Διάφορες Αναρτήσεις

Translate Police-Voice

Police

Κυριακή 21 Μαΐου 2023

Πέντε συλλήψεις για απόπειρα εξαγοράς ψήφων Στην κατοχή τους βρέθηκαν 197 δελτία ταυτότητας, 114 φάκελοι ...ο 37χρονος Ρομα υποστήριξε......

https://www.police-voice.com/


Police-Voice blog ➤

Στην κατοχή τους βρέθηκαν 197 δελτία ταυτότητας, 114 φάκελοι υποψήφιου βουλευτή με σταυρωμένα ψηφοδέλτια και 6.060 ευρώ - Δείτε την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. 

Συνελήφθησαν πέντε άτομα στην Καρδίτσα για απόπειρα εξαγοράς ψήφων. Σύμφωνα με την Αστυνομία λίγα λεπτά πριν τις 10 το βράδυ του Σαββάτου, πιάστηκαν έξω απο τον παλαιό οικισμό αθιγγάνων Σοφάδων πέντε άτομα εκ των οποίων δύο Ρομά, καθώς μετά από έλεγχο σε φορτηγάκι, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 197 δελτία ταυτότητας, ένα διαβατήριο, δύο φωτοαντίγραφα δελτίων ταυτότητας και μια σακούλα που περιείχε 114 σφραγισμένους φακέλους με επισυναπτόμενη κάρτα  υποψηφίου βουλευτή του νομού Καρδίτσας του ΣΥΡΙΖΑ και εντός εκάστου φακέλου, πέντε ψηφοδέλτια του πολιτικού κόμματος ΣΥΡΙΖΑ, με σταυρωμένο το όνομα τουυποψηφίου. Επιπλέον, στην κατοχή του ενός βρέθηκε το χρηματικό ποσό των 4.400 ευρώ και στην κατοχή ενός άλλου το ποσό των 1.660 ευρώ.


Από το Τμήμα Ασφαλείας Καρδίτσας κατασχέθηκαν όλα τα παραπάνω καθώς από την έρυενα προκύπτουν στοιχεία για απόπειρα προσέγγισης ψηφοφόρων εντός του οικισμού  προκειμένουν να ψηφίσουν ένταντι αμοιβής τον συγκεκριμένο υποψήφιο.

Διαβάστε παρακάτω την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ:

«Συνελήφθησαν βραδινές ώρες χθες, Σάββατο 20 Μαΐου 2023, από αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε., σε περιοχή της Καρδίτσας, 5 ημεδαποί για παράβαση της εκλογικής νομοθεσίας.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια ελέγχου, εντός οχήματος ιδιοκτησίας ενός εκ των συλληφθέντων, βρέθηκαν 197 Δελτία Ταυτότητας, Διαβατήριο, 2 φωτοαντίγραφα Δελτίων Ταυτότητας καθώς και μία σακούλα με 114 κλειστούς φακέλους που έκαστος περιείχε κάρτα υποψήφιου Βουλευτή και 5 ψηφοδέλτια με «σταυρωμένο» το όνομα του συγκεκριμένου υποψήφιου.

Παράλληλα, στην κατοχή δύο εκ των συλληφθέντων βρέθηκε συνολικά το χρηματικό ποσό των 6.060 ευρώ.

Από το Τμήμα Ασφαλείας Καρδίτσας, που διενεργεί τη σχετική προανάκριση, κατασχεθήκαν όλα τα ανωτέρω ανευρεθέντα, καθώς από την έρευνα προκύπτουν στοιχεία για προσέγγιση ψηφοφόρων εντός οικισμού προκειμένου ψηφίσουν τον υποψήφιο Βουλευτή έναντι χρηματικού ποσού.

Για το περιστατικό ενημερώθηκε σχετικά ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Καρδίτσας».

Τι υποστήριξαν οι συλληφθέντες 
Ένας εκ των συλληφθέντων ο 37χρονος Ρομα υποστήριξε πως προ μιας εβδομάδας, ήρθε σε τηλεφωνική επικοινωνία με έναν 30χρονο που επίσης εχει συλληφθεί, οι οποίοι γνωρίζονται από το ποδόσφαιρο προκειμένου ο πρώτος να βρει ψηφοφόρους εντος του παλαιού οικισμού αθιγγάνων Σοφάδων οι οποίοι προκειμένου να ψηφίσουν τον εν λόγω υποψήφιο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, θα ελάμβαναν το χρηματικό ποσό των 20ευρώ ο καθένας.

Σύμφωνα πάντα με τον συλληφθέντα, είχαν χθες εκ νέου τηλεφωνική επικοινωνία προκειμένου να συναντηθούν στο σημείο όπου συνελήφθησαν από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ, έτσι ώστε οι δυο αθίγγανοι να τους δείξουν τον αριθμό των ταυτοτήτων όπου είχαν συγκεντρώσει και οι τρεις πρώτοι συλληφθέντες να δώσουν τα χρήματα που αντιστοιχούσαν καθώς και τα ψηφοδέλτια. Τα ιδια επιβεβαίωσε και ο δεύτερος Ρομα που συνελήφθη. Αυτά που ομολόγησαν οι δυο αθίγγανοι τα αρνούνται κατηγορηματικά οι άλλοι τρεις συλληφθέντες οι οποίοι είπαν πως ό,τι εχουν να πουν θα το πουν στον εισαγγελέα.


Πηγή ➤  https://www.protothema.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου