Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2022

Μερομήνια: Πώς θα είναι ο καιρός την Πρωτοχρονιά και τον Ιανουάριο....Τι είναι τα Μερομήνια...

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤

Η αντίστροφη μέτρηση για την Πρωτοχρονιά έχει αρχίσει και πολλοί είναι αυτοί που αναρωτιούνται πώς θα είναι ο καιρός για να οργανώσουν τις εξορμήσεις τους. Σύμφωνα με τα Μερομήνια, αυτό το διάστημα αναμένεται να επικρατήσουν άσχημες καιρικές συνθήκες. 

Την Πρωτοχρονιά δεν θα έχουμε καλό καιρό, όπως τα Χριστούγεννα. Σύμφωνα με τα Μερομήνια, σε πολλές περιοχές της Ελλάδας θα έχουμε χιόνια και κρύο. Οι πρώτες μέρες του Ιανουαρίου, μέχρι περίπου και τις 18, ο καιρός θα είναι όπως και τον Δεκέμβριο με βροχές.

 

Πιο αναλυτικά, ο καιρός τον Ιανουάριο του 2023 το πρώτο πενθήμερο αναμένεται να ξεκινήσει με βροχές και χιονοπτώσεις σε όλη την Ελλάδα, ενώ η θερμοκρασία θα φθάσει έως 14 βαθμούς Κελσίου και οι άνεμοι έως 4 μποφόρ. Επιδείνωση αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός έως τα μέσα Ιανουαρίου, οπότε και η πυκνή συννεφιά θα οδηγήσει σε βροχές και κατά τόπους πιθανές χιονοπτώσεις, κυρίως στα ορεινά της χώρας. Ωστόσο, για φέτος δεν αναμένεται «ιστορικός» χιονιάς.

Πτώση της θερμοκρασίας τέλος Ιανουαρίου

Οι Αλκυονίδες ημέρες αναμένονται τη δεύτερη εβδομάδα του Ιανουαρίου, όταν ο καιρός θα εμφανίσει σημάδια βελτίωσης με άνοδο της θερμοκρασίας και ηλιοφάνεια. Σύμφωνα με τα Μερομήνια, η κακοκαιρία αναμένεται να επανέλθει την τρίτη εβδομάδα του Ιανουαρίου. Πτώση της θερμοκρασίας θα υπάρξει στο τέλος Ιανουαρίου, ενώ θα σημειωθούν χιονοπτώσεις σε χαμηλά υψομετρικά επίπεδα ακόμα και στα πεδινά της Ελλάδας.

Τι είναι τα Μερομήνια

Τα μερομήνια είναι μια πανάρχαια μέθοδος πρόβλεψης του καιρού για όλο τον ερχόμενο χρόνο. Αυτοί που ξέρουν, παρατηρούν τον καιρό του Αυγούστου για 12 ημέρες και κάθε μια αντιπροσωπεύει τον καιρό των επόμενων μηνών. Δηλαδή, η πρώτη ημέρα θα μας πει για τον καιρό του Αυγούστου, η δεύτερη για του Σεπτεμβρίου, η τρίτη για του Οκτωβρίου και πάει λέγοντας…

Αυτό που δεν είναι σταθερό είναι από ποιες μέρες μετράει το 12ημερο. Κάποιοι ξεκινούν να παρατηρούν τα μερομήνια από την 1η έως 12 Αυγούστου. Άλλοι ξεκινούν με το παλιό ημερολόγιο, δηλαδή από τις 14 Αυγούστου. Πρέπει όμως να μελετήσει κανείς τις καιρικές συνθήκες ολόκληρου του 24ωρου.

Όταν έχει αέρα, ο καιρός του αντίστοιχου μήνα θα είναι άστατος. Όταν υπάρχουν άσπρα σταθερά σύννεφα, ο καιρός του αντίστοιχου μήνα θα έχει βροχές. Όταν υπάρχουν άσπρα σύννεφα που τρέχουν ο καιρός του αντίστοιχου μήνα θα είναι χιονιάς. Όταν υπάρχουν σκούρα σύννεφα ο καιρός του αντίστοιχου μήνα θα είναι κρύος. Όταν ο ουρανός είναι καθαρός, ο καιρός του αντίστοιχου μήνα θα είναι καλός.


 Πηγή ➤  https://www.newsit.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου