Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2023

Κινηματογραφική διάρρηξη - Άρπαξαν από μονοκατοικία κοσμήματα αξίας 800.000€ Οι διαρρήκτες πήραν και μετρητά 85.000 ευρώ....

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤

Φύλλο και φτερό η οικία για να βρεθούν δακτυλικά αποτυπώματα - Οι διαρρήκτες πήραν και μετρητά 85.000 ευρώ

Διάρρηξη με λέια - «μαμούθ» καταγράφηκε στην οδό Μαυρομιχάλη, στη Φιλοθέη, τη νύχτα της 25ης προς 26η Φεβρουαρίου. Το σκηνικό εκτυλίχθηκε σε μονοκατοικία που ανήκει σε 77χρονο επιχειρηματία, με τη λεία των δραστών να εκτιμάται ότι φτάνει συνολικά, με αρπαγή χρημάτων και κοσμημάτων, κοντά στο ένα εκατ. ευρώ

Συγκεκριμένα, κατά δήλωση του ιδοκτήτη του σπιτιού, τα μετρητά που εκλάπησαν φτάνουν τις 85.000 ευρώ, ενώ τα κοσμήματα τα 800.000 ευρώ. Μέχρι στιγμής, δεν έχει γίνει κάποια σύλληψη, με την αστυνομία να έχει προχωρήσει όμως τις έρευνες για να βρεθεί πιο κοντά στα ίχνη των δραστών. 

Πώς σημείωθηκε, όμως, η κινηματογραφικού τύπου κλοπή; 

Τη νύχτα που έγινε η διάρρηξη και η κλοπή, κανείς δεν βρισκόταν στο σπίτι. Από τον τρόπο δράσης, εξάγεται το συμπέρασμα ότι οι ύποπτοι ήξεραν πώς θα εισέβαλαν στον χώρο. Μπήκαν από την πλαινή πόρτα ενώ είχαν τη πληροφόρηση πως ο συναγερμός ήταν απενεργοποιημένος όπως και ότι παντού υπήρχαν κάμερες. 

Με την εισβολή στην οικία, άρχισαν να ψάχνουν κοσμήματα. Στον δεύτερο όροφο βρήκαν μετρητά αξίας 85.000 ευρώ και στον πρώτο κοσμήματα που, κατά δήλωση του ιδιοκτήτη, αγγίζουν τα 800.000 ευρώ

Στο υπόγειο, δε, βρήκαν την κεντρικό μονάδα, το καταγραφικό σύστημα με τις κάμερες από όπου αφαίρεσαν την κάρτα μνήμης. Ξηλώνοντας το σύστημα, διέγραψαν τελικά τις κινήσεις τους. 

Στη συνέχεια και κατά την εξιχνίαση της κλοπής, η αστυνομία πήρε κατάθεση από τον ιδιοκτήτη, την οικογένειά του και όσους εργάζονται στο σπίτι. 

Μέσα από τις κάμερες των διπλανών κτιρίων και του δρόμου ψάχνουν να βρουν ύποπτες κινήσεις αυτοκινήτων ή μοτοσυκλετών και παράλληλα οι Αρχές έχουν κάνει φύλλο και φτερό τον χώρο του σπιτιού για τον εντοπισμό των δακτυλικών αποτυπωμάτων. 

Οι αστυνομικοί σαρώνουν, ειδικότερα, τα σημεία από όπου έγινε η παραβίαση, δηλαδή την πόρτα, το παράθυρο αλλά και το καταγραφικό σύστημα στο υπόγειο για να βρουν δακτυλικά απωτυπώματα και ίχνη γενετικού υλικού. 

Το γεγονός ότι οι δράστες χτύπησαν νύχτα θα διευκολύνει τις Αρχές να αντιληφθούν τις κινήσεις από την ανάλυση καμερών, καθώς τις ώρες εκείνες η κυκλοφορία είναι περιορισμένη. 

Πάντως, εκτιμάται ότι οι δράστες είχαν πληροφόρηση εκ των έσω και κινήθηκαν βάσει όσων πληροφοριών είχαν εκμαιεύσει.

Πηγή ➤  https://www.protothema.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου