήσαμε.

Αφιερώνω το χρυσό μετάλλιο στους γονείς μου, που με τρέχουν από μικρό παιδί στα γήπεδα και τις προπονήσεις. Φυσικά στο δάσκαλό μου, στους συναθλητές μου, αλλά και στην ομοσπονδία μας, η οποία μας παρέχει κάθε εφόδιο για να πετύχουμε το στόχο μας. Όταν επιστρέψω στην Ελλάδα το πρώτο πράγμα που θα κάνω είναι να αγκαλιάσω τους γονείς και τους φίλους μου που θα με περιμένουν στο αεροδρόμιο και από Δευτέρα ξανά προπόνηση».


Πηγή ➤  https://www.protothema.gr


1 σχόλιο:

  1. όταν ακούγεται ό Εθνικός μας ύμνος, στεκόμαστε προσοχή, δέν βάζουμε τό δεξί χέρι στή καρδιά όπως οί ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή