Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Τετάρτη 1 Μαρτίου 2023

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Αντιμέτωποι ακόμα και με ισόβια οι υπεύθυνοι για το πολύνεκρο δυστύχημα....Συνελήφθη ο σταθμάρχης

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤

Όσοι ευθύνονται για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη με τους δεκάδες νεκρούς και τραυματίες είναι πολύ πιθανό να βρεθούν αντιμέτωποι με σοβαρότατα αδικήματα τα οποία τιμωρούνται από πρόσκαιρη κάθειρξη δέκα ετών μέχρι και ισόβια κάθειρξη.

Αυτή τη στιγμή, βρίσκονται σε πλήρη στιγμή οι έρευνες για τα αίτια και τους υπευθύνους του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη με τη συνεργασία δικαστικών και αστυνομικών αρχών με τον σταθμάρχη βάρδιας του ΟΣΕ Λαρίσης να δίνει εξηγήσεις  παρουσία εισαγγελέα ενώ ο ο εισαγγελέας εφετών Λάρισας Σταμάτης Δασκαλόπουλος, στον οποίο έχει ανατεθεί η εποπτεία του συνόλου των ερευνών μεταβαίνει επι τόπου προκειμένου να έχει προσωπική εποπτεία των ερευνών. 

Στο πλαίσιο ερευνών, ερευνάται μάλιστα η τέλεση βαρύτατων αδικημάτων. Συγκεκριμένα, βάση των τελευταίων αλλαγών στο Ποινικό Κώδικα το αδίκημα της διατάραξης της ασφάλειας των συγκοινωνιών τιμωρείται με κάθειρξη τουλάχιστον δέκα ετών αν η πράξη είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο άλλου. Αν προκλήθηκε ο θάνατος μεγάλου αριθμού ανθρώπων, το δικαστήριο μπορεί να επιβάλει ισόβια κάθειρξη.

Στο πλαίσιο της προανάκρισης ερευνάται και το αδίκημα της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο, βαρύτατο κακούργημα κι αυτό το οποίο τιμωρείται επίσης με ισόβια κάθειρξη.

Μόλις ολοκληρωθεί η προανάκριση, οι εισαγγελικές αρχές θα αποφασίσουν εάν θα προχωρήσουν στην άσκηση ποινικών διώξεων για την υπόθεση και σε βάρος ποιων προσώπων. 

Νέα στοιχεία για τη σύγκρουση τρένων στα Τέμπη, την ώρα που ο αριθμός των θυμάτων ανεβαίνει. Πρόκειται για την χειρότερη σιδηροδρομική τραγωδία στην ιστορία της χώρας…

«Ένα πρόσωπο απολογείται μέχρι στιγμής για την τραγωδία στα Τέμπη και η έρευνα συνεχίζεται», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ εισαγγελέας Λάρισας Σταμάτης Δασκαλόπουλος, ο οποίος και ανέλαβε την υπόθεση για τη διερεύνηση του δυστυχήματος της αμαξοστοιχίας στα Τέμπη.

Όπως ανέφερε ο κ. Δασκαλόπουλος, πρόκειται για αυτεπάγγελτη διαδικασία, σημειώνοντας πως «βρισκόμαστε σε πρώιμο στάδιο για την ολοκλήρωση της υπόθεσης». Ο ίδιος σημείωσε πως η έρευνα συνεχίζεται από την αστυνομία και αναμένεται να εξεταστούν όλα τα στοιχεία, ώστε να διαλευκανθούν τα αίτια του δυστυχήματος και να αποδοθούν ευθύνες.

Την ίδια ώρα οι πληροφορίες από την έρευνα που έχει ξεκινήσει δείχνει πως η μετωπική σύγκρουση των τρένων σημειώθηκε με ταχύτητες άνω των 100 χιλιομέτρων. Εκείνα τα δραματικά δευτερόλεπτα κανείς από τους μηχανοδηγούς δεν κατάφερε να ανακόψει ταχύτητα και να αποτρέψει το μοιραίο. Στις εικόνες βλέπουμε την επιβατική αμαξοστοιχία να έχει βγει από σήραγγα και λίγα μέτρα παρακάτω να συγκρούεται με την εμπορική, που βρισκόταν στο ίδιο ρεύμα.

Συνελήφθη ο σταθμάρχης

Συνελήφθη ο σταθμάρχης Λάρισας, ο οποίος είχε βάρδια την ώρα της πολύνεκρης σύγκρουσης τρένων στα Τέμπη.

Ο σταθμάρχης βρισκόταν για ώρα στην Τροχαία Λάρισας και έδινε κατάθεση για τη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη.

Πρόκειται για έναν άνδρα 60 ετών, ο οποίος υπηρετούσε σε άλλα πόστα του ΟΣΕ και περίπου πριν ένα μήνα εκπαιδεύτηκε και έγινε σταθμάρχης στη Λάρισα.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ ο άνδρας έχει τώρα συλληφθεί.


Πηγή ➤  https://www.newsit.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου