Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2023

Τουρκία: Δεύτερος σεισμός 7,7 Ρίχτερ Στον ίδιο χώρο με τα 7,8 Ρίχτερ τα ξημερώματα...Στους 1.500 οι νεκροί - Κατέρρευσαν 2.800 κτήρια

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤

Εικόνες πανικού, καθως είναι σε εξέλιξη επιχειρήσεις διάσωσης από τον προηγούμενο σεισμό - Στον ίδιο χώρο με τα 7,8 Ρίχτερ τα ξημερώματα της Δευτέρας το επίκεντρο

Νέος μεγάλος σεισμός παρομοίου μεγέθους με αυτόν που έχει προκαλέσει τον θάνατο περισσότερων από 1.300 ανθρώπων σε Συρία και Τουρκία σημειώθηκε στις 12:24 (ώρα Ελλάδας) στην Τουρκία.

Δημοσιογράφος κατέγραψε τη στιγμή του μεγάλου σεισμού

Σύμφωνα με το ευρωμεσογειακό σεισμολογικό ινστιτούτο ο σεισμός ήταν μεγέθους 7,7 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ.

Το επίκεντρο του σεισμού το μεσημέρι της Δευτέρας ήταν 67χλμ. βορειοανατολικά της πόλης Καχραμανμαράς, κοντά στα σύνορα με τη Συρία, σε μια από τις περιοχές δηλαδή που διεξάγονται επιχειρήσεις διάσωσης εγκλωβισμένων στα συντρίμμια.

Δώδεκα λεπτά αργότερα, στις 12:36 σημειώθηκε και ένας ισχυρότατος μετασεισμός της τάξης των 6 Ρίχτερ.

Και αυτός ο σεισμός είχε επίκεντρο βορειοανατολικά της πόλης Καχραμανμαράς.

Ο νεός ισχυρότατος σεισμός προκάλεσε σκηνές πανικού στην Τουρκία καθώς είναι σε εξέλιξη οι επιχειρήσεις διάσωσης στα περίσσοτερα από 2.800 κτήρια στην Τουρκία που κατέρρευσαν από το προηγούμενο χτύπημα του εγκέλαδου.

Στους 1.500 οι νεκροί από τα 7,8 Ρίχτερ - Κατέρρευσαν 2.800 κτήρια

Σχεδόν 400 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη Συρία 

Τους 1.500 φτάνουν οι νεκροί στην Τουρκία και τη Συρία, από τον σεισμό-«τέρας» των 7,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που σημειώθηκε στη νοτιοανατολική Τουρκία σήμερα και έγινε αισθητός ως την Αίγυπτο και το Ιράκ.

Νωρίτερα, με βάση τα επίσημα στοιχεία, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι ο αριθμός των νεκρών από τον σεισμό των 7,8 βαθμών που έπληξε τη χώρα έφτασε τους 912, ενώ οι τραυματίες είναι 5.383.

Ο Ερντογάν πρόσθεσε ότι δεν μπορεί να προβλέψει πόσο ακόμη θα αυξηθεί ο απολογισμός των νεκρών, καθώς συνεχίζονται οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης. Μέχρι στιγμής 45 χώρες έχουν προσφέρει βοήθεια στην Τουρκία, σημείωσε ο ίδιος. Ο αριθμός των ανθρώπων που διασώθηκαν κάτω από τα ερείπια έφτασε τις 2.470.

Παράλληλα, εξίσου εφιαλτικά είναι τα νούμερα και για τη Συρία καθώς έχουν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον 320 άνθρωποι λόγω του σεισμού και οι τραυματίες είναι πάνω από 1.000.

Ο αριθμός των ανθρώπων που διασώθηκαν κάτω από τα ερείπια έφτασε τις 2.470. Ο αριθμός των κτιρίων που κατέρρευσαν είναι 2.818. Η χώρα μας έχει επίσης αρχίσει να δημιουργεί επαφές για διεθνή βοήθεια. Εκτός από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, έχουμε λάβει προσφορές βοήθειας από 45 χώρες.

Κατέρρευσαν πολυκατοικίες

Οι απολογισμοί αυτοί υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να συνεχίσουν να αυξάνονται με ραγδαίους ρυθμούς, λαμβανομένου υπόψη του γεγονότος πως έχουν καταρρεύσει πολυκατοικίες σε πόλεις όπως τα Άδανα, η Γκαζιάντεπ, η Σανλιούρφα, η Ντιγιάρμπακιρ. Στην Ισκέντερουν και στην Αντιγιαμάν, υποχώρησαν δημόσια νοσοκομεία

«Η αδελφή μου και τα τρία της παιδιά βρίσκονται κάτω από τα συντρίμμια. Όπως και ο σύζυγός της, ο πεθερός της και η πεθερά της. Επτά μέλη της οικογένειάς μας είναι κάτω από τα ερείπια», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Μουχιτίν Ορακτζέ, παρακολουθώντας την επιχείρηση έρευνας και διάσωσης μπροστά σε πολυκατοικία που μετατράπηκε σε άμορφη μάζα στη νοτιοανατολική πόλη Ντιγιάρμπακιρ. «Η αδελφή της είναι ακόμη παγιδευμένη στα συντρίμμια», είπε γυναίκα δείχνοντας άλλη μια που έκλαιγε απαρηγόρητη. 

Ο σεισμός, μεγέθους 7,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που έπληξε τις δύο χώρες έπιασε στον «ύπνο» τους πολίτες με τους ειδικούς να επισημαίνουν ότι έγινε αισθητός ακόμη και στην Κύπρο, την Αίγυπτο και το Λίβανο. 


Πηγή ➤  https://www.protothema.gr   https://www.protothema.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου