Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Σάββατο 18 Μαρτίου 2023

Ξεσπάσματα για τη δολοφονία του οικογενειάρχη Λεωνίδα Χατζημιχάλη...«Μπορεί να καθόμαστε μαζί με τον δολοφόνο» -...

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤

Η Σάμος ψάχνει τις απαντήσεις για το έγκλημα και τη στυγερή δολοφονία του Λεωνίδα Χατζημιχάλη. Τα παιδιά του οικογενειάρχη που εκτελέστηκε ζητούν από την αστυνομία να ανοίξει τα χαρτιά της…

Η Σάμος βλέπει τον χρόνο να περνά και το έγκλημα να μην εξιχνιάζεται. Η δολοφονία του 75χρονου πατέρα τριών παιδιών σημειώθηκε τον περασμένο Αύγουστο. Οι αστυνομικοί που έτρεχαν τη μεγάλη έρευνα παραμένουν αισιόδοξοι από τα ευρήματα που έχουν στα χέρια τους, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουν προχωρήσει σε συλλήψεις. Οι δύο κόρες και ο γιος του θύματος, ζητούν από όλους όσοι γνωρίζουν στοιχεία να μιλήσουν και από την αστυνομία να ανοίξει τα χαρτιά της. Η κάθε μέρα περνάει βασανιστικά με τις ίδιες σκέψεις για εκείνους. Όλοι θέλουν να μάθουν την αλήθεια και να δουν τον δράστη ή τους δράστες να οδηγούνται με χειροπέδες στη φυλακή.

Ο δολοφόνος του οικογενειάρχη Λεωνίδα Χατζημιχάλη κυκλοφορεί ελεύθερος ανάμεσα στους φιλήσυχους κατοίκους του νησιού και σκορπά το φόβο. Ο άτυχος άνδρας εκτελέστηκε εν ψυχρώ με δίκαννο, σε καρτέρι θανάτου που του έστησαν, ενώ βρισκόταν στη θέση του οδηγού μέσα στο φορτηγό – βυτίο του, που άδειαζε λύματα. Το αποτρόπαιο θέαμα αντίκρυσε ο γιος του, που τον αναζητούσε και τον εντόπισε νεκρό τα ξημερώματα της Παρασκευής 5 Αυγούστου σε ερημική τοποθεσία, σε βουνό κοντά στην Ψιλή Άμμο στη Σάμο.

Παρά τα πυρά που δέχτηκε στο παρμπρίζ στη θέση που καθόταν, βρήκε τη δύναμη να ανοίξει την πόρτα, αλλά λίγα μόλις μέτρα πιο κάτω, άφησε την τελευταία του πνοή. Συγγενής του θύματος που βρέθηκε στο πλατό της εκπομπής «Φως στο Τούνελ», προτίμησε να μιλήσει με την πλάτη γυρισμένη στο φακό, από φόβο.

«Δεν ξέρουμε αν ο δολοφόνος είναι ψυχικά διαταραγμένος και ποιο θα είναι το επόμενο θύμα. Εάν η αστυνομία της Σάμου δεν προλαβαίνει να ασχοληθεί με την υπόθεση λόγω φόρτου εργασίας, ας ζητήσει βοήθεια από τα κεντρικά της Αθήνας», τόνισε αγανακτισμένη.

Ένας γνωστός του θύματος, που κάποιοι αναφέρουν ως μάρτυρα, μίλησε για τον δολοφόνο που εξακολουθεί να κυκλοφορεί ελεύθερος. Ο ίδιος ήταν επαγγελματίας οδηγός την επίμαχη περίοδο σε βυτίο συγγενών του. «Εγώ δεν είχα καμία ανάμειξη με λύματα, ασχολούμουν με χωματουργικά. Έχουμε ακούσει πως μπορεί να ενοχλήθηκε κάποιος που άδειαζε εκεί γύρω στην περιοχή τα λύματά του, αλλά δεν μπορώ να ξέρω ποιος. Πάντως, δεν γίνονται τέτοια εγκλήματα για αυτό το λόγο. Φοβόμαστε γιατί δεν ξέρουμε τι έχει συμβεί και μπορεί να καθόμαστε μαζί με τον δολοφόνο. Φυλάς τα ρούχα σου…», ανέφερε ο μάρτυρας.

Ο γιος του Λεωνίδα Χατζημιχάλη, μίλησε αγανακτισμένος για τη στασιμότητα των ερευνών. «Δεν έχω πολλή υπομονή. Θέλουν χρόνο και άλλο χρόνο… Το μόνο που μου λένε από την αστυνομία, είναι πως βρισκόμαστε σε “πολύ καλό δρόμο”. Πριν ήμασταν σε “καλό δρόμο”, τώρα έγινε “πολύ καλός ο δρόμος”. Δεν μου λένε τίποτα, αυτό είναι το πρόβλημα! Είμαι τόσο φουρτουνιασμένος, το αποτέλεσμα με απασχολεί που πρέπει να φτάσουμε… Αυτός που έκανε ένα τέτοιο πράγμα και κυκλοφορεί ελεύθερος, είναι άνανδρος», ανέφερε εμφανώς ταραγμένος ο Στέλιος Χατζημιχάλης.

Έχουν περάσει πάνω από 7 μήνες από τη δολοφονία του άτυχου οδηγού στη Σάμο και οι κόρες του Αγγελική και Πετρούλα Χατζημιχάλη, μιλούν για τις ελπίδες τους που με τον καιρό αρχίζουν και σβήνουν για την εξιχνίαση της υπόθεσης. «Δεν υπάρχει κάτι που να μας επιβεβαιώνει ποιος είναι ο δολοφόνος. Για την οικογένεια είναι σαν να είμαστε στην αρχή.

Μας λένε αυτά που έλεγαν από την πρώτη στιγμή, ότι γίνονται ακόμα έρευνες, προσπαθούν και περιμένουν και άλλα στοιχεία από τα κεντρικά στην Αθήνα. Η δικογραφία δεν έχει σταλεί ακόμα στην εισαγγελία, καθώς γίνονται όπως μας λένε έρευνες, με αποτέλεσμα ο δολοφόνος να κυκλοφορεί ελεύθερος… Και αν αυτός είναι στο νησί… Στα μάτια μας πλέον είναι όλοι ύποπτοι», ανέφεραν χαρακτηριστικά.

Οι κόρες του θύματος φοβούνται μην παγώσει η εξιχνίαση της υπόθεσης. «Είμαστε σ’ ένα μικρό νησί, εάν ήταν να βρεθεί κάτι, θα είχε βρεθεί. Όσο περνάει ο καιρός, χάνονται και στοιχεία. Πλέον δεν έχουμε πολλές ελπίδες. Μακάρι να υπάρχει κάποιος που γνωρίζει κάτι και να βγει να μιλήσει, να μας βοηθήσει κι εμάς σαν οικογένεια, δεν ξέρουμε τι άλλο να κάνουμε», κατέληξαν συναισθηματικά φορτισμένες.

Οι κόρες του αδικοχαμένου επαγγελματία οδηγού, αυτό που ζητούν είναι να πάρουν απαντήσεις στα ερωτήματά τους και να συλληφθεί ο δολοφόνος του. «Είναι πολλά τα ανοιχτά ενδεχόμενα. Μπορεί να είδε κάτι, το οποίο να μη θεώρησε πως είναι σημαντικό ή ακόμα να γινόταν κάποια διακίνηση, καθώς εκεί είναι ένα απόμερο μέρος, που μπορεί κανείς εύκολα να διαφύγει…

Οι αστυνομικοί πάντως το αποκλείουν αυτό σαν ενδεχόμενο. Αν το αποκλείουν κι αυτό, τότε είμαστε όχι απλά στο μηδέν, πιο μηδέν πεθαίνουμε. Δεν υπάρχει κάτι άλλο. Αποκλείουμε το ένα, αποκλείουμε το άλλο, γι’ αυτό λέω ότι πλέον βλέπουμε όλους τους ανθρώπους σαν ύποπτους. Αύριο να μου πουν ότι τον βρήκαν, δεν θα το πιστεύω. Μέχρι να φτάσει στο δικαστήριο και να δικαστεί, δε θα πιστεύω πως έχει πιαστεί ο δολοφόνος του πατέρα μας…»

Το θύμα λίγο καιρό πριν δολοφονηθεί, δεχόταν απειλές και σκόπευε να προσλάβει κάποιον τσιλιαδόρο. «Δεν πρόλαβε καν να βάλει τσιλιαδόρο για να δει ποιοι τον εκφοβίζουν, όπως μας είχε πει. Αυτό που ζητάμε, είναι να μην μπει η υπόθεση στο αρχείο, γιατί μετά θα είναι πάρα πολύ δύσκολο να ανοίξει ξανά. Να γίνουν εκ νέου προσπάθειες για να βρεθεί ο δολοφόνος και να μπει στη φυλακή. Το θέμα είναι να μην περάσουν χρόνια.»

Πηγή ➤  https://www.newsit.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου