Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2023

Αποζημίωση 300.000 ευρώ ζητά τουρίστας που πήγε να πνιγεί από ένα κομμάτι χοιρινό κρέας...

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤

«Από του Χάρου τα δόντια» γλίτωσε ένας 55χρονος Βρετανός τουρίστας, ο οποίος κινδύνεψε να χάσει τη ζωή του από ένα κομμάτι κρέας αλλά και από τους γιατρούς του Νοσοκομείου Ρόδου, που του έσκισαν κατά λάθος τον οισοφάγο κατά τη διάρκεια επέμβασης για την απομάκρυνση του κρέατος που είχε φάει.

Οι καλοκαιρινές διακοπές μαζί με την οικογένειά του τον Ιούνιο του 2015 στο νησί των Ιπποτών παραλίγο να του στοιχίσουν τη ζωή. Το κακό άρχισε όταν, ενώ έτρωγε σε εστιατόριο στη Ρόδο, ένα κομμάτι χοιρινού κρέατος «έκατσε» στον λαιμό του.

Ο 55χρονος αναγκάστηκε να πάει στο νοσοκομείο του νησιού, όπου ο γαστρεντερολόγος τον πληροφόρησε ότι ήταν απαραίτητο να υποβληθεί σε οισοφαγογαστροσκόπηση για να διαπιστωθεί τι προκαλούσε το πρόβλημα.

Η Αγγλίδα γυναίκα του αναγκάστηκε να υπογράψει έγγραφο στα ελληνικά, ότι συναινούσε στην ενδοσκόπηση, όπως της εξήγησαν. Ο γιατρός ανακοίνωσε στη σύζυγο και στα παιδιά του ότι είχαν εντοπίσει έναν ενσφηνωμένο βλωμό και προσπάθησαν να τον απομακρύνουν, αλλά κατά λάθος έσκισαν τον οισοφάγο!

Από αξονική τομογραφία επιβεβαιώθηκε ρήξη οισοφάγου και παρουσία αέρα στο μεσοθωράκιο, «στο ύψος των μαλακών μορίων των υπερκλείδιων βόθρων και τραχηλικών χώρων μέχρι και το ύψος των γλωσσοεπιγλωττιδικών βοθρίων και αριστερά υποδιαφραγματικά».

Ακολούθησε μάχη με τον χρόνο για τη σωτηρία του 55χρονου τουρίστα. Αν και αρχικά επρόκειτο να μεταφερθεί για χειρουργική επέμβαση στο Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου Κρήτης (ΠΑΓΝΗ), η διακομιδή ματαιώθηκε, καθώς δεν υπήρχε διαθέσιμη κλίνη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ)!

Τελικά διακομίστηκε στην Αθήνα και υποβλήθηκε στην απαιτούμενη χειρουργική επέμβαση για θωρακοτομή, συρραφή και αποκατάσταση του οισοφάγου στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Κοργιαλένειο – Μπενάκειο ΕΕΣ».

Τώρα ο 55χρονος στρέφεται κατά του Νοσοκομείου Ρόδου, ζητώντας αποζημίωση 300.000 ευρώ για όσα πέρασε το καλοκαίρι του 2015, καθώς κινδύνεψε να πεθάνει στα χέρια των γιατρών από ένα λάθος που, όπως υποστηρίζει, έγινε κατά τη διάρκεια της εξέτασής του. Η δίκη έχει προσδιοριστεί για τις 19 Ιανουαρίου 2023 στο Τριμελές Διοικητικό Πρωτοδικείο Ρόδου, όπου θα εξεταστεί η αγωγή του.

Πηγή ➤  https://www.newsbreak.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου