Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2023

Χιόνια ξανά στην Αττική τη νύχτα - Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν Τα νεότερα προγνωστικά - Για πιο έντονα φαινόμενα μιλά ο Μαρουσάκης, για «μπόρες χιονιού» ο Αρναούτογλου ....

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤

Τα νεότερα προγνωστικά - Για πιο έντονα φαινόμενα μιλά ο Μαρουσάκης, για «μπόρες χιονιού» ο Αρναούτογλου - Στα λευκά το μεγαλύτερο μέρος της Αττικής 

Με την κακοκαιρία «Μπάρμπαρα» να μαίνεται και την Αττική να έχει ντυθεί στα λευκά, οι τελευταίες προβλέψεις δίνουν περισσότερες χιονοπτώσεις και πιο έντονα φαινόμενα τις επόμενες ώρες. 

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη, αναμένεται νέα επιδείνωση του καιρού μέχρι αύριο λίγο πριν από το μεσημέρι, με πυκνές κατά τόπους χιονοπτώσεις στο μεγαλύτερο τμήμα του νομού Αττικής.

Ειδικότερα στην ανάρτησή του στο Facebook ο μετεωρολόγος γράφει τα εξής: «Και τα τελευταία στοιχεία που πήραμε πριν από λίγο από το προγνωστικό μας σύστημα συγκλίνουν σε νέα επιδείνωση του καιρού από τις αμέσως επόμενες ώρες και μέχρι αύριο λίγο πριν το μεσημέρι με πυκνές κατά τόπους χιονοπτώσεις στο μεγαλύτερο τμήμα του νομού Αττικής. Αυξημένες οι πιθανότητες αυτό το νέο χιονοκύμα να δημιουργήσει αρκετά προβλήματα. Δείχνουμε την απαιτούμενη προσοχή!».

Χιονοπτώσεις ακόμη αναμένονται, την Τρίτη, σε Ανατολική Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Σποράδες, Εύβοια, στα πεδινά τμήματα της Ανατολικής Πελοποννήσου, καθώς επίσης χιονόνερο στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο (με εξαίρεση τα Δωδεκάνησα), με χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα της Κρήτης.

Οι χιονοπτώσεις τις πρώτες πρωινές ώρες σε Μαγνησία, Φθιώτιδα και Μαγνησία θα είναι κατά περιόδους πυκνές.

Από την πλευρά του, ο Σάκης Αρναούτογλου σημείωσε πως από τη νύχτα κάποιες «μπόρες χιονιού» αναμένονται στην Αττική, οι οποίες στα βόρεια και βορειοδυτικά αναμένονται να είναι περισσότερες. Όπως εξήγησε, η εβδομάδα που διανύουμε θα είναι παγωμένη, ειδικά τη νύχτα, κατά τη διάρκεια της οποίας η θερμοκρασία θα πέφτει πολύ και θα σχηματίζεται παγετός. Τα ανοίγματα του καιρού θα επιτρέπουν στο χιόνι να λιώνει μέσα στην ημέρα, αλλά τις ώρες που θα πέφτει το σκοτάδι, αυτό θα παγώνει ακαριαία ακόμα και σε περιοχές με χαμηλά υψόμετρα.

Μετά το μεσημέρι της Τρίτης, οι «μπόρες χιονιού» θα εξασθενήσουν ή θα περιοριστούν στα πιο ορεινά, ενώ το βράδυ θα επικρατήσει ξαστεριά στις περισσότερες περιοχές -εκτός Αττικής, Βοιωτίας, Εύβοιας, Μαγνησίας, Σποράδων, Κυκλάδων και Κρήτης, όπου οι μπόρες θα διατηρηθούν. Στις παραπάνω περιοχές μάλιστα δεν αποκλείεται οι «μπόρες χιονιού» να πυκνώσουν μέσα στις βραδινές ώρες της Τρίτης προς Τετάρτη.


Το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων δίνει τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία ως εξής:

Χιονοπτώσεις

1) Σήμερα Δευτέρα (06/02/2023) οι χιονοπτώσεις που ήδη σημειώνονται στην ανατολική χώρα και νότια χώρα θα συνεχιστούν και από αργά το απόγευμα θα είναι κατά περιόδους πυκνές στην ανατολική Μαγνησία, τις Σποράδες, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά καθώς και σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της Ανατολικής Πελοποννήσου, των Κυκλάδων και της Κρήτης.

2) Ειδικά για την Αττική χιονοπτώσεις θα σημειωθούν ακόμα και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο οι οποίες θα είναι κατά περιόδους πυκνές από το βράδυ έως τα ξημερώματα της Τρίτης (07/02/2023) κυρίως στα ανατολικά και τα βόρεια. Θα χιονίσει εκ νέου και για λίγο το απόγευμα της Τρίτης. Κατά τόπους θα σημειωθεί παγετός ο οποίος στα βόρεια θα είναι ισχυρός.

3) Την Τρίτη (07/02/2023) οι χιονοπτώσεις προβλέπεται να συνεχιστούν στις Σποράδες (έως τις προμεσημβρινές ώρες), στην ανατολική Μαγνησία, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά, στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου καθώς και σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της Ανατολικής Πελοποννήσου, των Κυκλάδων (κυρίως στα δυτικά τμήματα) και της Κρήτης (κυρίως στα δυτικά και κεντρικά). Σταδιακή ύφεση των φαινομένων αναμένεται από το μεσημέρι και από τα βόρεια.

Παγετός

Ισχυρός παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά, ο οποίος στα βόρεια θα είναι κατά τόπους ολικός (καθ όλη τη διάρκεια της ημέρας αρνητικές θερμοκρασίες).

Θυελλώδεις Άνεμοι

Βόρειοι βορειοανατολικοί άνεμοι εντάσεως 8 με 9 μποφόρ θα πνέουν στο Αιγαίο και από την Τρίτη (07/02/2023) σταδιακά θα εξασθενήσουν.

Οι τελευταίες εκτιμήσεις των μετεωρολόγων

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο της ΕΡΤ, Παναγιώτη Γιαννόπουλο, τα έντονα φαινόμενα στο κέντρο της Αθήνας είναι σε αποδρομή, όμως στα βόρεια προάστια, όπως σε Διόνυσο και Εκάλη, αναμένονται εκ νέου χιονοπτώσεις, έως τουλάχιστον την Τετάρτη.

«Τα πολλά για την Αττική έχουν τελειώσει. Προφανώς στα βόρεια της Αττικής θα χιονίσει ξανά το βράδυ, ίσως και την Τρίτη, ίσως και την Τετάρτη και την Πέμπτη», τόνισε ο κ. Γιαννόπουλος σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι το σημαντικότερο κομμάτι της κακοκαιρίας τελείωσε σε ότι αφορά στο λεκανοπέδιο.

Μεγάλη προσοχή απαιτείται τις επόμενες ώρες και προς το βράδυ, λόγω του παγετού που αναμένεται να επικρατήσει, λόγω και των χαμηλών θερμοκρασιών.

Και η μετεωρολόγος του ΣΚΑΙ, Χριστίνα Σούζη αναφέρθηκε στις εκ νέου χιονοπτώσεις που θα πλήξουν τα βόρεια προάστια τις βραδινές ώρες. 

Η  κακοκαιρία «Μπάρμπαρα» είναι σε κάθε περίπτωση μια σοβαρή κακοκαιρία με χαρακτηριστικό τη μεγάλη διάρκεια της, αλλά χαμηλότερου επιπέδου από την περυσινή «Ελπίδα».

Πηγή ➤  https://www.protothema.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου