Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2022

Κοκκινιά: Πώς έσωσε ο αστυνομικός με ΚΑΡΠΑ βρέφος μέσα σε περιπολικό – Δεν το είχε ξανακάνει σε μωρό...Το Α 8-1 της Δ αλλαγής έλαβε

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤

Τη ζωή ενός βρέφους έσωσε στην Κοκκινιά ένας αστυνομικός μέσα σε περιπολικό το πρωί της Τετάρτης (28/12).

Συγκεκριμένα, στην Κοκκινιά χθες περίπου στις 11 η ώρα το πρωί το βρέφος έδειξε να μην έχει επαφή με το περιβάλλον, έτσι η μητέρα του παιδιού ενημέρωσε αμέσως το ΕΚΑΒ και πήρε τηλέφωνο και την Άμεση Δράση.

Το περιπολικό έφθασε μέσα σε ενάμιση λεπτό στο σπίτι όπου ήταν το βρέφος και μαζί με την μητέρα μέσα σε 8 λεπτά βρέθηκαν στο νοσοκομείο Παίδων. Ωστόσο κατά την διάρκεια της μεταφοράς του βρέφους, το 35 ημερών μωρό φαίνεται να έπαθε ανακοπή.

Τότε, ο αστυνομικός συνοδός πήρε το μωρό κι άρχισε να του κάνει καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση για 45 δευτερόλεπτα. Το μωρό μετά το «φιλί ζωής» από τον αστυνομικό άρχισε να κλαίει και να δίνει σημάδια ζωής ξανά.

Πώς έσωσε ο αστυνομικός το βρέφος

Ο εκφωνητής της Δ αλλαγής της Α.Δ. έλαβε επείγουσα κλήση για νεογέννητο μωρό αγοράκι, εγγονάκι αστυνομικού της Α αλλαγής της άμεσης δράσης, το οποίο δεν είχε επαφή με το περιβάλλον.

Το Α 8-1 της Δ αλλαγής έλαβε το σήμα και σε ένα λεπτό ήταν στο σημείο. Η μητέρα και το βρέφος μπήκαν στο περιπολικό διότι το κάθε δευτερόλεπτο μετρούσε και δεν υπήρχε χρόνος για αναμονή του ΕΚΑΒ. Κατά τη διάρκεια της διακομιδής το μωρό έπαθε ανακοπή και μελάνιασε.

Τότε ο συνοδός του περιπολικού άρπαξε το παιδάκι και άρχισε να του κάνει ΚΑΡΠΑ και να του δίνει το φιλί της ζωής, εν κινήσει. Ο εν λόγω αστυνομικός ήταν ευτυχώς γνώστης της μεθόδου και παρόλο που δεν το είχε ξανακάνει σε μωρό, ως δια μαγείας το βρέφος άρχισε να αναπνέει και να βήχει. Από την Κοκκινιά σε λιγότερο από 8 λεπτά το περιπολικό με τη βοήθεια δικυκλιστών ήταν στο νοσοκομείο παίδων. Η ζωή του είχε σωθεί. Ο παππούς είναι αμεσοδρασίτης επί 35 χρόνια σαν Α 9-1/Α και φέτος συναξιοδοτείται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ...Κοκκινιά: Μωρό έπαθε ανακοπή κατά τη διάρκεια διακομιδής και μελάνιασε - Το έσωσε αστυνομικός με ΚΑΡΠΑ Οι αστυνομικοί μετέφεραν το μωρό από την Κοκκινιά στο Νοσοκομείο Παίδων σε λιγότερο από οχτώ λεπτά...

Πηγή ➤https://lawandorder.gr/


 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου