Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2022

Τρίκαλα: Ιερέας κατηγορείται για «μαϊμού» έρανο, είχε συγκεντρώσει πάνω 15.000 ευρώ για τον σκοπό Καλούσε τον κόσμο να καταθέσει ....

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤

Καλούσε τον κόσμο να καταθέσει χρήματα σε λογαριασμούς για την οικονομική ενίσχυση συμπολίτη με σοβαρά προβλήματα υγείας εν αγνοία του - Ακόμη 20.000 ευρώ βρέθηκαν σε έρευνες που έγιναν στην οικία του

Στην προσαγωγή ενός κληρικού προχώρησε χθες η Ασφάλεια Τρικάλων, ο οποίος κατηγορείται για εξαπάτηση, αφού φέρεται να διενεργούσε διαδικτυακούς εράνους για πρόσωπο που δήθεν είχε ανάγκη, με αποτέλεσμα να αποσπάσει δεκάδες χιλιάδες ευρώ από τον κόσμο που έσπευσε να βοηθήσει.

Ειδικότερα -σύμφωνα με καταγγελίες- με πρωτοβουλία του κατηγορούμενου ιερέα αναρτούνταν κατά το τελευταίο δίμηνο σε τοπικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης αλλά και σε διάφορες ιστοσελίδες ανακοίνωση για συγκέντρωση χρημάτων με σκοπό την οικονομική ενίσχυση ημεδαπού επικαλούμενος προβλήματα υγείας και οικονομικές δυσχέρειες που αντιμετώπιζε. Για τη βοήθεια προς τον συγκεκριμένο συνάνθρωπο, ο κληρικός καλούσε τους πολίτες σε κατάθεση χρημάτων σε δύο τραπεζικούς λογαριασμούς, ο ένας με δικαιούχο τον ίδιο και ο άλλος με δικαιούχο τον ημεδαπό που αφορούσε ο έρανος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του trikalavoice.gr, εξακριβώθηκε πως διαχειριζόταν αποκλειστικά ο ίδιος, εν αγνοία του ανθρώπου που επικαλείτο, και τους δύο τραπεζικούς λογαριασμούς που είχαν δοθεί για τον έρανο, στους οποίους είχε κατατεθεί το συνολικό χρηματικό ποσό των 12.922,50 ευρώ, ποσό που δεν χρησιμοποιήθηκε για την εξόφληση οφειλών του ημεδαπού.

Επιπλέον, στην κατοχή του κατηγορούμενου βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 2.110 ευρώ, ως προερχόμενο από τον έρανο και ένα κινητό τηλέφωνο, ενώ σε νομότυπες κατ΄οίκον έρευνες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 20.000 ευρώ και διάφορα έγγραφα από τα οποία προέκυπτε αγορά ηλεκτρονικών συσκευών (κινητά τηλέφωνα, laptop κ.α.).

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Τρικάλων.

Πρόκειται για έναν νεαρό κληρικό που είχε χειροτονηθεί προ ολίγων ετών από Ιεράρχη που δεν βρίσκεται πια στη ζωή σε Μητρόπολη της Νοτίου Ελλάδος. Επέστρεψε το 2021 σε όμορη Μητρόπολη των Τρικάλων όπου και έλαβε τον δεύτερο βαθμό Ιεροσύνης και τοποθετήθηκε Εφημέριος σε μεγάλο χωριό κοντά στα Τρίκαλα. Απομακρύνθηκε όμως μέσα σε λίγες μόλις μέρες μετά από καταγγελίες που είχαν γίνει εναντίον του. Βρήκε καταφύγιο σε άλλη Μητρόπολη της Νοτίου Ελλάδος, όπου μάλιστα του απονεμήθηκε και το οφίκιο του Αρχιμανδρίτη. Πληροφορίες αναφέρουν ότι απομακρύνθηκε και από εκεί, ενώ προφανώς θα παραπεμφθεί ενώπιον και των εκκλησιαστικών Δικαστηρίων.

Πηγή ➤  https://www.protothema.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου