Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2023

Γονείς βάζουν ντετέκτιβ να παρακολουθούν τα παιδιά τους...Όταν κλείνουν την πόρτα αρχίζει η αγωνία… .Το κόστος της παρακολούθησης....

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤

Στη λύση του ιδιωτικού ντετέκτιβ καταλήγουν αρκετοί γονείς προκειμένου να μάθουν τι κάνει το παιδί τους την ώρα που η παραβατικότητα στους ανήλικους βρίσκεται σε έξαρση.

«Έρχονται γονείς και μας αναθέτουν την έρευνα του ανήλικου παιδιού τους», αναφέρει μιλώντας στην εκπομπή Live News ο ιδιωτικός ντετέκτιβ, Ευστράτιος Γεωργαντίδης.

Ο κλάδος αυτός γνωρίζει μια πρωτοφανή άνθιση με όλο και περισσότερους γονείς να φτάνουν στο γραφείο τους ζητώντας την αρωγή τους.

«Ξεκίνησα εγώ μία προσπάθεια τα απογεύματα, που τον αφήναμε να πάει καμιά βόλτα, να ξεκινήσω εγώ να βλέπω που πηγαίνει. Απλά επειδή με ξέρανε, αποφασίσαμε να απευθυνθούμε σε κάποιον που δεν θα τον ήξερε, με την προϋπόθεση να δούμε τι γίνεται, τις παρέες, αν είναι κάτι πιο σοβαρό», είπε ο πατέρας του 14χρονου.

Όταν κλείνουν την πόρτα αρχίζει η αγωνία… 

Όταν κλείνει η πόρτα του σπιτιού και ακούν από τα χείλη του παιδιού τους «μαμά, μπαμπά φεύγω» ξεκινά η αγωνία για τους γονείς. Πού πάνε, τι κάνουν και κυρίως με ποιους κάνουν παρέα. Σε αυτό το κομβικό σημείο ο ντετέκτιβ αναλαμβάνει δράση. «Έρχονται έγγραφη υπογραφή και αναλαμβάνουμε την έρευνα».

Τους ακολουθούν παντού από το σχολείο και το φροντιστήριο μέχρι τις αθλητικές τους δραστηριότητες και τις εξόδους.

«Εξόδους, με τι ασχολείται, με τι άτομα συναναστρέφονται και πόσο επικίνδυνα είναι αυτά τα άτομα».

Αιτία για αυτό το δραστικό μέτρο, όπως αποκαλύπτει ο ιδιωτικός ερευνητής, είναι η ξαφνική αλλαγή στη συμπεριφορά των εφήβων.

«Περισσότερα νεύρα. Να μην σηκώνει τα τηλέφωνα. Να κάνουν αδικαιολόγητες απουσίες».

«Ξεκίνησαν κάποιες συμπεριφορές που δεν τις είχε μέχρι τότε, το παιδί μόλις πήγε β’ γυμνασίου και από συμπεριφορά απέναντι μας και από συμπεριφορά σε δασκάλους στο σχολείο. Ξεκίνησαν κάποια παράπονα, κάποιες χειρονομίες», ανέφερε ο πατέρας.

«Πώς ο ντετέκτιβ έσωσε τον γιο μου»

Συγκλονίζει η μαρτυρία ενός γονιού στο LIVE NEWS για το bullying που δεχόταν το παιδί του στο σχολείο και πως η στενή παρακολούθηση από ειδικό ξεσκέπασε την κόλαση την οποία βίωνε.

«Δεν ήταν το παιδί μας αυτό, φαινόταν ότι κάτι άλλο συνέβαινε. Μια δυο φορές καταλάβαμε με την σύζυγο ότι έλειπαν λεφτά από το πορτοφόλι της ή από το πορτοφόλι μου, αργούσε να γυρίσει μετά το σχολείο».

Το παιδί που έκρυβε τα όσα βίωνε στο σχολείο έφτασε στο σημείο να κάνει παρέα με τους νταήδες του σχολείου για να μην τον πειράζουν άλλο.

«Σαν άμυνα και από την στιγμή που δεν μας είχε μιλήσει, δεν μας είχε πει τίποτα, επέλεξε να ενσωματωθεί με τους νταήδες του σχολείου. Που θα ήταν πιο προστατευμένος ή που θα ήταν και αυτός ένας από αυτούς. Στις βόλτες, ήταν, που το είδα αυτό, το είδα και καταγεγραμμένο ότι ‘’πάρε αυτά τα χαρτάκια από το τάδε περίπτερο και τρέχα, κλέψε τα’’. Το προλάβαμε σχετικά νωρίς, όσο νωρίς μπορεί να θεωρείτε, μιλήσαμε στο παιδί, με κουβέντα, με καθηγητές, με έναν ψυχολόγο», ανέφερε ο πατέρας.

Η έρευνα σε μια άλλη περίπτωση παιδιού έφτασε μέχρι και στην αστυνομία καθώς στο τσακ αποτράπηκε ένα 14χρονο παιδί να συναντήσει έναν ενήλικο άντρα, ο οποίος τον είχε προσεγγίσει από ψεύτικο προφίλ στα social media.

«Δυστυχώς καταλήξαμε ότι είχε γνωρίσει ένα κύριο από το ίντερνετ και ευτυχώς προλάβαμε να το αποτρέψουμε», δήλωσε ο ιδιωτικός ντετέκτιβ.

«Καταλαβαίνετε ότι στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο είναι λίγο πιο απρόσωπα τα πράγματα δηλαδή δεν ξέρεις τους γονείς, των άλλων παιδιών, είναι δύσκολο. Επειδή φοβάμαι με αυτά που ακούω στην τηλεόραση, αυτά με έχουν κάνει, να νιώθω μία ανασφάλεια», είπε η μητέρα.

Το κόστος της παρακολούθησης

Αλλά πόσο κοστίζει να βάλεις ένα ντετέκτιβ να παρακολουθεί σε καθημερινή βάση το παιδί σου; Ο ιδιωτικός ερευνητής Ευστράτιος Γεωργαντίδης εξηγεί στο Live News.

Αναλόγως τον βαθμό δυσκολίας και το πόσοι ντετέκτιβ θα επιστρατευτούν για να παρακολουθήσουν το παιδί το κόστος μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 500 ευρώ.

To 2022 οι αστυνομικές Αρχές χειρίστηκαν συνολικά 607 ποινικές υποθέσεις με «πρωταγωνιστές» ανήλικους, ενώ οι συλλήψεις των «άγουρων» δραστών έφτασαν τις 886.

Ο ειδικός θεμάτων ασφαλείας, Γιώργος Σαριδάκης, αναφέρει πως πλέον υπάρχουν γονείς που βάζουν ειδικούς να φυλάνε τα παιδιά του με διακριτικότητα.

«Οι υπηρεσία αυτή ονομάζεται ‘’kid secutrity’’ και αφορά όποια στιγμή θέλει ο γονέας, δηλαδή από την ώρα που φεύγουν από το σχολείο μέχρι να γυρίσουν. Μετά τον κορωνοϊό αυξήθηκαν οι γονείς που θέλουν τα παιδιά τους προστατευμένα. Συνήθως, αφορά περισσότερο ηλικίες από 14ετών και πάνω. Ενδεικτικά, η τιμή κυμαίνεται στα 10 -15 ευρώ την ώρα. Τα άτομα είναι άριστα εκπαιδευμένα και δεν είναι ορατοί ενώ τα παιδιά δεν το γνωρίζουν πως ακολουθούνται, ειδικά στην εφηβεία.

Πηγή ➤  https://www.newsit.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου